Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mafia II  (Przeczytany 4273 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mafia II
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 24, 2010, 19:14:30 »
    Owszem, miałem do czynienia z tym wyrazem, nie masz co cwaniaczyć, ale zawsze było one dla mnie zbyt slangowe by można je było uznać w tłumaczeniu.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 24, 2010, 22:03:04 »
    Owszem, miałem do czynienia z tym wyrazem, nie masz co cwaniaczyć, ale zawsze było one dla mnie zbyt slangowe by można je było uznać w tłumaczeniu.

On nie cwaniaczy tylko pokazuje Ci, że nie masz racji i że zna bardziej ojczysty język niż Ty. Bardzo dobrze, że tak tłumaczyli. A co - "Ale nam zajebiście poszło nie?" "Stary, w kosmos!". Jeśli tak ma wyglądać tłumaczenie to ja dziękuję.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 25, 2010, 10:25:49 »
    Pffffffff, wiesz co to znaczy "cwaniaczyć" ? Bo tak się zachowuje, kpiąco, tak jakby przez to, że ja uznałem owe słowo za bardzo slangowe[nie gangsterskie, tylko takie... nie wiem jak to wytłumaczyć. Pojawia się w Polskim słownictwie, ale nie jest w słowniku, o ! Tak można to określić] i zamiast po prostu napisać:
    "Margoth, jest taki wyraz jak "z płatka", a by to udowodnić tu masz link:, a nie z tym "huh". Denerwują mnie ludzie, którzy się wymądrzają jak ty i Ozwan. Pzdr.

Offline Waski93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 25, 2010, 15:31:52 »
    Mafia II nie musi być hitem :) Fakt faktem, że jedynka była hitem nie przesądza o drugiej części :D

Ktoś złożył zamówienie? Ja poczekam na demo, które będzie 10 sierpnia. Po gameplayach sądzę, że ta gra będzie lepsza niż GTA IV.

(click to show/hide)

P.S. Ma ktoś tak mocny komputer aby włączyć na full detalach?

@Kawalek, opiszę, jak zagram w demo :)

Zależy od tego jakie ma wymagania ;D
    Ważne żeby gra działała płynnie :D (Gothic 3 na każdych ustawieniach się przycinał) :D
    Zależy to przede wszystkim od silnika gry :D

PS. Margoth, Owzan, Make My Day to jest temat o Mafii nie o języku polskim....
    Pochodzę z dalekiego kraju, przybyłem do Calradii w poszukiwaniu sławy, pieniędzy i władzy .....
    Służę Nordom. Jam wasal Ragnara....
    Jarl Matthew I

http://www.youtube.com/watch?v=Gkg88Mw5xJw

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 25, 2010, 16:26:46 »
    Eurogamer dał Mafii 2, uwaga, 4/10.

Tak samo jak jedynce. Więc się nie przejmujcie. ;)

Offline Waski93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 25, 2010, 21:18:30 »
    Ze względu na brak wyboru i liniową fabułę prowadząca za rączkę ......

Ciekawe co im się nie spodobało w Mafii 2 :P
    Stawiam na strzelaniny albo HUD (bo miało go nie być w ogóle) xD
    Pochodzę z dalekiego kraju, przybyłem do Calradii w poszukiwaniu sławy, pieniędzy i władzy .....
    Służę Nordom. Jam wasal Ragnara....
    Jarl Matthew I

http://www.youtube.com/watch?v=Gkg88Mw5xJw

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 25, 2010, 21:35:35 »
    To jedyna strzelanka typu schowaj się za osłoną, wychyl, strzel i znów schowaj (wiem, że dziwna nazwa ;) ), która mi się spodobała. Do akcji nic nie mam, do fabuły też nie. Miodzio gra.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 25, 2010, 21:40:39 »
    Ciekawe co im się nie spodobało w Mafii 2 :P
    Stawiam na strzelaniny albo HUD (bo miało go nie być w ogóle) xD

A ja na nieco sztywne animacje i interakcję z otoczeniem. Chociaż nie jest to przecież coś, co tak drastycznie zaniża ocenę...

(Źle ocenili pierwszą Mafię*)  Ze względu na brak wyboru i liniową fabułę prowadząca za rączkę......

