Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ściny podczas walki  (Przeczytany 940 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiirama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ściny podczas walki
    « dnia: Sierpnia 21, 2010, 19:11:41 »
    Witam.

Mam dość nietypowy problem. Otóż za każdym razem kiedy mam uderzyć przeciwnika, zabić go, albo po prostu ktoś ginie na ekranie - gra mi się ścina. Wygląda to mniej więcej tak: podbiegam do bandyty, podnoszę miecz i... bum! gierka zatrzymuje się na sekundę po czym "puszcza" z powrotem. Jest to strasznie frustrujące i uniemożliwia normalną grę, przez co przegrywam większość potyczek, albo mam po walce drastyczne straty. Grałem kiedyś w pierwszą część M&B u siebie na kompie i wszystko było ok... ale to było dawno. Dodam, że problem dotyczy tylko trybu signe player. W multi wszystko ok i nie ma żadnych lagów.

Co do ustawień graficznych i mojego sprzętu - Intel Core 2 Duo 3.0 Ghz, GF8800 GTS 320 mb, 2GB ram. Gierka chodzi płynnie na maksymalnych ustawieniach, z włączonym czterokrotnym AA i pokazuje wówczas wydajność 119%. Próbowałem grać na średnich detalach, kiedy to wydajność znacznie przekracza 200 %, mimo to nadal ściny zaczynają się w potyczkach. O ile na arenie jest zwykle dobrze, o tyle "w plenerze" zaczyna się problem.

Mam znajomych, którzy na gorszym sprzęcie przy podobnych ustawieniach nie mieli tego problemu.

Proszę o pomoc.

EDIT:

Fail jak ich mało, zamiast do Warband pomoc napisałem w dziale pomocy pierwszej części gry. Proszę o przeniesienie tematu, warna też przeżyję. Z góry dzięki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2010, 20:01:45 wysłana przez Kiirama »

Offline elsiete82

• Użytkownik
    Odp: Ściny podczas walki
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2010, 10:31:03 »
    No właśnie, mam ten sam problem w Warband. Gra chodzi płynnie na full tylko te lagi cholerne przy uderzeniu przeciwnika. Zjechałem z detalami na low i to samo. Rzuciłem grę w kont i wróciłem do starego dobrego M & B. Tam nie ma takich problemów.

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 22, 2010, 12:17:03 »
    Problem rozwiązany. Wyłącz krew w ustawieniach gry. W ustawieniach głównych przed uruchomieniem gry. Ustawienia - ukryj krew (configuration - hide blood). Dla pewności wyłączyłem też krew w grze. Pozdro.

Offline Kiirama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 22, 2010, 14:01:39 »
    Ok dzięki za odpowiedź i za pomoc, ale czy to znaczy że mamy grać bez krwi? You're kidding me, right?

Coś tu jest nie tak, tylko jeszcze nie wiem co :/ No bo przecież w multi mi nie laguje jak uderzam przeciwnika... dziwne.

Offline Kiirama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2010, 22:49:31 »
    Ok, gra sprzedana, nie mam czasu codziennie siedzieć nad rozwiązaniem problemu, nie będę się denerwował ani grał w okrojoną wersję, skoro spełniam wszystkie wymagania :) Temat do zamknięcia.