Witam. W najbliższej przyszłości zamierzam kupić sobie OiM. Zanim jednak będę miał okazję zagrać chciałbym zadać kilka pytań.
1. Jeżeli nazwę postać Stanisław Lisecki będzie się dobrze komponować z klimatem gry? Dodam ,że to nie moje nazwisko tylko wymyślone ot, tak. Może macie jakieś lepsze nazwiska swoich bohaterów. Zależy mi na nazwiskach polskich i nie historycznych.
2. W grze zamierzam stanąć po stronie Rzeczpospolitej. Czy dołączenie do danego państwa to kwestia kilku minut, czy kilku godzin rozgrywki?
3. Domyślam się ,że najlepszy ekwipunek w grze to husarski (jeżeli nie to mnie poprawcie). Nie chciał bym jednak wyglądać jak zwykły husarz, raczej jak dowodzący. Jaki ekwipunek sprawi ,że będę się dobrze prezentował na polu bitwy? Mile widziany jakiś screen jak taka postać wygląda podczas walki.
4. Czy za zadania dostaje się doświadczenie? Da się na tym wbijać lvl czy to symboliczna ilość expa? Zadania się kiedyś kończą czy można je robić bez końca?
5. Na czym najlepiej zarobkować?
6. Jakie umiejętności najlepiej rozwijać? Rozumiem ,że najlepiej odkrywać grę samemu. Ale jednocześnie nie chciał bym po kilku tygodniach stwierdzić ,że postać jest do niczego. Czy w razie złego rozdania punktów można je resetować? Zamierzam używać szabli, samopału i ew. kopii.
7. Może jeszcze jakaś mała porada od siebie? :)