Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zabijanie lordów  (Przeczytany 7223 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mishel24

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zabijanie lordów
    « dnia: Lipca 17, 2010, 12:43:40 »
    Czy istnieje mod do Warbanda pozwalający na zabijanie lordów?

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Zabijanie lordów
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2010, 14:21:48 »
    to z kim będziesz później walczył ;p

Offline pawelcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2010, 16:32:11 »
    Później będzie chciał moda żeby nowi lordowie się pojawiali. Koles po co lordów dedasz leć na zamki i je podbijaj, albo przekabacaj lordów.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 17, 2010, 19:39:00 »
    Może założyciel tematu chce zostać jedynym panem i władcą? :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 17, 2010, 20:11:43 »
    Zanim Warband wyszedł miała być taka opcja zabijania lordów
    (click to show/hide)

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 17, 2010, 20:23:32 »
    To w takim razie pewnie niedługo wyjdzie patch z tą opcją

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 18, 2010, 03:41:17 »
    To by była głupota chyba, że wprowadzili by możliwość posiadania potomków czy coś w ten teges żeby uzupełniać szeregi lordów. Ta gra polega głównie na walce z wrogimi lordami więc jaki sens będzie miała ta gra gdy ich zabraknie??

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 18, 2010, 07:00:38 »
    To by była głupota chyba, że wprowadzili by możliwość posiadania potomków czy coś w ten teges żeby uzupełniać szeregi lordów. Ta gra polega głównie na walce z wrogimi lordami więc jaki sens będzie miała ta gra gdy ich zabraknie??

Z drugiej strony to gdyby ktoś zrobił moda na posiadanie potomków (chyba nie byłoby to trudne) to można by wprowadzić takie coś, że lordowie mieliby jakąś niewielką szanse na śmierć w bitwe, ale również mogli by umierać ze starości. DOdało by to nieco realizmu tylko nie wiem jak rozwiązany zostałby problem losowych imion.

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 18, 2010, 10:02:09 »
    Mogliby to zrobić trochę jak w Medievalu II, tam też każdy może umrzeć a potomek, czy inna losowa osoba ma nowe imię i nazwisko. Zabijanie lordów nie jest głupie. Dodałoby trochę autentycznośći. Np. król umiera i zostaje wybrany nowy.
    Ja osobiście dodałbym jeszcze propos zabijania opcję wybicia niewolników lub ich wypuszczenia(co wpływałoby na nasz honor i renomę).
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 18, 2010, 10:28:42 »

Z drugiej strony to gdyby ktoś zrobił moda na posiadanie potomków (chyba nie byłoby to trudne) to można by wprowadzić takie coś, że lordowie mieliby jakąś niewielką szanse na śmierć w bitwe, ale również mogli by umierać ze starości. DOdało by to nieco realizmu tylko nie wiem jak rozwiązany zostałby problem losowych imion.

Posiadanie potomków jest trudne, nie uczyłeś się w szkole/nie wiesz z własnego doświadczenia? A jeśli chodzi o ich płodzenie... cóż... polecam najpierw pójść na lekcje biologii, a potem grać w simsy, a nie w Warbanda :P

@Topic: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,8652.msg1525822.html#msg1525822 Skrypt wprowadzający nowe rozmowy z więźniami, można m.in. zabijać lordów, jeśli zabijemy króla, zostaje wybrany nowy król.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2010, 10:30:34 wysłana przez PissInPeace »

Offline mishel24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 18, 2010, 14:24:16 »
    Jeśli moja postać nienawidzi ze swoich powodów np. Harlausa, to denerwujące jest puszczanie go wolno.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 18, 2010, 16:27:00 »
    To puszczaj go za okupem, za króla jest trochę. A można gdzieś ściągnąć gotowy plik z tego skryptu? Nie chcę się babrać w plikach bo z moimi zdolnościami to już nigdy nie zagram w Warbanda jak zacznę kombinować.

Mi tam by się podobało jakby mogli ginąć, jakby mogli mieć dzieci i jakbyśmy się też starzeli. To trochę dziwne że ja który wyglądam jak młody chłopak (wiem że mogę w statach zmienić wygląd), a taki Klargus całe życie wywija mieczykiem i jest w stosunku do mnie... słaby.
    No z tymi losowymi imionami trochę słabo, ale nie zapominajmy że w średniowieczu często się dziedziczyło imiona. Wiecie, Henryk MMX (wyszło mi że 2010 ;) ).

PS. Mogę jakoś zwerbować/przekabacić lorda którego mam jako więźnia, a jego królestwo nie istnieje? Sorry za offtop. Mam Króla Gravetha i innego rhodockiego lorda, a rhodocji już nie ma. Proszę nie poprawiać, wiem że nie ma rhodocji.:)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline mishel24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 18, 2010, 20:23:36 »
    To puszczaj go za okupem, za króla jest trochę. A można gdzieś ściągnąć gotowy plik z tego skryptu? Nie chcę się babrać w plikach bo z moimi zdolnościami to już nigdy nie zagram w Warbanda jak zacznę kombinować.

Mi tam by się podobało jakby mogli ginąć, jakby mogli mieć dzieci i jakbyśmy się też starzeli. To trochę dziwne że ja który wyglądam jak młody chłopak (wiem że mogę w statach zmienić wygląd), a taki Klargus całe życie wywija mieczykiem i jest w stosunku do mnie... słaby.
    No z tymi losowymi imionami trochę słabo, ale nie zapominajmy że w średniowieczu często się dziedziczyło imiona. Wiecie, Henryk MMX (wyszło mi że 2010 ;) ).

PS. Mogę jakoś zwerbować/przekabacić lorda którego mam jako więźnia, a jego królestwo nie istnieje? Sorry za offtop. Mam Króla Gravetha i innego rhodockiego lorda, a rhodocji już nie ma. Proszę nie poprawiać, wiem że nie ma rhodocji.:)

Ale ty nie rozumiesz. Moja postać nienawidzi Harlausa, to ma go puścić wolno za okupem? Moja gra nie ogranicza się do pustego walenia mieczem dla statów.

Offline pawelcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 19, 2010, 10:08:51 »
    To nie graj w tą grę, bo nie ma innego rozwiązania niż zamknięciem go w zamku, puszczeniem go wolno albo za kasę.
    Poproś producentów czy kogo tam, żeby specjalnie dla ciebie przerobili skrypt i wysłali ci poczta. To tyle na ten temat.

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 19, 2010, 14:24:11 »
    A ciekawe czy ten skrypt na zabijanie lordów działa w drugą stronę :p ???
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton