Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband i Internet  (Przeczytany 2101 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciek1111

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Warband i Internet
    « dnia: Lipca 23, 2010, 20:04:42 »
    Witam wszystkich miłośników M&B! :)
    Niestety od pewnego czasu zmuszony jestem (nie z własnej woli) na leżenie i odpoczywanie w domu.
    Jako, że nie mam jakiegoś super sprzętu (gra na minimalnych detalach mi jakoś chodzi) a dawno temu bawiłem się w gry z serii Total War (kocham gry osadzone w starożytności/średniowieczu). Tak się składa, że jadąc na działkę w supermarkecie zauważyłem tą grę. Teraz mając nadmiar wolnego czasu po przeczytaniu recenzji ściągnąłem demo i mówiąc szczerze bardzo mnie wciągnęło.

Do zainstalowania gry potrzebne jest połączenie z internetem. Czy grając muszę mieć non-stop połączenie?
    Mój komputer nie wiem czy ma popsute wejścia USB ale włożony w nie Access Point(?) od rootera mi się strasznie nagrzewa i po pewnym czasie przerywa mi połączenie. Jest to strasznie irytujące. Demo M&B ściągałem 2 razy a Warbanda 3...

Czy mając zintegrowaną kartę graficzną (32Mb) mogę myśleć o jakiejkolwiek grze? Nie chodzi mi tutaj o sam początek rozgrywki (bo gra mi wtedy chodzi) ale rozumiem, że później w grze pojawiają się coraz to większe oddziały.

Proszę postarajcie się mi odpisać jak najszybciej bo możliwe, że jutro miałbym możliwość jej kupna.
    Pozdrawiam i dziękuję

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    Odp: Warband i Internet
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2010, 13:03:24 »
    Do zainstalowania gry nie jest potrzebne połączenie z internetem (chyba, że przez Steam). Gra nie wymaga internetu, jeżeli nie chcesz aktualizacji czy gry przez MP. Do wymienionych - jest wymagane stałe łącze, co w Twoim przypadku (nagrzewanie się routera i jego wyłączenie) jest niestety niemożliwe. W grę wchodzi albo wymiana rotka na inny, lepszy. Jeżeli masz Neo - zgłoś to do serwisu i spokój - na 80% wymienią Ci router.

Co do integry... To zaczną się schody, ponieważ silnik gry pozostawia wiele do życzenia. Niestety - ale podczas bitew przy 30 wojowników z jednej drużyny zaczyna się jadka. Otóż silnik jest pod tym względem słabo zoptymalizowany, więc gra na integrze będzie bardzo uciążliwa. Wyciągniesz podczas bitwy max 8 fps, czyli kaszanka.

Na Twoim miejscu radziłbym zainwetsować w dobra kartę graficzną (GF 9600 czy inne), dzięki czemu ten problem zniknie. Musisz też mieć dosyć dobre taktowanie procesora, ponieważ przy przykładowo: 1.2 GHz gra będzie mulić - takie realia.

Osobiście mam GF 7300GT i jakoś to chodzi, lecz podczas bitwy lub oblęzeniu - wyciągam max 12FPS, dlatego mam zamiar zainwetsować w jakąś dobrą kartę na dzisiejsze czasy.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2010, 16:41:43 »
    @ Maciek1111
    Podam ci moją konfigurację komputera na którym gram w Warbanda na średnich ustawieniach .
    Procesor: AMD 2800 @2160 MHz po podkręceniu
    Pamięć RAM : 2 GB
    Grafika : ATI X1650 PRO 256MB

Niestety podczas ostrej nawalanki na polu bitwy potrafi mi zaciąć i tak masz już odpowiedź na pytanie dotyczące twojego sprzętu . 
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2010, 13:59:16 »
    @Up

Nie jest najgorzej. W porównaniu do mnie:

Procesor: Intel Core 2 Duo E7200 @ 2.53 GHz
    RAM: 1.5 GB
    HDD: Samsung HD103SI (1TB)
    Grafika: Palit GeForce 7300GT (256/512/256)

Gram na wyższych ale nie na najwyższych detalach i da się grać.

Podczas sieki (150 vs 150 w jednej rundzie) uzyskuję ok. 20 fps. Podczas oblężenia przy takiej ilości najwięcej uzyskałem 12. Najmniej - 6 (wina leży także po stronie Linuxa - zniweluję to nowa kartą).

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!