Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wzrost  (Przeczytany 2456 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wzrost
    « dnia: Lipca 23, 2010, 23:58:15 »
    Czy mogę jakoś zmienić wysokość postaci żeby byłą niska jak karzeł lub bardzo wysoka ale żeby nie psuć walki, wyglądu zbroi i animacji postaci ?
    Pozdrawiam.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Wzrost
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2010, 09:28:11 »
    Jeśli jesteś moderem, to może tam coś wyskrobiesz jak umiesz. Jeśli za to zwykłym graczem, liczącym na to, że opcja zmiany wzrostu jest w grze, to powiem Ci, że jej nie ma i nie da się wzrostu zmienić w prosty sposób.

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2010, 14:42:08 »
    Czy można to poprzez zmianę jakiś cyferek w plikach ?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2010, 16:46:47 »
    Nie.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 24, 2010, 20:33:20 »
    Trudno, będę musiał się z tym pożegnać. Zastanawia mnie dlaczego twórcy zapomnieli o tym ?

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 24, 2010, 21:45:46 »
    Wydaję mi się, że to dlatego, że - jak już wspomniałeś - był by problem z przedmiotami, animacją i zapewne wiele innych.

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2010, 11:23:15 »
    Ale tam są raczej profesjonaliści, w innych grach coś takiego było (nie będę wymienić).A nie co do np. mnie co nie zmam się na modowaniu. Może w przyszłości coś takiego będzie a może nowy patch to zmieni.

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2010, 12:58:19 »
    Szczerzę powiedziawszy - wątpię, że nowy patch coś takiego wniesie. Autorzy musieliby stworzyć całkowicie nowy system, który dopasowywałby postać do animacji jak i użycia broni. Raczej musiałaby wyjść nowa produkcja gry, w której ten skrypt byłby zawarty. Przytoczyłbym też tuszę i muskulaturę.

Pomysł byłby dobry, lecz wymagałby wielkiego dopracowania. W chwili obecnej wątpię, żeby kiedykolwiek TW coś takiego zrobiło.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 25, 2010, 13:58:13 »
    O coś znalazłem na m&b zobaczcie ten filmik na yt http://www.youtube.com/watch#!v=lRFfYkL7bJU&feature=related . Tylko pytanie jest takie czy tekstury odpowiadają atakom itd.  A tu link na naszym forum co jest o tym http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4342.0
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 14:01:59 wysłana przez Stachel1987 »

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 25, 2010, 14:01:13 »
    Taleworlds profesjonaliści? Zapytaj proud'a o opinie...

Nie wiem jak wam, ale mi mimo wszystko wydaje się że inni lordowie mają inne wzrosty. Np. jaki Klargus wydaje mi się o wiele niższy od jakiegoś bojara. Nie wiem, pewnie tylko mi się wydaje.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 25, 2010, 14:02:54 »
    Taleworlds profesjonaliści? Zapytaj proud'a o opinie...

Nie wiem jak wam, ale mi mimo wszystko wydaje się że inni lordowie mają inne wzrosty. Np. jaki Klargus wydaje mi się o wiele niższy od jakiegoś bojara. Nie wiem, pewnie tylko mi się wydaje.

Też mi się tak wydaje ale to chyba są minimalne różnice kilku cm.

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 26, 2010, 11:01:58 »
    Mi się wydaję... Że wszyscy mają dokładnie ten sam wzrost. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 26, 2010, 16:49:13 »
    Właśnie tak. Żeby różnili się wzrostem, trzeba by było dla każdego tworzyć osobny szkielet i przypisywać animacje.  W dodatku, każdy musiał by mieć pancerz stworzony dokładnie dla niego, jak też model ciała. A tym czasem w Mount & Blade Są dwa modele ciała, dla mężczyzny i kobiety, oraz jeden szkielet, i kilkadziesiąt animacji. Tak musiało by być kilkadziesiąt ciał, szkieletów, i w choooleeerę animacji.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 26, 2010, 17:08:10 »
    @Up

... I dlatego tyle zajmuje GTA IV :P

A pro po tematu... Jeżeli chciałbyś dobre animacje dobrane do odpowiedniego wzrostu, zamiast 600 czy 700 MB, gra ważyłaby ponad 2 albo nawet i 3 GB, dlatego prędko takowe coś nie powstanie.

Ta modyfikacja wydaje się być rozsądna, lecz zauważ jakie są animacje (szczególnie ten olbrzym). Wygląda, jakby walił tym toporkiem w blok drewniany w celu odrąbania jakiegoś tam kawałka. Właśnie dlatego wymaga to nowych animacji i nowych szkieletów, jak podsumował to Zizka.

Wzrost jest identyczny. Nie ma takiej możliwości, żeby był inny wzrost. Pewnie podczas rozmowy stanąłeś trochę niżej (na innym stopniu lub na nierównym podłożu) i tak Ci się wydawało.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 26, 2010, 19:09:54 »
    Ale w polu (mapa ogólna) chyba nie da się wskoczyć na stolik i gadać jak z dzieckiem. Myślę że to także chodzi o konia. Jeśli lord jest na koniu wydaje się niższy niż ten pieszo, jak większość Nordów. No, ale miło jak się wydaje że taki staruszek już się kurczy.:P Szczególnie jak się na relację z nim -30.:)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D