Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że przeniosłem się na WarBand'a, więc mini-mod wydam właśnie na WB.
Przez pewien czas zawiesiłem pracę, ale wziąłem się ostatnio ostro do roboty. Postanowiłem od podstaw zrobić całego moda, tyle że tym razem pod Warband'a.
Tutaj macie opis, który może się jeszcze zmienić (jest to opis "starej" wersji moda).
Miałem gdzieś jeszcze pliki ze starej wersji, ale lepiej będzie, jak zrobię wszystko od nowa. Większość, z tego co tutaj przeczytacie jest bliska ukończeniu.
"Witam. Chciałbym wam co nieco powiedzieć, na temat mojego mini-moda do M&B.
Od razu zaznaczę, że mod ten dodaje nowe drzewka rozwoju i jednostki, żadnych nowych skryptów, przedmiotów, czy tekstur.
W tym wpisie, "rozrysuję wam", to co już zrobiłem do tej pory, a co jeszcze mam w planach.
Sam mod, nazywa się "Native-More Troops, Mini-mod".
Mod zawierać będzie około 20 NOWYCH jednostek. Stare zostaną zbalansowane, poprawione itp.
("lub" oznacza, że mamy 2 ścieżki do rozwoju).
Jak wiadomo, frakcje takie jak Rhodocy, czy Nordowie nie posiadają jednostek konnych- postanowiłem to zmienić. Oczywiście, jednostki konne tych frakcji nie będą tak silne, jak np.Swadiańscy Rycerze.
Oto ich drzewka rozwoju:
Nordycki Wyszkolony Piechur ---> Nordycki Konny---> Nordycki Konny Weteran
Najlepsza jednostka konna, dla Nordów może być "pozyskana"z Huskarlów, których można awansować na Elitarnego Nordyckiego Konnego.
Huskarl---> Elitarny Nordycki Konny.
Kilka innych jednostek Nordów:
Nordycki Rekrut---> Nordycki Myśliwy---> Nordycki Łucznik... (tu nic nie zmieniam dalej), lub
Nordycki Rekrut---> Nordycki Myśliwy---> Nordycki Harcownik (będzie posiadał Javeliny,jednak będzie gorszy w walce wręcz, od zwykłych wojowników)
Nordycki Rekrut--->... --->Nordycki Weteran---> Huskarl---> Elitarny Nordycki Konny, lub
Nordycki Rekrut--->... --->Nordycki Weteran---> Berserker (silny w walce, spora wytrzymałość, jednak bez dobrego pancerza).
U Rhodoków dodam rycerzy, zarówno konnych, jak i spieszonych.
A więc:
Rhodocki Sierżant---> Rhodocki Rycerz, lub
Rhodocki Sierżant---> Rhodocki Spieszony Rycerz
Mała nowość:
Rhodocki Strzelec---> Rhodocki Konny Kusznik (wzorowałem się na tych, z Medieval II: Total War).
Królestwie Swadii dodam spieszonych rycerzy (ukończeni), oraz konnych kuszników
(jeszcze nie są gotowi- wykorzystam ten sam skrypt, co u Rhodoków, jednak zmienię pancerz i hełm).
Swadiański Sierżant---> Swadiański Spieszony Rycerz, lub
Swadiański Sierżant---> Swadiański Rycerz
Swadiański Strzelec---> Swadiański Konny Kusznik
(Dodam, że będą mieli gorsze kusze, niż strzelcy, jednak będą szybciej się przemieszczać)
http://img197.imageshack.us/i/mbwarband20100819173035.jpg/Vegirski Berdysznik:
http://img148.imageshack.us/i/mbwarband20100819173021.jpg/Niestety, co do Khergitów nie mam jeszcze żadnych jednostek. Wiem na pewno, że Khergici otrzymają piechotę (zapewne przerobię jednostki konne. Na pewno, będą 3 rodzaje- łucznicy, włócznicy, oraz piechota z mieczem+tarcza).
W miarę postępu pracy będę dawał screeny.
Pozdrawiam.
Bzyk36"