Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: jak przyspieszyć grę?  (Przeczytany 5544 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szkut

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    jak przyspieszyć grę?
    « dnia: Lipca 19, 2010, 14:46:29 »
    witam,

wnętrzności mojego laptopa

Procesor Celeron M 420 (1,6 GHz, 533 FBS, z 1 MB L2)
    Ram 512 MB DDR2 533 MHz dokupiłem kolejne 512 i działają w dual channel
    Grafika Intel 945 GM
    dźwięk Realtek HD

gra chodzi nawet nawet (wszystko na minimum 640:480 16bit) ale w pomieszczeniach i w bardzo małych bitwach, w niektórych miastach oraz przy większych bitwach zacina się dość mocno. zdaję sobie sprawę że mój sprzęt jest z poprzedniej dekady i sam w sobie jest bardzo kiepski, ale przy wielu nowszych grach przeważnie udaje mi się coś pogrzebać i pozmieniać w przeróżnych plikach jak i w opcjach w grze. gry nie chodzą płynnie ale przynajmniej szybciej. Czy mógłby mi ktoś pomóc, podpowiedzieć czy są jakieś pliku w których wszystkie ustawienia graficzne gry jak i silnika są zapisane, gdzie mógłbym coś pozmieniać więcej niż w opcjach graficznych aby gra chodziła z deczko szybciej.

oczywiście jeżeli ktoś już poruszał taki temat i udało mu się coś samemu zrobić co mu przyspieszyło grę bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.

z góry dzięki
    pozdrawiam

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: jak przyspieszyć grę?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 19, 2010, 14:54:19 »
     Przełącz DX 9 na DX 7. Wyłącz cienie, zmniejsz liczbę ragdolls i ciał poległych.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 19, 2010, 15:21:56 »
    Hej,

mam podobnego laptopa, troszkę lepszego, ale vista raczej wyrównuje go do Twojego ;p Jeśli nie grasz w Warbanda to ściągnij sobie mod Speed&Stability http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=82139.0 nie pomaga on jakoś super, ale zawsze o te 5 fps więcej.

PS. Ja uwielbiam grać na 800x600 wszystko na wyłączone oprócz dynamicznych oświetleń ;) Ma to swój klimat, "brudnego, ciemnego średniowiecza"

Offline szkut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 19, 2010, 22:32:51 »
    gram akurat w warband ale jezeli  istnieje cos w tym stylu do warband to bardzo prosze o linka

musze wlaczyc DX 7 na to nie wpadlem ale cienie i tak dalej na minimum to juz mam

dzieki za pomoc ale nie ukrywam ze czekam na wiecej wskazuwek

edit:/ dx7 znacznie przyspieszyl gre

« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2010, 23:21:57 wysłana przez szkut »

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 20, 2010, 13:11:41 »
    Można też w menedżerze zadań wyłączyć kilka procesów, to powinno trochę poprawić pracę komputera. Jeśli nie, to ten fajny programik może pomóc - http://www.nhancer.com/?dat=downloads. Działa chyba tylko na kartach nVidii, a co do jego skuteczności jestem pewny, bo pomógł mi przy Risenie. Jest całkowicie darmowy i nie powinno być żadnych problemów z obsługą - wybieramy z listy aplikację, w której chcemy zmienić ustawienia i już. Ustawień jest tam bardzo dużo, na pewno więcej niż w Warbandzie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2010, 13:17:41 wysłana przez krzysioo »

Offline Mathus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 03, 2010, 16:31:34 »
    Ja robie że ustawiam wydajność kompa na 80% (w opcjach) uruchamiam w oknie mnie to nie przeszkadza a następni uruchamiam DX 7 i gra chodzi mi idealnie płynnie .

Offline kacperski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 24, 2012, 20:24:01 »
    panowie jak gram na najnizszych i mam lagi
    hp pavilio vista 32 -bitowy
    3gb ramu
    karta  gf7150M
    2 procesory

gram na d7  pisze 453% wydajności i lagi   
     mój komp spełnia wymagania z nadwyższką