Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World Rozgrywka/i  (Przeczytany 919 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Persistent World Rozgrywka/i
    « dnia: Lipca 24, 2010, 17:53:09 »
    Witajcie. Chciałem zaproponować, żeby wszyscy, którzy są chętni dołączyli się do rozgrywki, która zaczyna się w Poniedziałek (26.07) o 10.30. Nazwa serwera to PWMOD_Tawerna_PL ,a hasło to ,,Alkhadias'' . Liczę ze zjawi się choć paru chętnych. Jestem hostem, wiec dane nie ulegną zmianie. Proszę, żeby wszyscy co maja jakieś pomysły, propozycje itp. pisali je w tym temacie. Jeśli wystarczająco ludzi pojawi się na poniedziałkowej rozgrywce, i się będzie im podobać, mogę je organizować częściej. Jeśli chcecie zakładać własne rozgrywki, piszcie proszę w tym temacie.
    Pozdrawiam, i proszę bez głupich komentarzy. Wersja moda oczywiście v2, wersja gry najnowsza.

Server TS: voice.teamspeak.com
    Port: 9987
    Nick: taki jak na forum
    Kanał: Tawerna_PL
    hasło kanału : Alkhadias
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 10:26:32 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Persistent World Rozgrywka/i
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2010, 19:29:17 »
    Czekaj... czy ty przypadkiem nie chcesz udźwignąć sam około 60 ludzi? I co z ts'em? To będzie ts Spankiego?

@Kalpokor: Masz rację może w tym temacie się zorganizujemy?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 21:02:44 wysłana przez SirSalvadin »

Offline rozman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2010, 20:50:20 »
    Ja się pisze ! Tylko musi być do coś do gadania :) A jak nie wypali z prywatnym serverem to można wbić na 22nd np. i grać w pod jednym kolorem.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2010, 20:54:01 »
    To będzie ts Spankiego?
    Raczej nie :P

Radzę się zorganizować i zagrać na porządnym serverze z większą ilością osób, na własnym sprzęcie będzie ciężko chyba, że coś wynająłeś.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 26, 2010, 08:23:32 »
    W sumie można by było zagrać na naszym serwerze 1_REF. Tylko trzeba by było wziąć jakąś mniejszą mapkę. Można by było zrobić rozgrywkę na 3 klany plus np ludzie niezależni jako najemnicy czy bandyci. Oczywiście widzę tu klan SRT i IPL (mniejsze również, ale w koalicji z większymi). I zrobić taką sesje 2-3 godzinną w jakieś popołudnie. Do tego potrzebna by była głównie jakaś mniejsza mapka tak, aby każdy mógł na niej zagrać, nawet ludzie z troche słabszymi kompami. Jeżeli będzie jakaś mniej wymagająca mapka to dajcie znać, ustawimy w jakiś dzień na serwerze i pogramy. No i trzeba będzie dokładnie rozpisać zasady gry, tak aby nie było głupot w stylu wchodzę na serwer i bawie się w DM:)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 26, 2010, 09:08:45 »
    Pomysł bardzo zacny, jeśli potrzeba wam bandytów to wiecie do kogo się odezwać;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 26, 2010, 09:21:40 »
    Mój komp udźwignie 64 ludzi. Co do komunikacji, to tu mam problem, no chyba ze ktoś zna serwer na TS3, na który możemy wbić i zrobić sobie kilka kanałów.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 26, 2010, 10:06:16 »
    Mój komp udźwignie 64 ludzi. Co do komunikacji, to tu mam problem, no chyba ze ktoś zna serwer na TS3, na który możemy wbić i zrobić sobie kilka kanałów.

Udźwignąć może i udźwignie, ale nie wiem czy nie będzie dużych ścinek, lagów, większego pingu, dlatego wyszedłem z propozycją zrobienia spotkania na naszym serwerze. Tak naprawdę czekamy tylko, aż ktoś zrobi ciut mniejszą mape.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 26, 2010, 10:07:29 »
    Mam takiego kompa, ze najnowsze gry chodzą na najwyższych ustawieniach, i się nawet nie zatną lekko.

EDIT: serwer startuje za 20 minut

@DOWN: Mam 5 MB/s. Powinno starczyć :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 10:20:15 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 26, 2010, 10:16:12 »
    Mam takiego kompa, ze najnowsze gry chodzą na najwyższych ustawieniach, i się nawet nie zatną lekko.

Tu chodzi o połączenie internetowe, masz wystarczająco dobre żeby udźwignęło 64 ludzi i dało grać się z przyzwoitym pingiem?
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 26, 2010, 10:23:50 »
    5mega na ileś tam osób - do 20 powinno być dobrze, ale potem zacznie się teatr :D

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 26, 2010, 10:47:33 »
    I nikt nie przyszedł?? Gra stoi już 15 minut i nikogo nie ma.

I nikt nie przychodzi???????????????????????????????????? Szykowałem to od tygodnia.

Skoro nikt nie przyszedł, to serwer zamykam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 11:46:29 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 26, 2010, 12:50:23 »

I nikt nie przychodzi???????????????????????????????????? Szykowałem to od tygodnia.

Jakbyś postawił o 20, to na pewno miałbyś dużo więcej chętnych.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 26, 2010, 14:43:30 »

Wiele ludzi jest w pracy o tej godzinie, śpi lub robi co innego. Na 5MB/s możesz pomarzyć o grze na 64 osoby. Sam mam 25MB/s i może bym coś zdziałał, jednak nie mam zamiaru być darmowym hostem. :P
    Sława!