Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z instalacją  (Przeczytany 1855 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fubu35

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mam ochote przekazać na ciebie 1%.....
      • M&B rządzi!!!
    Problem z instalacją
    « dnia: Lipca 31, 2010, 00:29:28 »
    Proszę pomóżcie!
    Bardzo was proszę!
    Oto mój problem...
    http://www.gry-online.pl/S043.asp?ID=10506487&N=1
    PS
    To pełna wersja :p

EDIT: No ludzie pomóżcie xD
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2010, 10:45:58 wysłana przez Arcylisz »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Problem z instalacją
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2010, 10:49:55 »
    fubu35, Ty chyba szybko chcesz bana dostać. Nie dość, że nazwa tematu jest właściwie nieregulaminowa, pierwszy post straszy, to jeszcze piszesz posta pod postem. Właściwie już powinieneś dostać bana, ale niech będzie, masz ostatnią szansę na poprawę.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2010, 14:48:01 »
    Na instrukcji masz key do Steam'a, nie do samej gry. Jeśli ściągnąłeś WB i chcesz wpisać ten klucz co masz na instrukcji - to się tak nie da. Ten klucz z instrukcji wpisujesz przy instalacji Steam'owej. Jak chcesz potem grać bez Steama to musisz "wyciągnąć" w menu Steam'a ten klucz od samej gry, po czym usunąć grę ze Steam'a i ściągnąć z sieci WB. Jeśli robisz poprawnie, czyli przez Steam'a - to nie wiem o co chodzi.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2010, 15:58:07 »
    Jeszcze uprzedzając kolejne pytanie na podobnym poziomie - bo wszystko o co tutaj pytasz, masz na pewno jasno i przejrzyście napisane w instrukcji. Tak więc instalując grę, musisz pobrać Steam, następnie zainstalować go, założyć konto (lub zalogować się na istniejące), poczekać aż się zaktualizuje, wybrać Dodaj Grę -> Aktywacja produktu w Steam... i dalej postępować zgodnie z instrukcją.

p.s. Na przyszłość jak chcesz zadawać pytanie to wysil się i nie podawaj linku do innego serwisu, tylko napisz normalnie jego treść.

Offline pastorkris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 29, 2010, 16:22:16 »
    Rozumiem, że to jest rozwiązanie które Ty zastosowałeś. Niestety, widać coś się zmieniło, bo nawet gdy spiszę owy kod z pola dalej on ma 5x5 znaków, czyli nie możliwe jest przepisanie go do jakichkolwiek pól w rejestracji...

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 31, 2010, 00:15:05 »
    nie zakładam nowego tematu, ten wydaje się być odpowiedni.

może to totalnie głupie, ale nie ogarniam Steama i podobnych wynalazków.
    -mam wersję pudełkową
    -przy pierwszej instalacji zainstalowałem Steama
    -oraz wydrukowałem potwierdzenie zakupu [Steam - Receipt for CD-Key Subscription]
    -następnie odinstalowałem i użyłem instalki ze strony Taleworlds (nie musiałem podawać klucza, pewnie potwierdzenie autentyczności jest w rejestrze)
    -gram w Multi od pół roku :)

sedno problemu
    -chcę dodać grę do konta na forum Taleworlds (niby tylko dla lansu, ale Wy dzięki temu dostaliście się do bety z M&B?)
    -klucz z instrukcji nie działa

Co robię nie tak?
    -czy machnąłem literówkę, bo klucz powinien zadziałać
    -system jest wadliwy
    -ktoś "zawinął" mój klucz
    -mam wpisać 18 cyfrowy kod potwierdzający otrzymany prz instalacji gry przez Steam
    -ta metoda działa tylko przy wersjach zakupionych przez stronę Taleworlds?

EDIT: wg tego co pisze MikiBar mam instalować Steama tylko po to, by wyciągnąć "właściwy klucz"?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 00:25:50 wysłana przez pogomce »