Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191462 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #825 dnia: Lipca 31, 2012, 09:45:58 »
    Pz IV to fajna zabawka, najlepsza bagietka ma 138 penetracji bodajże, fajnie sie nim snajperzy i jest dość celny :) Wykończyłem kiedyś nim pantere bo strzelałem w cycka z MG :D (nie miała 100%)
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #826 dnia: Lipca 31, 2012, 11:49:15 »
    Ja nie mogę się wczuć w to T20... O wiele lepiej grało mi się Panterą. O T-43 nie wspominam, bo nie warto. ;)

@Proud.
    Co do średnich. Jeżeli chodzi o walkę kołową to idealne są do tego ruskie medy. T-43 nie jest tego idealnym przykładem, ale za to T-44, T-54 i (mam nadzieję) T-62A to czysta przyjemność z gry. Całkiem mocne działko (penetrację nadrabia czasem przeładowania), po za tym - te czołgi służą bardziej do flankowania, objeżdżania, a nie strzelania we front wrogiego czołgu. O mobilności słów kilka:
    - obracają się natychmiast. Są niesamowicie czułe na klawisze (A, D), więc właśnie dlatego są moim zdaniem idealne do walki kołowej.
    - prędkość maksymalna niczego sobie. ;)
    - rozpędzają się także w przyzwoitym tempie.
    A pancerz? Cóż. Może nie sam pancerz - sylwetka. T-44 i dalej, to czołgi, które są niesamowitymi naleśnikami:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    I to daje im przewagę. T-54 lubi odbijać pociski, bo ze swoją kulistą wieżą z 200 pancerza na froncie jest niesamowicie rykoszetne. T-44 jest na pewno mniej opancerzone od T-54, ale lubi za to łykać strzały za zero (ewentualnie, jeżeli nie za 0 - to w ammorack - więc dopóki ładowniczy nie będzie miał "Bezpiecznego magazynowania" to radzę jeździć z akwarium* na pokładzie).

*mokrym magazynem amunicji.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #827 dnia: Lipca 31, 2012, 13:34:13 »
    Cóż ja mam już e75, wiec swój niemiecki cel spełniłem. Do e100 mi sie nie śpieszy, bo jakoś nie zależy mi na tym czołgu.

Teraz pozostaje mi czysta gra dla przyjemności. No i rzecz jasna kupienie działa topowego do e75, ale to już przy okazji. Nastepnym celem jest is7, który według mnie jest najpiękniejszym czołgiem w tej grze i muszę go mieć w garażu. Problem w tym że nie zamierzam jeździć tymi radzieckimi maszynami, wiec dorge do IS-7 toruję sobie free expem, którego zawsze tam kilka tysięcy dziennie nazbieram. Póki co utknałem na poziomie czołgów KW. Ale jak to się mówi grosz do grosza bedzie IS-7. A dalej sam nie wiem. Pozostanie gra dla samej gry i być może zajmę się Niemiecką lub francuską artą.

Z czołgami Francuskimi skończyłem na poziomie 13 75. To nie dla mnie i nie podoba mi się ta gra. Stanowczo wolę grę w radzieckim stylu, swoim T59.

Tak więc idę ściągać gwiazdki ze swego mikro mausa. Jeszcze zobaczycie, że dzięki niemu odblokuje is-7 :P

EDIT: JUTRO NOWY PATCH!!!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2012, 22:32:05 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #828 dnia: Lipca 31, 2012, 22:36:02 »
    Taa, nowy patch ;/ Usuwają działo 107 mm z SU-85 ;( Właśnie straciłem swojego moneymakera ;( No ale matchmakera mają poprawić, inne pojazdy w bitwie nie będą się różnić o więcej niż 2 tiery od naszego.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #829 dnia: Lipca 31, 2012, 22:45:06 »
    Usuwają działo 107 mm z SU-85 ;(

