Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dobre relacje z miastem  (Przeczytany 2735 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dobre relacje z miastem
    « dnia: Sierpnia 15, 2010, 19:42:42 »
    Wiem, że dobre relacje z wioską zwiększają liczbę rekrutów jakich możemy zwerbować. A jakie plusy ma w tej kwestii miasto? Poza cenami nic więcej?

I takie moje jedno pytanie odnośne tematu. Mam miasto Dhirim, które dostałem jako lenno od króla Nordów. Czy jak będę miał relacje z miastem np. blisko 90 - to czy jak będę chciał się uniezależnić to stracę te miasto czy mieszkańcy staną po mojej stronie? Rozmawiałem też z facetem z gildii i on tam mówił na temat króla, że go lubią itp. A jak ja będę miał z moim miastem dobre relacje, też wypowiedzą nieposłuszeństwo królowi i staną się tylko moim niezależnym miastem? Jeśli nie, to jest jakiś sposób inny by takie miasto zatrzymać przy sobie w wypadku nieposłuszeństwa?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Dobre relacje z miastem
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2010, 23:44:32 »
    Wątpie aby twórcy zadali sobie, ąz tak dużo trudu ;p
    Jezeli chcesz się "ustatkowac" i mieć swoje lenna musisz czekac na komunikat.
    Gdy prosisz o nagrodę a dostaję ją inny wasal to może być opcja o wypowiedzeniu się z przysięgi no i dalej już chyba wpadniesz co robic :) Wiedz tylko, iż odrazu będziesz miał wojne zdanym państwem
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Degren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dobre relacje z miastem
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 16, 2010, 07:43:12 »
    W sumie tak. Miasto chyba tylko daje lepsze ceny, a trudniej zabiegać o ich względy... idiotyzm?

Miasto to taka owca. Jeśli wypowiesz posłuszeństwo Ragnarowi to stracisz je. Owca nie ma nic do gadania jak piją pasterze i sprzedają zwierzaki.
    Tak, staną, jeśli je podbijesz.:P A jeśli to zrobisz to Ragnar zrobi Ci "ała". Więc... zrobiłbym to gdybym miał dużo relacji z innymi królami, duże relacje z wasalami Nordów i Swadii i duży oddział. Oczywiście nim pójdziesz możesz zabrać garnizon z miasta, wypowiedzieć posłuszeństwo i podbić puste miasto.
    A dlaczego masz mieć duże relacje z Nordami i Swadianami?
    a) Te królestwa wypowiedzą Ci wojnę. Nordowie od razu. W ogóle Dhirim jest przesrane. U mnie każde królestwo miało to miasto, włącznie z Sułtanatem, więc jeśli je podbiłem cała mapa mogła się na mnie rzucić.
    b) Jeśli wypowie Ci wojnę K. Nordów to polecam polowanie pojedynczo. Nordowie są dość wolni, więc możesz chodzić z dużym oddziałem. Przed walką pytaj czy nie chcą się przyłączyć do siebie. Jeśli nie - czapa. Jeśli tak - masz nowego wasala. Jeśli czapa i możesz go zniewolić polecam wypuszczenie. Więcej relacji.:) Tak samo Swadia.
    c) Dlatego lepiej żebyś miał duże relacje bo wtedy wyślesz towarzyszy jako emisariuszy i jeśli królowie Cię uznają to dostaniesz prawo do rządzenia. Ważne, bo z nim łatwiej nakłaniać lordów do Twojego królestwa.

Tak, da się utrzymać miasto i wszystkie inne lenna. Każde lenno "chciej". Pewnie da Ci dość dużo, a gdy już nie da to zdradź i olej go. Oczywiście, wtedy jest lepiej jak masz w garnizonie tyle wojska że się wylewają za mury.:)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D