Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!  (Przeczytany 58297 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!
    « Odpowiedź #225 dnia: Września 20, 2010, 17:14:35 »
    A ja tak teraz przeglądam wikipedię i znajduję bitwę pod Koronowem data 10 października 1410 roku strony konfliktu:
    -Polska
    -Zakon Krzyżacki

W modzie nie trzeba by za dużo zmieniać, bo pancerz się nie zmienił i broń też tylko mapę, by trzeba było trochę przerobić.

Dla zainteresowanych strona:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Koronowem

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Września 21, 2010, 22:09:28 »
    dobry pomysl tylko mape przerobic i chyba to wszystko a jescze moze jakis scenariusz czy cos.

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Września 21, 2010, 22:32:42 »
    Scenariusz już jest, w tym linku do wiki dwa posty wyżej w dziale "Przebieg bitwy".
    Jak dla mnie spoko.: )
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #228 dnia: Września 21, 2010, 22:58:32 »
    Czy wy sobie zdajecie sprawę ile wysiłku zostało włożone w przygotowanie Grunwaldu? Nie tylko mod ale wszystkie sprawy organizacyjne. Optymistycznie na to patrząc na zrobienie takiej bitwy potrzeba miesiąca. A na razie Oktawian i ja nie mamy zbytnio siły...
    Dajcie nam odpocząć trochę albo, jak jesteście tacy chętni, to sami zorganizujcie taką bitwę, IvE z chęcią użyczy moda a zrobienia mapy zajmie wam góra pół dnia...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Września 22, 2010, 17:28:38 »
    Ja tylko przedstawiam propozycję. A ja mogę sobie poczekać :) . Jednak może kiedyś ktoś to wykorzysta.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #230 dnia: Września 25, 2010, 18:35:14 »
    posłuchajcie nie ma co robić eventa za eventem...ja myślę że, warto poczekać na mod Tula i to z nim uzgadniać w czerwcu Beresteczko...może się zgodzi?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #231 dnia: Września 25, 2010, 20:30:28 »
    A ja chcę was ostudzić troszkę. Myśle że taka olbrzymia bitwa jest nie możliwa na WFaS. Mam bete i wiem, że mod jest zbyt obszerny, dobry jakościowo i obciążający. Parę salw muszkietów i dym spowoduje wyrzucenie połowy ludzi. Nie mówiąc o skrzydłach husarii :P
    Sława!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #232 dnia: Września 25, 2010, 20:51:36 »
    Luca, przygotowania do Grunwaldu trwały, a data bitwy była przesuwana, bo czekano na dokończenie moda. Teraz mod się nie zmieni, tylko mapa. A organizacja? Myślę, że z każdym eventem będzie lepiej, zwłaszcza, jeżeli będą w nich brać udział ci sami ludzie :) Ale fakt, trzeba będzie w to włożyć trochę wysiłku.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Września 26, 2010, 11:09:56 »
    Moim zdaniem jednak warto poczekać na jakieś poważniejsze wydarzenie...Jak się tam już wam tak super śpieszy to dogadajcie się z twórcami mm moda i bitwę pod Lipskiem i śmierć Księcia Poniatowskiego odegrajmy. Prosze was jednak abyśmy nie sprowadzali Eventów do czegoś powszedniego...bo teraz wygląda to tak że, część graczy chce odgrywać pomniejsze bitwy danych konfliktów... Szybko się znudzą więc co niektórym Eventy jeśli będą codziennie robione...
    Najważniejszą kwestią jest jednak serwer. Dogadanie się z 22nd może potrwać, a także nie wiemy czy się zgodzą...

Moim zdaniem najlepiej by było poczekać na jakąś większą bitwę namówić moderów by zaczęli robić moda i czekać.
    Propozycje jeśli dogadanie się z twórcami mmmoda się nie udało.
    -Bitwa pod Warną
    -Bitwa pod Legnicą

Przede wszystkim jednak trzeba dokładnie poznać stosunek 22nd do  naszych eventów...jeśli jest zły to cóż lepiej się im nie naprzykrzać...jeśli neutralny to może niech gracze zagraniczni zagrają sobie  z nami też?
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2010, 11:15:07 wysłana przez lygrys »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Września 26, 2010, 11:31:55 »
    Dlaczego musimy być zależni od 22nd? Bez nich nie da się przeprowadzić żadnego eventu? Nie przedstawiajmy ich jako władców wszechrzeczy............
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Września 26, 2010, 11:33:10 »
    Wiesz a skąd macioro wytrzaśniesz 222 slotowy serwer?
    Na 64 slotowcu raczej tego nie zorganizujesz

Wracając do Lipska...jeśli doszłoby do zgody twórców mmmoda, to nawet nie trzeba by było chyba babrać się w dodawaniu nowej frakcji i przenoszeniu itemów od innych państw koalicji...można by to zrobić etapami i albo zliczyć ile etapów wygrała koalicja a ile Cesarstwo albo pobawić się i wymyślać nowe etapy (typu jeśli w evencie Francuzi przegraliby by bitwę pod Wachau to cóż trudno by było na porządku dzienny przejść do kolejnych zdarzeń)
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2010, 11:49:23 wysłana przez lygrys »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #236 dnia: Września 26, 2010, 11:42:29 »
    A ja mam wrażenie, że wszyscy czekają na gotowe... Macie ochotę na bitwę? Czemu nie przestaniecie biadolić i sami nie weźmiecie się za organizacje? Widzieliście jak szły przygotowania do Grunwaldu, umiecie myśleć wiec wiecie co trzeb poprawić... Naprawdę nic w tym skomplikowanego nie ma, zamiast gadać zacznijcie działać!
    To że z kolegami z REFu przygotowaliśmy Grunwald nie oznacza, że teraz każda inicjatywa ma wyjść od nas. Macie swoje klany, swoich znajomych, zacznijcie coś robić... Ze swojej strony zapewniam, że chętnie wezmę w bitwie udział...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Września 26, 2010, 11:50:47 »
    Najpierw trzeba uzgodnić, jaka to będzie bitwa. Wtedy sprawa była jasna, a teraz jest wiele pomysłów. Osobiście chciałbym uczestniczyć w bitwie pod Legnicą (do grunwald moda trzeba by dodać Mongołów jako frakcję) albo Beresteczkiem we WFAS.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #238 dnia: Września 26, 2010, 11:56:23 »
    Ja również jesetm za Legnicą i strarciu rycerstwa śląskiego, sandomierskiego, krakowskiego oraz wielkopolskiego pod wodzą Henryka Pobożnego. A monogłowie iniestety zwyciężyli 10 tysięcznym oddziałem pod wodzą Pajdura, myśle że jeżeli możnaby (gdyż kompletnie nie znam się na moddingu) gazy duszące, chociaż dymne.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Września 26, 2010, 11:58:01 »
    Niestety, to chyba nie do zrobienia. :(

Na razie dwa głosy na Legnicę, czekamy na więcej :D