Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomocy w obaleniu króla  (Przeczytany 3942 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PiotRasta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pomocy w obaleniu króla
    « dnia: Lipca 22, 2010, 04:36:30 »
    Tak jak w temacie potrzebuje pomocy a mianowicie jestem wasalem Króla Rangara (Królestwo Nordów) mam renomy ponad 1600 więcej od Króla i tylko prawa do rządzenia 42 jak chce obalić Króla muszę iść do lorda i jak z nim gadam to mówi on ze "Król Rangar jest słabym człowiekiem" następnie mogę wybrać kwestie „ Mam ci coś do powiedzenia” otrzymuje odp „Tak?” no i ja odp „Nieważne” i dlaczego nie ma coś w stylu obalimy króla lub coś? Co mam zrobić?  . Czekam na pomoc z góry dziękuje !!!!!!!!!!!!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 04:38:30 wysłana przez PiotRasta »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Pomocy w obaleniu króla
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2010, 08:11:51 »
    Ile już było tych tematów.........
    Powiększaj prawo do rządzenia, z tą ilością to mrówce rozkazywać nie możesz. Musisz mieć powyżej 90.

Offline JestemSzatanem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2010, 13:20:47 »
    a jak je powiekszyc?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2010, 15:56:41 »
    a jak je powiekszyc?

Wysyłasz swoich bohaterów aby poparli twoją sprawę , czyli bycie królem . Po powrocie ich otrzymasz 1-2 pkt. do rządzenia .
    Możesz także zwiększyć poprzez skłanianie innych lordów do przyłączenia się do ciebie lub do królestwa gdzie jesteś wasalem.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 28, 2010, 22:21:14 »
    NIE DA SIĘ, obalić króla istniejącego królestwa, sam się nad tym męczyłem, pisałem na forum TW, i dostałem odpowiedź iż nie ma takiej możliwości, chociaż Trebron ciągle gada że się da...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 29, 2010, 20:20:07 »
    A gdzie można sprawdzić prawo do rządzenia?? :/ Sprawdzałem w raportach, informacjach, questach, postaciach.....
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 29, 2010, 21:11:48 »
    A gdzie można sprawdzić prawo do rządzenia?? :/ Sprawdzałem w raportach, informacjach, questach, postaciach.....
    W raportach jest na 100%. Jeśli nie ma tam, to masz zero prawa do rządzenia i pojawi się gdy je zdobędziesz.

NIE DA SIĘ, obalić króla istniejącego królestwa, sam się nad tym męczyłem, pisałem na forum TW, i dostałem odpowiedź iż nie ma takiej możliwości, chociaż Trebron ciągle gada że się da...
    Daj sobie spokój. Obalenie króla jest możliwe, jeśli nie, to na prawdę mam problemy z pamięcią.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 30, 2010, 16:26:09 »
    Człowieku, podaj mi kwestie dialogową, zdjęcie, cokolwiek !
    Pisałem na TW, mówią że nie, większość z tutejszych też nie wie, albo sądzi że się nie da, tylko TY ciągle uparcie wciskasz ludziom kit że się da!
    Daj se spokój lepiej,
    Pozdro!

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 30, 2010, 16:34:49 »
    Była kwestia dialogowa, chyba gdy rozmawiało się "na osobności". I to nie było poparcie na marszałka, lord musiał oczywiście nie lubić króla, a Ty musiałeś mieć dużo renomy, dobrze jak będzie honor, relacje z lordami i prawa do rządzenia.

I się nie upieraj, ze nie można, bo można. Nawet pisało na niektórych recenzjach. W WB nie gram, więc nie będę specjalnie grał, żeby Ci pikczura pokazać.

DOWN: To teraz relacje z lordami i pogarszasz sytuację w królestwie. Nawet zaufani wasale króla się mogą odwrócić.

EDIT: Eeeee.... yyyy panie kilka postów poniżej. Grałem i wiem. Ile Ty masz lat??? eee.... yyyy:P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2010, 21:04:39 wysłana przez Trebron »

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 30, 2010, 17:26:06 »
    No to wymieniłeś wszytko ;)
    Mam więcej renomy od króla, 90 Prawa, 136 honoru, za mało ? ...

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 30, 2010, 18:12:39 »
    Jak "lojalny" wasal moze pogorszyć sytuacje w królestwie? Przegrać bitwę/oddac zamek wrogowi? Chyba, że chodiz o przekabacanie lordów na naszą stronę... ;/

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 30, 2010, 20:38:32 »
    Była kwestia dialogowa, chyba gdy rozmawiało się "na osobności". I to nie było poparcie na marszałka, lord musiał oczywiście nie lubić króla, a Ty musiałeś mieć dużo renomy, dobrze jak będzie honor, relacje z lordami i prawa do rządzenia.

I się nie upieraj, ze nie można, bo można. Nawet pisało na niektórych recenzjach. W WB nie gram, więc nie będę specjalnie grał, żeby Ci pikczura pokazać.

Yyy... znaczy, że wiesz, choć nie grasz, ale można, bo "wiesz"? Ile masz lat?

Teoretycznie na wpływ sytuacji w królestwie powinny mieć przegrywane bitwy, ale przede wszystkim przewaga wroga w całych wojnach - na chłopski rozum w takich sytuacjach właśnie król powinien się bać o swoją koronę najbardziej. W takim wypadku należałoby więc kombinować jak pomagać wrogowi. Czasem można też dostać misje odwrotne od pojednawczych (żeby coś tam na kogoś powiedzieć, sprawiając, że w oczach innych lordów jawi się jako słaby). Takie czynności powinny sprzyjać chaosowi, ale nie mam żadnego pomysłu, by sprawdzić jak jest w praktyce.

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:34:47 »
    Jak dla mnie to najlepsze jest rozwiązanie zbrojne.Ruszasz swoją armią(musi być dobra)na króla pokonujesz a jak on straci armię to atakujesz i podbijasz jego tereny
    a on nic nie może zrobić.Rozwalasz kilku wasali oni też uciekają cała armia tak się ciebie boi że nawet nie próbuje ci przeszkadzać jak atakujesz zamek czy miasto.