Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własny interes  (Przeczytany 7242 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Własny interes
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 21, 2010, 17:25:03 »
    A czy ktoś zauważył, że w rozmowie z szefem gildi nie zgadzają się możliwości wyboru produkcji z opisem jaki potem mówi szef ? Jakież było moje zdziwienie gdy chciałem zainwestować w produkcję wina z winogron, po czym szef gildi opowiedział mi o młynie i cenach bochenków chleba !!! [WTF ???] Czy ktoś sie też z tym spotkał ? I kto zajmuje się tłumaczeniem tekstów na rynek polski ? Po raz kolejny trzeba to powiedzieć, że znowu zostało to zrobione nieudolnie.

Offline Sakitta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 21, 2010, 19:37:18 »
    A czy ktoś zauważył, że w rozmowie z szefem gildi nie zgadzają się możliwości wyboru produkcji z opisem jaki potem mówi szef ? Jakież było moje zdziwienie gdy chciałem zainwestować w produkcję wina z winogron, po czym szef gildi opowiedział mi o młynie i cenach bochenków chleba !!! [WTF ???] Czy ktoś sie też z tym spotkał ? I kto zajmuje się tłumaczeniem tekstów na rynek polski ? Po raz kolejny trzeba to powiedzieć, że znowu zostało to zrobione nieudolnie.

Też się z tym spotkałem. Jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim M&B będzie dopięte na ostatni guzik.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 21, 2010, 20:52:16 »
    I kto zajmuje się tłumaczeniem tekstów na rynek polski ? Po raz kolejny trzeba to powiedzieć, że znowu zostało to zrobione nieudolnie.
    Nie zostało zrobione to nieudolnie, tylko wina leży po stronie TaleWorlds, które robiło jakieś totalne idiotyzmy w przekazywaniu kolejnych buildów do lokalizacji. Dostawaliśmy jakieś wczesne wersje, w których część rzeczy nie została zaimplementowana, a z tego co się orientuje to tak jak z filmikami przy ślubie, bójkach w karczmach i właśnie w przypadku tych "interesów" zostało to dodane już po tym jak zakończyliśmy testy lokalizacyjne, ponieważ TW dodało to już w popremierowym patchu.

p.s. A o tym że TaleWorlds to totalna amatorszczyzna i bardzo kiepska ekipa - co pokazał Warband - już nawet nie wspominam.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 22, 2010, 10:32:56 »
    To zwracam honor........ale........i tak znalazłoby się kilka kwesti, które można lepiej przetłumaczyć ;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 25, 2010, 16:19:12 »
    Wydaje Ci się, że jest tak łatwo to zrobić, ale ciężko ułożyć niektóre skrypty na polski, by nie było kolizji z odmianami, etc., więc w mojej opinii "koordynator" z CDP poradził sobie i tak bardzo dobrze z tak trudną grą w tym aspekcie jaką jest M&B - dużo łatwiej pisać teksty do np. FPS'a, czy nawet RPG, niż do sandboxa w formie Warbanda. Oczywiście muszę jeszcze napisać, że to nie my tłumaczyliśmy teksty, a tylko sprawdzaliśmy lokalizację i jedynie dawaliśmy własne propozycje. :) Do tego była jeszcze pewna sytuacja z chamskim wypięciem się na projekt jednej osoby, co trochę utrudniło nam pracę, ale i tak myślę, że efekt końcowy jest co najmniej dobry.

edit: Przy podstawce nie braliśmy udziału. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 08:26:04 wysłana przez proud »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 25, 2010, 21:48:02 »
    Wiadomo, że się starają, ale tłumaczenie do podstawki przypominało prace google translatora
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 26, 2010, 11:03:38 »
    Sorki za off-top: czego sie należało spodziewać po grze wydanej przez Paradox? Każda z nich ma potencjał i mozliwości, ale jest niedorobiona/zbyt ogólna. Tak samo z MiB.

Offline p40r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 28, 2010, 02:05:35 »
    Skoro już temat dot. tej wersji gry to mam pytanie, czy w v1.127 zawiera wszystko to co było w poprzednich patchach+ te biznesy?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2010, 11:29:56 wysłana przez p40r »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 28, 2010, 02:31:07 »
    Bana nie daję tylko dlatego, że to pierwszy post. Nie pomożemy, natomiast 2 ostrzeżenia dostajesz z miejsca.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2010, 02:43:23 wysłana przez Arcylisz »

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 30, 2010, 13:44:25 »
    Czy jeśli mam interes we wrogim mieście, to dalej będzie on generował dochody?

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 30, 2010, 15:39:53 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4563.msg104274#msg104274 oto odpowiedź na Twoje pytanie. W mieście wrogiej frakcji nie zarobisz, ale po zakończeniu wojny wszystko wróci do normy.

Offline Valanthir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 31, 2010, 18:17:57 »
    To takie pytanko jeszcze - jak taki biznes funkcjonuje? Musze co chwile kupowac na przyklad zboze zeby sie chlebki produkowaly? Czy kupowanie odbywa sie jakos automatycznie? I jesli trzeba kupowac, to czy da sie jakos kupic wieksza ilosc, zeby mieli wiekszy nadmiar, czy jakis limit jest? :)

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 31, 2010, 18:28:54 »
    Zarządca interesem sam kupuje surowce. Możesz kupić więcej i dać zarządcy- masz ekran miasta, wchodzisz do faktorii, rozmawiasz z Mistrzem i naciskasz opcję "sprawdź inwentarz". Możesz jeszcze zdecydować czy mają sami sprzedawać, czy trzymać do twojego powrotu, oczywiście jak wybierzesz do powrotu to będziesz miał ujemny przychód (odchód), ale samemu będziesz mógł sprzedawać np. piwo w różnych miastach.

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 31, 2010, 18:30:53 »
    Produkcja jest albo w pełni zautomatyzowana albo kontrolowana przez nas. Chodzi tu o to, iż możemy zablokować sprzedaż produktów przez mistrza, dzięki czemu możemy je sprzedać drożej. Możemy dowozić do firmy półprodukty na wytworzenie produktów, dzięki czemu nie będziemy tracić więcej za zakup półproduktów przez mistrza. Możemy zamrozić produkcję na jakiś okres, jeżeli nie mamy zysku z tego "interesu".

Pozdr.

@Up.

Korfasz jegoż twarz... Wyprzedziłeś mnie :P
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Valanthir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 05, 2010, 12:59:02 »
    Wyczytalem na forum ze mozna miec tylko 1 biznes - ok. Tylko pytanie - czy probowaliscie zakladac drugi? Guild Master wspomina wtedy cos ze nie ma dosc wyszkolonego handlarza, czy jakos tak (gram na wersji angielskiej). Znaczy to ze jak wyszkole sobie Trade do jakiegos poziomu, to moge uruchomic w danym miescie druga biznes?