Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ping, zle wyswietlany (zawsze pokazuje dużą wartość)  (Przeczytany 1141 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ping, zle wyswietlany (zawsze pokazuje dużą wartość)
    « dnia: Sierpnia 02, 2010, 14:50:18 »
    Hej,

Mam taki problem, że ping u mnie w wyszukiwarce serwerów zawsze jest duży, liczby 7 cyfrowe.
    Natomiast jak już wejdę do gry, to pokazuje mi ping = 0.
    Na oko, po wejściu do gry na europejskie serwery ping mam niski, bo nie zacina się i innych problemów z tym nie mam, więc to nie pogarsza grywalności. Jedyny problem to wybór serwera, nie moge go sobie sortować po pingu, oraz muszę wybierać serwery na czuja gdzie moge mieć realnie niski ping a gdzie nie.
    No i Screen prezentujący problem:

(click to show/hide)

P.S. Gdzieś ktoś kiedyś podał oficjalne forum gry do zgłaszania błędów, mógłby ktoś mi jeszcze raz to przesłać?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 15:46:59 wysłana przez proud »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ping, zle wyswietlany (zawsze pokazuje dużą wartość)
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2010, 14:52:17 »
    Pogadaj z Kalpokorem, on miał podobny problem i jakoś go rozwiązał.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ping, zle wyswietlany (zawsze pokazuje dużą wartość)
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 03, 2010, 10:25:08 »
    Znaczy tak....ja miałem problem z kablówką [coś u nich było skopane] i miałem wysoki ping zarówno podczas wyboru servera jak i podczas gry.
    Jeżeli masz normalny ping podczas gry, nie masz lagów ani innych ścinek, które utrudniałby Ci grę to wszystko jest ok.
    Ping przy wyborze servera, z tego co słyszałem jest średnim pingiem, podkreślam "słyszałem", rozumiem że może on przeszkadzać przy wyborze servera. Najlepszym wyjściem jest dodanie do ulubionych tych serverów, na których często grasz, masz dobre pingi itp.
    Możliwe, że te wysokie pingi przy wyborze servera mogą mieć źródło w TaleWorlds, ale nie zwracałbym uwagi na to, ważny jest ping podczas gry.
    Natomiast ping "0" podczas gry jest jakimś błędem servera, który też nie wpływa na realny stan rzeczy. Zazwyczaj po restarcie servera jest on w porządku.
    Co do zgłaszania poszukaj w tym dziale http://forums.taleworlds.com/index.php/board,164.0.html