Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zdrada Marszałka. Ewentualne wybory nowego  (Przeczytany 3600 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline timoov

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zdrada Marszałka. Ewentualne wybory nowego
    « dnia: Lipca 31, 2010, 15:50:17 »
    Wiele dziwnych śmiesznych rzeczy widziałem w M&B(Warband) ale to przeszło moje najśmielsze wyobrażenia o ilości i jakości bugów.

Otóż Marszałek Vegirów niejaki Bojar Kumpina od jakiegoś czasu przemianował się na Książe (wiem że winno być Hrabia ale nie o tym BUGU temat) Kumpina  - w wyniku zdrady lorda służy Swadianom. Niby nic nadzwyczajnego prawda?

A jednak!

Od tego czasu wszystkim poprzewracało się w głowie:
    Uczty dla Vegirów organizowane są Przez Króla i Lordów... Swadian w ich własnych miastach/zamkach
    Książe Kumpina dalej zwołuje wyprawy wojenne i ugania się za nim masa Bojarów.

Pytanie jest następujące czy będą wybory nowego marszałka?
    Znalazł ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Odp: Zdrada Marszałka. Ewentualne wybory nowego
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2010, 15:57:57 »
    Kumipa jak już.

Hmm.. Jeśli przejście na drugą stronę, nie anulowało jego aktualnie piastowanego urzędu, to za jakiś czas znów będą wybory. Nie wiem, za miesiąc? Jakoś tak to jest.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2010, 17:00:44 »
    Kolejny z absurdalnych bugów Warbanda... poczekaj chwilę, za jakiś czas będą wybory i wybiorą jakiegoś bojara. Nie, nie powinno być per Hrabia, Hrabia to tylko rdzenny Swadianin, może to i bug, ale mnie się podoba.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2010, 17:05:25 »
    Nieprawda. Można zmieniać tytuły. Na własne oczy widziałem Nojona Olafa (mała sprzeczność, hę :D) albo Bojara Grainwada. W podstawce nie było tej kwestii, bo wszyscy byli po prostu lordami.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 31, 2010, 17:38:53 »
    Degrenowi chodziło o to, że tylko lordowie będący od początku wasalami króla Swadii noszą tytuł hrabiego. Ci, którzy w wyniku zdrady dołączają do Swadii mają tytuł księcia (nie wiem czy we wszystkich przypadkach, osobiście spotkałem się z Rhodokiem i Nordem, którzy po zasileniu Swadii otrzymali tytuł księcia).

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 31, 2010, 20:44:02 »
    Każdy, a dochodząc ze zdrady do Khanatu jest najpierw imię, potem tytuł, czyli, np. Klargus Nojon, a nie jak inni - Nojon XXX.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 31, 2010, 23:30:07 »
    A ja właśnie za to lubiłem podstawkę. Że byli lordowie i już. Tutaj muszę się użerać z jakimiś Bojarami, Nojonami i innymi dziwnymi ; d. Niby jest to jakiś podział pokazujący różnice między danymi frakcjami, ale lordowie jakoś najlepiej mi brzmieli ;)

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2010, 23:50:36 »
    Dla mnie to pozytywne urozmaicenie. Ogólnie lordów trochę dorobili i każdy sprawia wrażenie bardziej różniącego się od pozostałych. Po prostu sprawiają wrażenie ludzi - każdy jest inny. Tytuły to dodatkowa "atrakcja", choć jak zwykle stały się polem dla bugów ;)

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2010, 12:08:37 »
    Urozmaicenie? Hmm... jedynym oryginalnym lordem jest chyba Haeda bo chyba walczy też łukiem (PS. cheater?:D). Najbardziej... jednokolorową frakcją jest Swadia, każdy lord tarcza, miecz (oskard) i większość zbroje heraldyczne. Mało spotkałem Sarranidów, ale chyba podobnie. Nordowie są... różni. Część ma konie, część nie, część ma tarcze, część nie... miło jest. A nawiązując do Haedy - najbardziej śmieszy mnie to że jak stoi razem ze swoimi i strzela z łuku to gdy się rozpędzę na koniu jest na hita.:D

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 03, 2010, 11:41:20 »
    Według mnie fajnie że wkońcu każdy lord i każda frakcja różni się czymś od siebie. Bo trochę dziwnie jak każdy ma ten sam pancerz albo nazwę... A wie ktoś czy jakiś lord nordycki rzuca sobie toporkami (bo owego nie zauważyłem) :D

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 03, 2010, 12:33:56 »
    Nie, nie zauważyłem. Wszyscy mają topór, lub tarczę i topór. Nie ma oszczepów, dzirytów, ani nic.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 03, 2010, 13:41:07 »
    No właśnie ja też nie zauważyłem, ale kto pyta nie błądzi xD Thx ;D