Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Doświadczenie potrzebne na kolejny lvl  (Przeczytany 4802 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Azanath

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Doświadczenie potrzebne na kolejny lvl
    « dnia: Sierpnia 03, 2010, 08:22:16 »
    Witam!
    Pytanie mam do was bardzo ważne, otóż grając w tą grę dość długo doszedłem do wniosku, że tak naprawdę postaci nie da rady rozwinąć powyżej któregoś tam lvl'u. Znaczy da rade ale wymaga to takiej dużej ilość czasu, że w sumie jest to nieopłacalne, w wyniku czego nie idzie mieć 'wymarzonej' postaci :<
    Dumałem nad tym długo i wydumałem, że gdyby dało się zmienić progi doświadczenia potrzebnego do awansu (na przykład tak, żeby powyżej któregoś tam lvl'u ilość potrzebnego doświadczenia była stała) to uprzyjemniło by to grę i dało możliwość stworzenia porządnej postaci :)
    Czy jest jakiś mod, który takie coś ustala. Albo czy któryś z pliczków txt ma w sobie progi doświadczenia ?

Pozdrawiam!

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Doświadczenie potrzebne na kolejny lvl
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 03, 2010, 09:46:17 »
    Pliku z "progami" nie znam, ale zawsze możesz postać wyexportować i zmienić staty.

Offline Azanath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 03, 2010, 10:13:18 »
    wiem wiem, ale to już nie to samo, bo stracę przyjemność z rozwijania postaci. A ja chce po prostu, żeby możliwe stało się osiągnięcie wysokich poziomów bez cheatowania

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:04:51 »
    Nic na siłę. Ciężko jest doprowadzić swoją postać do wysokiego poziomu już powyżej 25 poziomu jeśli nie toczy się żadnej wojny. Mapa jest tak dużo że aby zająć wszystkie zamki i miasta potrzeba czasu. Nie wiem jak długo może to trwać, bo nigdy nie udało mi się tego zrobić, lecz wiem że podczas przejmowania tych wszystkich zamków poziom postaci będzie wielokrotnie rósł. Jeżeli gra się nudzi nie ma co przy niej siedzieć. Ja sam czerpie radość z tego jak widzę jak moich 8 bohaterów radzi sobie samemu bez mojej pomocy z grupką 30-40 korsarzy, chodząc na turnieje, organizując uczty, kontrolując farbiarnie, tocząc niewielkie wojenki, pomagając w obronie zamków. Ta gra nie polega tylko na zdobywaniu poziomów. Dodają one tylko uroku do tej gry i ułatwień. Mnie się to właśnie podoba że tej gry nie da się przejść w jeden dzień jak duża część, w które grałem. Jeżeli szata graficzna gry się nudzi można pomyśleć nad modami. Są dziesiątki modów dla warbanda jak i podstawowej gry. Pozdrawiam

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 05, 2010, 01:33:19 »
    Warband to nie rpg, gdzie jedną postacją wybijasz chordy potworów, tylko strategia gdzie bitwy wygrywa się armią a nie pojedyńczą postacją. Rozwijanie postacji i jej prowadzenie to tylko dodatek urozmaicający rozgrywkę. Jaki miała by sens gra w której na przeciw oddziału 200 ludzi idziesz tylko własną postacią bo jest tak rozbudowana że żołnierzy jej nie potrzeba.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 05, 2010, 02:23:48 »
    Warband to nie rpg, gdzie jedną postacją wybijasz chordy potworów, tylko strategia gdzie bitwy wygrywa się armią a nie pojedyńczą postacją. Rozwijanie postacji i jej prowadzenie to tylko dodatek urozmaicający rozgrywkę. Jaki miała by sens gra w której na przeciw oddziału 200 ludzi idziesz tylko własną postacią bo jest tak rozbudowana że żołnierzy jej nie potrzeba.

Koń, ciężka zbroja kopia i armia nie ma szans. W tej grze też daje się wybić hordy wrogów tylko trzeba potrafić:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 06, 2010, 22:05:38 »
    Mi umiejetności nie potrzebne, mam duży poziom, dobrego konia i najlepszą zbroje i też zabijam hordy wrogów, ale naszczęście jestem śmiertelny i jednostki z wyższej półki nadal mogą mnie zabić. Jak stanę się nieśmiertelny to zmienię grę, bo szkoda będzie czasu na nią.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 06, 2010, 22:32:48 »
    To w dużej mierze zasługa inteligencji (a raczej jej braku) botów :( Dają się łapać w banalne pułapki, np. jeżeli wejdziesz na schody (ale nie takie w budynku, tylko na przykład na kładkę w małej wieży oblężniczej), to bot będzie buksował o ścianę, ale nie wpadnie na to, że można zrobić parę kroków w bok i wejść po schodach. Jakość broni i możliwości postaci rosną, inteligencja botów-nie. Jeżeli to się nie zmieni, wkrótce Warband zmieni się w nędzne RPG, gdzie można przejść całą grę bez niczyjej pomocy ani nawet małego zadrapania. :(
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 07, 2010, 11:53:56 »
    Twoja postać jest tylko generałem ;]. Oczywiście że walczysz razem z nimi. Ale brudną robote odwalają twoi wojacy ;].
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Azanath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 25, 2010, 12:07:39 »
    Witam przepraszam ze po takiej długiej przerwie.
    Dziękuje za wasze liczne odpowiedzi, ale nie o to przecież pytałem. Wiem na czym gra polega i nie potrzebuje tu lekcji jak w nią grać. To w jaki sposób czerpie przyjemność z grania w nią to już moja osobista sprawa. A pytałem się o to:
    'Czy jest jakiś mod, który takie coś ustala. Albo czy któryś z pliczków txt ma w sobie progi doświadczenia ?'

Pozdrawiam

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 25, 2010, 12:22:37 »
    O progach doświadczenia, nic nie wiem, bo to chyba procentowo jest ustalane i bez Module Sytem raczej nic się nie wskóra...
    Znam natomiast pewną możliwość, która zwiększa nam mnożnik doświadczenia (nie pamiętam limitu, ale jeśli wpiszesz zbyt dużą wartość, to nic nie powinno się stać). Otwórz plik module.ini (...\mount&blade\modules\native\...) i odnajdź linijkę:
    player_xp_multiplier   = 2.0;
    Zmień czerwoną wartość na taką, jaka Cię zadowoli... ale jak już wspomniałem jest pewien limit, gdzie po jego osiągnięciu więcej doświadczenia otrzymywać nie będziesz...

Pozdrawiam!

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 25, 2010, 14:02:14 »
    Człowiek popełnia dużo błędów, a forum jest nie tylko po to by w popełnianiu błędów pomagać ale też po to by przed nimi ostrzegać. A po twoim pierwszym poście raczej nie widać byś przeszedł grę całą bo znał byś możliwości swego bohatera na wysokich poziomach i  nie pytał byś o takie rzeczy.