Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190961 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1365 dnia: Stycznia 17, 2013, 21:56:57 »
    Ma wspólnego, że albo w tę albo we wtę. Albo szybkość albo pie&*!nięcie
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1366 dnia: Stycznia 18, 2013, 00:46:27 »
    Ale to nadal nie tyczy się penetracji... Tu chodzi o zdolnośc do przebicia pancerza. Swoją drogą jak Wam się podobają czołgi chińskie? Ja aktualnie jeżdżę wymaksowanym 5 tierem i gra się naprawdę fajnie. Chociaż jakby nie patrzeć jest to dokładnie to samo, co radziecki odpowiednik T-34. Na chwilę obecną jest to jedyna frakcja, w której chcę odblokować obie X tiery. :P Czołgi są bardzo przyjemne i piękne dla oka. Dlatego też, gdy odblokuję X tier meda, zabiorę się pewnie za HT.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1367 dnia: Stycznia 18, 2013, 01:26:56 »
    Nie zdążyłem się za bardzo Chińczykom przyjżeć,poza tym byłem za bardzo z szokowany aby się przyglądać.Rzecz w tym że już pierwszego dnia gry na wersji 8.3,napotkałem chińską dziewiątke a dwie bitwy póżniej dyche! Na wielkiego LoLaaaa! W każdym razie pojazdy te nic szczególnego nie pokazały,dziewiątke odstrzeliłem osobiście(wraz z plulonem ofc) a dyszke też bardzo szybko ściągnięto (wcale się nie dziwiłem).
    Co do sir Lucowego grania to sorry chłopaki,ja się na ESL nie pisze a napewno nie w najbliższym czasie.Niektórym z TSa GO baaardzo się spieszy do tego golda a żeby ich trochę ostudzić wystarczyło zagrać pare bitew w kompanni.Grało większość naszej ekipy,musieliśmy dobrać jedynie dwóch randomów i powiem wam że zgodnie z moimi oczekiwaniami nasze wyniki były mizerne,zwłaszcza gdy trafialiśmy na klany.Mieliśmy do dyspozycji IS-3 oraz T34+ piżdziki i dobrą arte.
    Wpadnij Luca na TS i się sprawe omówi.W kompannie jak najbardziej można się pobawić.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1368 dnia: Stycznia 18, 2013, 10:56:20 »
    Żeby grać dobrze na 8 tierze kompanii, to przede wszystkim powinno się wytrenować ekipę. Co z tego, że ktoś ma 9xxx bitew, jak większość była na randomach i nie jest taka osoba przyzwyczajona do kompanii. Najlepiej się gra na kompaniach 6 tieru, gdzie przy okazji można potrenować cierpliwość a nie jechanie na pałę, bo większość czołgów to są KW-1S od którego schodzisz na 2 do 3 hitów.

Tak w ogóle, to na jakiej zasadzie będziecie dobierać ludzi i kto będzie brany pod uwagę odnośnie bycia "Leaderem"? Żeby nie wyszło jak ostatnio, że osoby się zgłosiły - co prawda za mało; ale dalej nikt tego nie ciągnął...

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1369 dnia: Stycznia 18, 2013, 16:34:53 »
    Co do Chińczyków to ja na razie mam niestety dopiero 3 tier (brak czasu), ale z tego co słyszałem medy V-X tier są świetne. Linia lightów jest ponoć trochę gorsza, choć nadal niezła. Ale z tego co widziałem na forach to ludzie narzekają na chińskie ciężkie. Szału z nimi nie ma.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1370 dnia: Stycznia 18, 2013, 17:44:45 »
    Co do Chińczyków to ja na razie mam niestety dopiero 3 tier (brak czasu), ale z tego co słyszałem medy V-X tier są świetne. Linia lightów jest ponoć trochę gorsza, choć nadal niezła. Ale z tego co widziałem na forach to ludzie narzekają na chińskie ciężkie. Szału z nimi nie ma.

a czego czekujesz?Ze Chinczycy beda miec niepokonana flote czolgow?Z jakiej racji....

Pytanie.Warto dolaczyc do jakiegos klanu w tej grze?Sa rozgrywane jakies ligi,bitwy klanowe?

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1371 dnia: Stycznia 19, 2013, 01:39:48 »
    Pytanie.Warto dolaczyc do jakiegos klanu w tej grze?Sa rozgrywane jakies ligi,bitwy klanowe?

Wystarczyłoby przeczytać jedną stronę wcześniej...
    Tak są ligi np. ESL. Gra się tam o golda.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1372 dnia: Stycznia 19, 2013, 13:19:31 »
    a czego czekujesz?Ze Chinczycy beda miec niepokonana flote czolgow?Z jakiej racji....

Niczego nie oczekuję... Znowu błędna interpretacja moich słów. Powiedzmy, że "zdaję sprawozdanie" z tego jak nowe czołgi się spisują, bo na pewno wiele osób interesuje się chińskim drzewkiem rozwoju. Dlaczego ludzie są tacy napastliwi ?^^

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1373 dnia: Stycznia 20, 2013, 15:56:48 »
    A niech mi ktos powie po jakiego grzyba artyleria przynajmniej niemiecka posiada dwa rodzaje pociskow(nie liczac tego za gold) i jeden od drugiego rozni sie tylko wiekszym dmgem.To jedyna roznica miedzy nimi(oprocz jeszcze ceny) czy roznia sie zastosowaniem?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1374 dnia: Stycznia 20, 2013, 16:21:10 »
    Ludzie powie mi ktoś jak ściągnąć patche i nie dostań ku****cy? Jak odpale aktualizacje to mi muli neta jak ch**, do teog w 30 minut ściąga sie 8%...
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1375 dnia: Stycznia 21, 2013, 00:56:42 »
    Żeby ściągnąć aktualizację zawsze można wyprowadzić się z piwnicy. Albo pobrać ją z zewnętrznego linku, nie z zamulonego torrenta.

A co do pocisków, mylisz się. Jeden to pocisk przeciwpancerny działający tak jak w normalnym czołgu, następnie jest HE, a potem złoty HE, który od "srebrnego" różni się zasięgiem odłamków. W liczbach, srebrny ma 7m rażenia odłamków, a złoty 10,02m. Chociaż i tak najlepszy jest na amerykańskim T92 ze złotem. 13m. ;)

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1376 dnia: Stycznia 25, 2013, 20:45:11 »
    Ostatnio weszła aktualizacja 8.3, przez co mody na 8.2 przestały działać. Gdy ściągnąłem na najnowszą wersje, nie działają (jakby ich nie było), a wiem że wszystko robie dobrze. Wiecie może gdzie leży problem?

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1377 dnia: Stycznia 25, 2013, 20:57:45 »
    Ja posiadam jedynie zmodyfikowany celownik, który przestał mi działać po nowym patchu(normalka). Po prostu pobierasz jeszcze raz to samo i wklejasz to wszystko tak samo tylko do folderu z wersją 0.8.3 :)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1378 dnia: Stycznia 25, 2013, 21:01:35 »
    Moim zdaniem powinieneś się upewnić czy wrzucasz w dobry folder. Koniecznie w 0.8.3.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1379 dnia: Stycznia 26, 2013, 12:12:57 »
    No właśnie wrzucam wszystko do nowego folderu, tam gdzie powinno być. Nie wiem, może zostały jakieś stare pliki z 8.2, w takim razie zrobię reinstall, bo z podstawowym celownikiem nie da się grać ;p

@Rozwiązane, nie wiem w sumie jak ...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2013, 15:19:52 wysłana przez Zumbagi »