Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przenoszenie i używnie itemów  (Przeczytany 2129 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przenoszenie i używnie itemów
    « dnia: Lipca 25, 2010, 15:20:17 »
    Mam pytanie jak przenieść item z jednego moda i włożyć go do drugiego, i jeszcze żeby w tym pierwszym modzie do którego się dany item włożyło wyposażyć jednostki w ten item. Proszę o dokładny instruktarz gdyż to będzie mój pierwszy raz z zmienianiem czegokolwiek w modzie. Z góry dziękuje.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    Odp: Przenoszenie i używnie itemów
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 25, 2010, 16:48:42 »
    Niedawno było takie samo pytanie. Poszukaj tutoriali na temat wrzucania modeli do gry. A co do wyposażenia jednostek w dany item to robiło się to chyba troop editorem, ale głowy nie dam.

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 26, 2010, 10:57:45 »
    Troop Editor, albo MS. Ja osobiście nie lubię się babrać w MS :P
    Wszystko znajdziesz w tym dziale.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2010, 14:16:08 »
    Przeszukałem troszkę forum i google i nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc, a chodziło mi raczej o pomoc kogoś kto to robił, żeby mi to możliwie łopatologicznie wytłumaczył. Lub podał stronkę z jakimś tutorialkiem jak to zrobić. Byłbym bardzo wdzięczny.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2010, 18:09:22 »
    Było tłumaczone na tym forum jak i na dziesiątkach innych, co i jak należy wykonać.
    I nie ściemniaj, że szukałeś, bo przeciętnie coś takiego zajmuje 10-15 sekund na znalezienie 20 odpowiedzi. Wystarczy odpalić google i odpowiednio zapytać.
    Jak tobie nie chce się nawet poszukać na forum (ręcznie lub poprzez narzędzie zgrozy "szukaj") i na googlach, to raczej efekt końcowy będzie z tego taki, że oczekujesz, że ktoś odwali całą robotę za ciebie.
    Tematów o podobnej nazwie też było dziesiątki, więc wystarczy poszukać. Na pewno na którymś z nich jeśli nie ma konkretnej odpowiedzi to przynjamniej są podane linki/podpowiedzi do takowej.
    Powodzenia w samodzielnym myśleniu.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2010, 19:50:09 »
    Że szukałem nie ściemniam, z jednostkami już wiem co i jak, ale z itemami dalej nie wiem, a co do innych tematów, nie znalazłem nic co by mi pomogło, w zrozumieniu o co come on. Jeszcze raz proszę o pomoc, i nie chcę żeby ktoś odwalił za mnie całą robotę, tylko żeby mnie nakierował, lub jeśli wie opisał jak to zrobić.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:15:31 »
    Masz już temat gdzie możesz pytać się  o tego typu rzeczy.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:37:09 »
    Wiem, widziałem, ale czy nie dałoby się odpowiedzieć na któryś z nich i spokój, bo do tej pory to tylko mówienie żeby sobie poszukać i domysły innych?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:42:12 »
    Kurde, pod twoim tematem jest taki sam. Czy tak trudno pomyśleć i przetworzyć sobie poradnik Dedala?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 02, 2010, 07:28:51 »
    Który poradnik Dedala, czy chodzi ci o poradnik Daedalusa jak dodać bohaterów? A i jeszcze, jak podglądnąć te OSP itemy a potem włożyć je do modów?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 11:19:48 wysłana przez Mateo_95_PL »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 02, 2010, 12:03:12 »
    Ten poradnik - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5445

Wydzieliłem go do nowego wątku, bo wcześniej był trochę "schowany" pod innym postem i nazwą tematu.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 03, 2010, 15:48:42 »
    Wielkie dzięki Daedalus,ale jest jeden problem, zrobiłem wszystko co w poradniku, dodałem te wpisy w itemkinds i module items, w troopeditorze dałem te hełmy które dodawałem na wyposażenie paru jednostkom kasując ich wcześniejsze hełmy (zapisałem zmiany), ale gdy wchodzę do tego modu zaczynam nową grę to te jednostki co je zmieniałem nie mają tych hełmów.
    Od czego to może zależeć?

Wyłączyłem i włączyłem kompa od nowa nie wiem jakim cudem ale już jest wszystko ok. X)

EDIT:Jest kłopot. Włożyłem sobie do jednego modu troszkę mieczy z houndred years war, parę hełmów z Song of Taliesin, troszkę uzbrojenia,koni i bron z Rus XIII century, potem jeszcze dodałem z britain at war hełmy, kopię i 3 tarcze (oczywiście nie zamierzam tego podrasowanego moda rozpowszechniać, po prostu chce go sobie troszkę urozmaicić). A problem tkwi w tym że w hełmach z Rus XII century, tych co powinno być widać twarz, nie ma nic, jest tylko czysty hełm, a kopię i te 3 tarcze dałem na wyposażenie paru jednostkom i walczą nimi, ale ich nie widać (uzbrojenia,a nie ludzi) i tych tarcz i kopi nie da się kupić bo jak są w sklepie to wyskakuje błąd. Próbowałem zmienić te wpisy w itemkinds i przerabiałem hełmy w których widać twarz (typu norman) z podrasowywanego modu na te z Rus XIII century i nic, a linijki z itemkinds tyczące sie tarczy i kopii, z britain at war kopiowałem do itemkinds w modzie i dalej efekt ten zam. Męczę się już trzy godziny i wszystkie próby idą na marne. O co może chodzić? Please Help!

Nie pisz posta pod postem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2010, 19:43:00 wysłana przez Arcylisz »