Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nudne Oblężenia  (Przeczytany 4036 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline theazbestowy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nudne Oblężenia
    « dnia: Sierpnia 07, 2010, 16:33:52 »
    Niedawno zacząłem grać w warbanda, wszystko spoko, zostałem wasalem króla Nordów, dostałem miasto jako lenno i tu zaczynają się schody. Na moją piękną mieścinę najechało ok. 1000 wrogów. Garnizon, moja armia oraz armia wasala liczyła sobie ok. 500 chłopa. Na poziomie na na którym gram bitwa jest (prawie) czystą formalnością.
    Jednak gdy rozkaże wojsku walkę beze mnie padają jak muchy. A gdy walczę z nimi czekam chwilę na podjazd wieży oblężniczej, następnie wtoczenie się ok. 100 wrogów, którzy zostają szybko unicestwieni, ale reszta wrogich pionków stoi sobie spokojnie obok "miejsca wyładunku" i sporadycznie wysyłają  2-15 wojów więc takie oblężenie może trwać i 2 dni (naszego czasu). Czy jest jakiś mod, trick, cheat lub cokolwiek co może dodać temu oblęzeniu trochę prędkości i dynamiki?

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Nudne Oblężenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2010, 16:56:27 »
    Spróbuj ustawić większa liczbę jednostek w jednym momencie na ekranie (znajdziesz w opcjach lub w konfiguracji), jeśli to nie pomoże - ściągnij Battle Sizer'a. Gdy masz zbyt małą takową ilość, to komputer "wysyła" kolejnych wrogów, dopiero gdy część z nich padnie i nie przekroczy ustalonej ilości.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 07, 2010, 18:37:03 »
    Skoro bitwy to dla ciebie czysta formalność, a oblężenia są nudne,. to po prostu zwiększ poziom trudności.

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 07, 2010, 19:04:47 »
    Co robi 500 chlopa w jednym mieście? Chcesz atrakcji weź ze sobą 150 wojaków i ruszaj na wroga. Więcej emocji i więcej RENOMY :-)

Offline Michał Wołodyjowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Tu miał być fajny tekst
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 07, 2010, 23:49:29 »
    Eeeee...dziwi mnie to że dostałes miasto jako lenno na samym początku ,zawsze dostaje się wioskę no ale cóz.A jak chcesz przyśpieszyć oblężenie spróbuj wysłać swoich piechurów na wroga,a strzelcami ich ostrzeliwuj może to coś da i uprzedzam to tylko teoria nie praktykowałem tego,bo po pierwsze:
    *w obronach twierdz mało razy uczestniczyłem
    a po drugie:
    *nigdy nie były to tak wielkie oblężenia.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2010, 10:37:18 wysłana przez Michał Wołodyjowski »
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 08, 2010, 09:54:56 »
    Po pierwsze daj normalny poziom jeżeli nie masz.
    Po drugie ustaw sobie wielkość bitwy na 300 ( u mojego brata widziałem, normalnie gra niesamowita jak na Ciebie jedzie 150 wojaków ;])
    Wtedy zobaczysz co się bedzie działo :P
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 08, 2010, 10:22:10 »
    Ja osobiście właśnie mam 300 ludu na bitwach i oblężenia są niesamowite i pomyślcie, że obroniłem miasto mająć 300 osób na które najeżdzało 1100 o;O | Oczywiście poziom normal był ;). Ale jadka była niezła ;)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2010, 11:03:44 »
    Ja korzystając z okazji wojny Sarranidów ze Swadią podbiłem zajęty przez Sułtanat Dihirrim oddziałem liczącym ok 60 chłopa. 3 dni później sułtan przybył z ponad tysięczną armią :) Ja to uznałem za skrajną niesprawiedliwość i zmieniłem poziom trudności na prawie najłatwiejszy i załatwiłem ich przy małych stratach własnych . Chamskie i nieuczciwe, ale liczy się zabawa :)

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 08, 2010, 11:22:05 »
    Ja korzystając z okazji wojny Sarranidów ze Swadią podbiłem zajęty przez Sułtanat Dihirrim oddziałem liczącym ok 60 chłopa. 3 dni później sułtan przybył z ponad tysięczną armią :) Ja to uznałem za skrajną niesprawiedliwość i zmieniłem poziom trudności na prawie najłatwiejszy i załatwiłem ich przy małych stratach własnych . Chamskie i nieuczciwe, ale liczy się zabawa :)
    Też tak miałem, podbiłem ich 50 ludźmi po chwili sułtan z ekipą (czyli 1200 woja) zaatakowało ten zameczek :D
    Ja niestety nie dałem rady obronić się z moimi ludźmi.
    Mamelukowie w swych zbrojach byli za ciężcy jak ich tak nagle kilkudziesięciu się pchało, zaraz obok hołoty i innego tałajstwa...
    Ale miałem zapewnione kilka godzin niezłej rzeźni :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 08, 2010, 17:35:00 »
    Skoro juz doradzacie by zwiększyc wielkość bitwy do 300 to przydało by się powiedziec w jaki sposób. W zwykłych opcjach jest tylko 150, więc pewnie jest inny sposób.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 08, 2010, 17:51:40 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=103109.0   

Tutaj masz program dzięki któremu zwiększysz wielkość bitew (ale trzeba dobrego kompa) ;)

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 08, 2010, 17:59:12 »
    Nowłaśnie... Tak więc musisz potestować czy aby 300 osób komputer da rade bez problemów wczytać. Gdy gra będzie przycinać to zmiejzaj o 20-30 i sprawdzaj jaka wielkość będzie odpowiednia.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 09, 2010, 00:06:09 »
    Dzięki. Napewno go wyprubuję.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 09, 2010, 10:23:21 »
    Polecam także wypróbowanie słownika ortograficznego. Aha, jak Mozilla coś podkreśla na czerwono jako błąd, weź to pod uwagę bo pewnie się nie myli.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 12, 2010, 11:03:59 »
    Zejdź drabiną razem z piechotą i rozkaż im utrzymać pozycje sam zejdź na przedpole i nawalaj wrogów od tyłu (najlepiej wrogich łuczników).
    Roskaż swoim łucznikom(jesli jeszcze im nie rozkazałeś żeby otworzyli ogień).
    To powinno ci pomóc