Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomoc z instalacją moda  (Przeczytany 2494 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pomoc z instalacją moda
    « dnia: Lipca 31, 2010, 22:10:40 »
    Proszę o pomoc z zainstalowaniem 2 modów. 1 mod http://www.mbrepository.com/file.php?id=2075 . A 2 Giants vs Dwarves BETA.( wiem że ten 2 jest na m&b)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Pomoc z instalacją moda
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2010, 09:35:33 »
    W czym problem? Moda wrzucasz do mountblade warband/Modules.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2010, 11:09:54 »
    Nie obraź się ale jeśli czegoś nie robiłeś i nie znasz się to nie pisz o tym. To robi się inaczej ale ja nie wiem jak.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2010, 11:29:01 »
    W czym problem? Moda wrzucasz do mountblade warband/Modules.

To jest tak jak mówi MMD , proste jak budowa cepa...

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2010, 11:48:15 »
    Ściągasz moda, następnie rozpakowujesz (polecam 7zip'a) i zależnie od tego, czy instalacja jest manualna, automatyczna (z reguły jest to napisane w temacie z linkiem do ściągnięcia) :
        Automatyczna uruchamiasz instalację, wybierasz folder moda w modules i albo jest on automatycznie tworzony w czasie instalacji, albo czasami musisz stworzyć po prostu folder o nazwie tego moda i wybrać go jako miejsce instalacji moda.
        Manualna plik który rozpakowałeś kopiujesz i wklejasz do modules.
    W niektórych modach trzeba skopiować Nativa, a następnie zamienić wszystko o takiej samej nazwie (tak jest np. w Peristant mod i w crpg mod)

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2010, 12:28:57 »
    W tych modach jest instalacja manualna i tylko 1 plik i nie wiem gdzie go wrzucić. W moduels robię folder, native robię kopie plików i wrzucam do tamtego folderu , a co z tym plikiem ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2010, 13:20:44 »
    Po pierwsze dział był niewłaściwy - przeniosłem.

Po drugie. Zacznij zadawać pytania poprawnie, bo ten pierwszy post jest niczym więcej, niż jakąś grafomańską ekspresjonistyczną wypowiedzią.

Po trzecie - i ostatnie.Normalnie aż żal zadawać takie pytanie, ponieważ specjalnie, wiedząc że do niczego mi się to nie przyda, pobrałem tę uber-pr0 trudną do instalacji modyfikację i ... proces jest banalny jak zwykle. Wystarczyło przeczytać co pisze MMD i wszystko byłoby jasne. Pobierasz tego moda, następnie go wypakowujesz (waży ~122 mb po wypakowaniu) i kopiujesz cały ten wypakowany folder (nazwa Roman_Mod_1.2) do "Steam -> Steamapps -> common -> mountblade warband -> Modules". Później wystarczy uruchomić launcher i modyfikacja dostępna jest na liście. PROOF Takie to trudne?

Offline Cesarz Eleros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 10, 2011, 14:15:59 »
    Sorry... Ale ja też właśnie 1 raz instaluję moda i  nie wiem jak to zrobić. 1. MAm tylko folder Mount&Blade i nie  mam w nim Modules (to stworzyć nowy czy co??)
    2. przeciez to sie nie instaluje! ja to ściągam w rzucam po prostu do tego modules i już i nie działa oczywiście proszę o pomoc!!
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam Iron Maiden(albo sp****alaj)
    Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Iron Maiden
    Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden
    Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)
    (zgodnie z prośbą)