Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Faktoria.  (Przeczytany 7048 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Faktoria.
    « dnia: Lipca 23, 2010, 18:29:41 »
    Kupiłem sobie Hutę w Tihr i mam w związku z tym pytanie.

Jeśli kupię gdzieś sztaby żelaza, po okazyjnej cenie (np 100denarów) i wrzucę to do inwentarza (or smth) to koszty na jakiś czas zmaleją, a zysk tym samym będzie większy (czy coś)? Da się w ogóle zrobić taki myk, żeby samemu dostarczać materiałów?

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    Odp: Faktoria.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2010, 13:21:14 »
    To tak... Najlepiej kupuj jak najwięcej w Twoim przypadku) żelaza po okazyjnej cenie, po czym umieszczaj je w inwetnatrzu faktorii. Przez ten myk - nie będziesz musiał płacić za zakupiony towar przez mistrza, dzieki czemu koszt produkcji zmaleje.

Osobiście posiadam dwie faktorie: piekarnię i winiarnię. Tracę mniej za zakupione towary (Worki z pszenicą i Winogrona) po okazyjnej cenie, niż miałbym zlecić zakup w danej miejscowości (Praven i Jelkala).

Pozdr
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2010, 15:29:33 »
    Jeśli założyłem faktorię w mieście danej frakcji, a potem nagle wypowiadamy sobie wojnę, to faktoria dalej prosperuje?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2010, 15:53:43 »
    Jeśli założyłem faktorię w mieście danej frakcji, a potem nagle wypowiadamy sobie wojnę, to faktoria dalej prosperuje?
    Niestety nie , tak samo nie możesz kupować żadnych zakładów w miastach z którym królestwem prowadzicie wojnę .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 24, 2010, 19:56:20 »
    No dobra, ale w takim razie, jeśli zawrzemy z tą frakcją pokój, to czy założona przeze mnie przed wojną faktoria znów zacznie generować zyski, czy muszę jakąs od nowa kupić?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2010, 16:30:45 »
    No dobra, ale w takim razie, jeśli zawrzemy z tą frakcją pokój, to czy założona przeze mnie przed wojną faktoria znów zacznie generować zyski, czy muszę jakąs od nowa kupić?

Zacznie ponownie produkcję .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:10:02 »
    Właśnie ja osobiście mam 3 faktorie(wino)które przetrwały gdy wróg odebrał mi miasta a po odbiciu były.

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 12, 2010, 10:51:06 »
    Poprostu gdy jest wojna to faktorie są automatycznie konfiskowane. Pozatym patrz jakie są ceny. Może się trafić że za 6000 tysięcy denarów będziesz miał zysk tygodniowo po 520. Znajdziesz 3 takie faktorie i masz już opłacony żołd ;]
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 26, 2010, 14:44:27 »
    Nie oplaca sie tak robić że 3 takie same faktorie, wiem z własnego doświadczenia, nie nadążysz latać z uzupełnieniem :D.
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 26, 2010, 17:43:07 »
    To kup 3 faktorie aksamitu (te najbardziej zyskowne) i nie uzupełniaj, na czysto zysk od 1500 do 3000 denarów.
    BTW gdzie w plikach mozna zmienic cenę zakupu faktorii? Te 10000 staje mi w gardle...

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 27, 2010, 08:17:03 »
    Witam. Jak sie kupuje te faktorie? tzn w jakim menu i gdzie?

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 27, 2010, 12:13:52 »
    Idziesz do miasta, spacerujesz po mieście i szukasz mistrza gildii i z nim gadasz. Uważaj na błędy w tłumaczeniu. Kupisz winiarnię  a potem wyrabiasz chleb.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 27, 2010, 12:46:58 »
    W rozmowie mówisz, że chcesz zainwestować (kupic działkę czy jakos tak) i potem patrzysz jaki zysk co przyniesie (uważaj, to jakis polnglish - tekst po angielsku z wtrąceniami typu "zysk" czy inny "chleb").

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 27, 2010, 18:47:18 »
    nigdzie u mnie tego nie ma :/ patrzylem wszystkie mozliwe opcje i nic :( lubia mnie na 50 i nic.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 28, 2010, 00:50:41 »
    A masz aktualną wersje? To pojawiło się dopiero od łatki 1.127.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor