Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zanim kupię  (Przeczytany 6053 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Zanim kupię
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:45:13 »
    Jak masz zamiar OiM jakiś kupować, to kup od razu OiM:DP, nie trać kasy na zwykłego OiMa!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:48:38 »
    Jezeli nie masz zadnej gry z ;uniwersum;M&B to kup to: http://www.gram.pl/sk7_8gPiGOu8_Mount_Blade_Mount_Blade_Ogniem_i_Mieczem_Mount_Blade_Warband.html i olej DP
    Natomiast gdy juz masz te gry, ale Ci sie np znudzily, to mozesz kupic OiM: DP i popykac sobie troszke husaria w lepszej grafice i w trybie Multi
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kacper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 28, 2010, 15:22:09 »
    Niepotrzebnie założyłem nowy temat, ale na szczęście Admin nakierował mnie na ten, a stary zamknął, więc pozwolę sobie zacytować sam siebie
    Witam.
    Zastanawiam się nad kupnem tego dodatku do OiM. Znalazłem już ten temat- http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6345.0 -jednak w moim przypadku sytuacja wygląda nieco inaczej, gdyż jestem posiadaczem OiM, zwykłego M&B i Warbanda.
    Więc: czy Dzikie Pola ofiaruje coś więcej, w porównaniu do OiM, oprócz rozgrywki multiplayer? Jeśli tak, to co? Czy jest mniej zabugowany?
    Dodam jeszcze, że sam OiM bardzo mi się spodobał, i gdyby nie tłumy bugów, przez które musiałem używać kodów (chlip) uważałbym, że był wart swojej początkowej ceny skleppowej (80zł) (ja swój egzemplarz wygrałem na aukcji za 40 zł, więc nie mam prawa narzekać :P )

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:17:32 »
    Z tego co czytałem to oprócz grafiki i poprawionych błędów to to samo. Ja mam Dzikie Pola i mi się podobają, ale pewnie gdybym miał pierwszą część to bym ich nie kupił. Z drugiej strony w multi Warbanda wogóle nie grałem bo niezbyt mi się podaoba za to w Dzikie Pola pykam sobie od czasu do czasu.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 29, 2010, 15:03:25 »
    A czy są opcje z Warbanda (np. śluby, przeciąganie lordów do swojej frakcji etc.)?  I czy nie ma problemów z nazwami jednostek (w OiM np. Bojarski drużynnik awansował na Członka bojarskiej drużyny (weteran), zamiast na Bojarskiego drużynnika (weteran)?

Offline matis245

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 11, 2011, 19:16:47 »
    1.Super nazwa sam bym na taką nie wpadł
    2.Zależy jak grasz jeśli jeździsz koniem po całej mapie i wykonujesz zadania tak kilka godzin jeśli byś atakował bandytów potem jakieś karawany 20-30min
    3.No cóż raczej są dwa  rodzaje pancerzy gdy najmiemy najemników i kupimy im zbroje husarską jest bez skrzydeł jeśli kupimy w sklepie ma ładne skrzydła i tygrysią skóre
    4.Troche jest exp ale niektóre są skończone jeśli oto ci chodzi np.zabij bandytów
    5.Walcz Walcz i Walcz można na turniejach można w karczymie można na polu bitwy
    6.Broń jedno lub dwuręczno zależy jak lubisz walić broń palna żelazna skóra charyzma
    7.Kup sobie Oim

ślóbuw nie ma nie ma problemów z awansem z tymi lordami to nie sprawdzałem ale zobacze i cię powiadomie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 19:34:08 wysłana przez matis245 »

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 26, 2011, 17:34:15 »
    Ja posiadam zestaw kupiony jakos w listopadzie OIM WB I M&B

W mb zagrałem jakies moze i nawet 7 lat temu nie nie pamiętam dokładnie demo potem dwa lata temu pełna a rok temu Warb.   niesyty pirat

Od listopada mam oryginalny zestaw bo gra na to zaloguje jak ich autorzy w przeciwieństwie do GOTHICA 4 jakby kupił przed zagraniem  za taka kasę taka żenada
    to bym sie pochlastał

Ale wracamy do tematu  OIM ma mechanikę podobna jak w jedynce i pytanie czy warto kupować OIM dzikie pola bo z jednej srony postrzelałbym z pistoletu na końskim grzbiecie w sieci a z drugiej 80 dych za takjaby patcha do gry która mam to przesada tylko dlatego ze jest samodzielny
    W warb. gram na modzie cRPG.

Co radzicie co daje ten mod co polecacie

I jesli ktos ma OIM dzikie pola i nie gra w sieci chętnie odkupie za rosa-dna kwotę

A jeszcze

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 26, 2011, 17:42:30 »
    Jeżeli zależy ci na klimacie dzikiej Ukrainy, w trybie wieloosobowym, polecam darmowego moda do Warbanda "With Fire and Sword", daje doskonałą okazję by poczuć się jak husarz lub dziczały kozak. Po szczegóły odsyłam do tego działu. http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=54.0

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 26, 2011, 20:06:48 »
    pobrałem moda i jest problem nie ma serwerów go obsługujących może i sa ale nie 24h i nie w tym momecie czyli lipa

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 26, 2011, 23:15:28 »
    Sebsn122, serwer 1_WFaS_Tawerna stoi 24h/dobę. Inna sprawa to to, że na tę chwilę to jedyny serwer i mało jest graczy, bo mod jest we wczesnej fazie beta. Niedługo, po naprawieniu kilu baboli, mod będzie miał swoją premierę na anglojęzycznym forum, więc na pewno liczba graczy się zwiększy.

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 27, 2011, 09:19:57 »
    owszem jest ale podany w linku mod nie pozwala naż wejść

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 27, 2011, 12:41:42 »
    A w ogóle przeczytałeś tę informację, która się pojawia, gdy serwer Cię wyrzuca? ;) Trzeba dwukrotnie się połączyć z serwerem (by pogoda działała poprawnie) i jeśli ma się najnowszego patcha, to przy drugim wejściu wszystko będzie w porządku.

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 27, 2011, 16:36:29 »
    mod podany tu w linku jest zły

Nie wyrzuca mie z serwera nawet nie moge na niego wejsc pisze ze mam innego moda

i nie pomyliłem serwera

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 27, 2011, 19:19:58 »
    A zainstalowałeś patcha :p ?

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 27, 2011, 19:47:22 »
    w podanej tiu wiadomosci go nie było zainstalowałem bezpośrednio z strony o modzie i gra