Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Original War  (Przeczytany 2178 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Original War
    « dnia: Lipca 24, 2010, 15:29:48 »
    Siemka! Kupiłem kiedyś grę Original War - czeska produkcja z 2001 roku - w (alternatywnym obecnie ) 2005 roku USA odkrywa na Syberii minerał Syberyt i taki wechikuł czasu. Przenoszą sie 2 miliony lat wstecz, aby ten minerał przetransportowac na Alaskę. Rosjanie w (jeszcze innej altrnatywie) odkrywaja ślady tej ekspedycji i cofają się w przeszłość, aby zapobiec "kradzieży". Do tego dochodzą Arabowie i ich najemnicy. Miałem tę grę przez parę lat, jednak m isiezepsuła, płytki lekko zarysowane. Chciałem nabyć w internecie, jednak nie jest dostępna. Czy ktos kiedyś widział tę grę możliwą do pobrania legalnie (polska wersja) lub jest w jej posiadaniu?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Original War
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2010, 16:13:33 »
    Poszukaj na GOG.com, albo popytaj w jakichś sklepach. To nie jest aż tak stara gra, aby była kompletnie nie do zdobycia...

Muszę powiedzieć iż jest naprawdę wyjątkowa produkcja - gra która pokazała że RTS-y nie muszą być klonami Stracrafta lub C&C. Trochę irytowała mnie fabuła: ZSRR w XXI wieku?! Nóż w kieszeni się otwiera... Ale dialogi były boskie: komentarze Amerykanów na temat niemieckich najemników - miodzio!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline tympod123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2010, 17:07:28 »
    www.original-war.com

Na stronce jest link do strony, gdzie można kupić grę...

Ale skoro jesteś posiadaczem legalnej wersji gry, to masz prawo (a w każdym razie moralne uzasadnienie) do ściągnięcia sobie gry z netu za darmo... W końcu każdy ma prawo do posiadania zapasowej kopii gry, w dowolnej postaci, to nie Twoja wina, że nośniki CD są tak nietrwałe. A płacisz za prawo użytkowania programu, a nie nośnik.
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2010, 17:55:40 »
    Jakby co to moge Ci odsprzedać za symboliczną kwotę ;p Jak chcesz to pisz na ten nr gg: 12874882

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 24, 2010, 20:47:49 »
    gra fajnie się zapowiada :P a pro po to poszukaj na 3kropki.pl tam kupisz na 100% w tym sklepie internetowym płacisz przy odbiorze działa wszystko na sto % :D więc się nie martw, że przyślą "guffno" :D

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2010, 13:22:55 »
    Wszystko fajnie, poza tym, że "Oryginal War" nie mają w ofercie XD
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2010, 17:01:14 »
    Mieli kiedys w czasopismie "Play", może coś im jeszcze zostało... będę musiał obdzwonic wszystkie czasopisma o grach komputrowych, może maja w ofercie numery archiwalne?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 02, 2010, 21:17:32 »
    ja mam wlasnie z playa, swietna gra. Tyle, ze play juz nie istnieje ;p I watpie, by czasopisma mialy cos takiego...

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 02, 2010, 21:30:01 »
    Najbardziej niedoceniona gra...:( Powinna być co jakis czas dawana w np KS Gry, a nie jakieś durne logiczne:P czy inne "klasyki" typu Gotyk. Innych gier nie ma, czy jak?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 03, 2010, 11:15:02 »
    gra powinna byc przede wszystkim odmlodzona, gdyz system obliczania drogi dla jednostek jest imo beznadziejny, gdy przejscie jest waskie to juz totalna beznadzieja przy przeprowadzaniu jakiejs wiekszej grupy pojazdow. Choc fabularnie wymiata ;D

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 03, 2010, 20:16:32 »
    Fakt, te pojazdy stojac w korku zachowuja się jak jakieś napalone laski - kręcą biodrami (kołami) na boki...:D... co do grafiki, to mogliby odświeżyć, dać twarze wojakom... No i mogliby dać 3-cia kampanię... byłoby 6 zakończeń... albo i 5, bo dla Legionu sobie nei wyobrażam... przejecie kontroli nad Ż-M i autarkia? Dajcie nam broń i żywność, bo jak nie to ze złoża nic nie zostanie?:D