Widać, że nie zrozumieli, o co chodzi w środowisku mafijnym. Tam nie masz wyboru, tylko propozycje nie do odrzucenia ;)

*przyp. mój ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 25, 2010, 22:16:52 »
    Również zagrałem w demo i muszę przyznać że ta misja bije na głowe całego Ojca Chrzestnego 2.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 29, 2010, 15:34:12 »
    Ojciec Chrzestny 2 pomimo marki nie był wcale taki dobry, nawet bym powiedział, że był BARDZO słaby. Mimo wszystko grało się w niego całkiem przyjemnie ze względu na klimacik mafijny, który zawsze mi się podobał :)
    A co do Mafii 2, nie bije na głowę GTA4, bo to nie ta sama liga. Miał być sandbox, wyszła prosta gra liniowa, ale... z mega-super-za****tą fabułą :) Tutaj fabuła bije wszystko. Grafika też całkiem niezła. Na moim kompie w FullHD i full detalach wygląda całkiem nieźle, efekty fizyki powalają, tak samo jak i fizyka jazdy samochodami. Aż czuć, że te auta naprawdę ważą tą tonę czy dwie.
    (click to show/hide)
    Ogólnie gra mnie zaskoczyła dosyć pozytywnie. Gdyby tylko było więcej misji pobocznych i większa możliwość wyboru, byłoby super.
    Podobno tych misji dodatkowych jest całkiem sporo, ale zostały one usunięte przed premierą i najpewniej będą dodawane w przyszłych DLC.
    No trudno, mówi się cóż :)
    Poczekamy, zobaczymy.
    Gra WARTA każdego wydanego grosza :)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 29, 2010, 20:21:49 »
    Włączyłem , pograłem, przeszedłem, wyłączyłem tak bym to nazwał.
    Gra poza fabułą, ładną grafiką(X360) i niektórymi misjami jest słaaaaaba...
    Po świetnej grze GTA IV która postawiła wysoko poprzeczkę i po grze Borderlands  której studio 2k było współtwórcą spodziewałem się czegoś więcej.
    Gra jest krótka, model jazdy słaby, nie ma śladów po trafieniach, nie można postrzelać do ciała po śmierci AI i NAJWAŻNIEJSZE Nie można strzelać podczas jazdy, nie ma save w dowolnym momencie a checpoint'y mogą być odległe i inne babole.

Ogólnie grze wystawiłbym ocenę 4/6

Ale to oczywiście moja własna opinia i nikt nie musi się z nią zgodzić ;D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 29, 2010, 21:02:29 »
    Włączyłem , pograłem, przeszedłem, wyłączyłem tak bym to nazwał.
    Gra poza fabułą, ładną grafiką(X360) i niektórymi misjami jest słaaaaaba...
    Po świetnej grze GTA IV która postawiła wysoko poprzeczkę i po grze Borderlands  której studio 2k było współtwórcą spodziewałem się czegoś więcej.
    Gra jest krótka, model jazdy słaby, nie ma śladów po trafieniach, nie można postrzelać do ciała po śmierci AI i NAJWAŻNIEJSZE Nie można strzelać podczas jazdy, nie ma save w dowolnym momencie a checpoint'y mogą być odległe i inne babole.

Ogólnie grze wystawiłbym ocenę 4/6

Ale to oczywiście moja własna opinia i nikt nie musi się z nią zgodzić ;D

Dlatego w większości recenzji mówi się, że jeśli chcesz zobaczyć, co potrafi Mafia II, odpal ją na blaszaku, bo konsole zostały z niektórych rzeczy dosyć mocno okrojone :) W tym przypadku najgorzej wypadła wersja (o dziwo) na PS3.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 08, 2010, 22:41:36 »
    Gdyby tylko było więcej misji pobocznych i większa możliwość wyboru, byłoby super.

W Mafii 2 były wogule jakieś misje poboczne, czy możliwość wyboru? Przeszedłem całą gre i muszę przyznać, że fabuła jest bardzo ciekawa (poza zakończeniem), ale cała gra jest prowadzona jak film i w zasadzie wyboru żądnego tam nie ma. Ja też gram na full detalach full hd i tutaj gra zdecydowanie plusuje w porównaniu do tego co widziałem u kolegi na ps3.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 08, 2010, 23:27:46 »
    Napewno gra jest klimatyczna (grałem w demo i na ps3 i na kompie), ale jedynce do pięt nie dorasta, pod względem fabuły rzecz jasna.
    Gra jest "niedorobiona" gdy np. złapiemy gumę czasem ciągle jedzie prosto i bez żadnych efektów ubocznych, strasznie krótka fabuła a po fabule wasze w wozy w garażu możecie już tylko czyścić moim zdaniem wielkie echo po 1 które się odbiło brzmiąc ładniej ale to i tak juz pozotałość po jedynce. Ale mnie poniosło mnie z tą metaforą ;p.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 01, 2010, 20:41:01 »
    Wg. mnie gra jest bardzo ciekawa. Polecam ją każdemu. Zapraszam do mojej grupy steam. Stwórzmy wspólnie największą polską grupę o tematyce mafii 2!
    http://steamcommunity.com/groups/mafiapolish