Doprawdy, wielka szkoda. Przecież zjeżdżanie 3/4 hp czołgom średnim i ciężkim tego samego poziomu jednym strzałem to istny przykład balansu. ;)
    Zapomniałem, że TD'ki tego samego tieru ściąga się na hita.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #830 dnia: Lipca 31, 2012, 22:55:13 »
    Tymbark! Miałeś od 666 nic nie pisać xD Fejl :P

A mi tam sie podoba, może sie doczłapie do Jpz vier.
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #831 dnia: Sierpnia 01, 2012, 12:16:26 »
    ELC AMX- pierwsze wrażenie.... FENOMENALNY czołg. Może nie ma ruchomej wieży, może jest niecelny. Ale zwrotny i z pierdolnięciem. Pierwszą bitwę nim stoczyłem i już wiem że go zostawię w garażu. Zobaczymy jak tam 12t i 13 75.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #832 dnia: Sierpnia 01, 2012, 12:32:53 »
    Ku*wa mać.. muszę WoT'a reinstalować. Przynajmniej dobrze, że mam setup na dysku...
    Przy odpaleniu gry wywaliło mi komunikat, że gra musi usunąć niepotrzebne pliki. I tak mi usunęło, że poleciała paczka "shaders.pkg" (jakieś 400MB) i nie wiadomo co tam jeszcze. Super. ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #833 dnia: Sierpnia 01, 2012, 12:51:39 »
    Nie wiem co popsuli ale fpsy mi w robocie spadły. Wczoraj grało się bardzo dobrze, dziś dupa...

No nic, przyjdzie pobawić się z konfiguracją.

Za to na plus trzeba im zapisać nowy mm. W końcu zaczynając bitwę nie mam sytuacji, że jakbym się nie starał topowych potworów nie ugryzę.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #834 dnia: Sierpnia 01, 2012, 13:33:29 »
    Cóż, mój kolega miał przed chwilą gdzie T30 był na samym dole... Cała reszta czołgów (14) była dziesiątkami. ;)
    T-62A to podobno jeżdżący ammorack, przy nowych td;kach dobijanie zaczyna się od poziomu 1100hp, a E-50M odbija pociski od T30 (które ma z resztą dziwnego buga, że raz strzela za 400, raz za 800. Zmienia się shell damage - raz jest od 300-500, a za chwilę do 950). Można ten patch okrasić pięknymi lagami i spadkami fpsów, ze względu na to, że cała Europa pobiera 0.7.5.

Teraz właściwie nie żałuję, że gra mi się wykrzaczyła.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #835 dnia: Sierpnia 01, 2012, 13:45:14 »
    Tak jak Alkhadias prawie zakochałem sie w ELC AMX, świetny czołg, taki zaku!@#!@# szybki TDek, ale papier taki że pewnie i pistoletem by sie przedarło :D Nie jest to jednak czołg do szturmów, zresztą jak wszystkie francuskie lekkie.
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #836 dnia: Sierpnia 01, 2012, 16:19:35 »
    Rozczarował mnie trochę ten patch. :/

Co prawda wymiotłem garaż z trzech francuskich czołgów oraz zaczął fajniej działać MM (w końcu JagdPz IV jest grywalny/a), ale zauważyłem po kilku bitwach więcej minusów niż plusów. Takie najbardziej oczywiste:
    • Wygrindowałem tego całego Batignolles-Chatillon 25t po to tylko by po patchu został w garażu jako ozdoba. Nie rozumiem decyzji o zabraniu mu silnika z 720KM i zastąpieniu motorem o mocy 680KM przy jednoczesnym przerzuceniu go tier wyżej.
    • Miało nie być strzałów za 0, a jest ich jeszcze więcej... Dosłownie stałem i strzelałem we wrogiego KV-1s, a wszystko co wpadało było za 0 (no i część oczywiście się odbijała).
    • AMX 13/90 został ze starym działem i otrzymał jedynie marne 100hp (zwłaszcza, że teraz walczy głównie z VIII, IX i X) - kolejny niemal bezużyteczny czołg w garażu.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #837 dnia: Sierpnia 01, 2012, 16:36:40 »
    Dodatkowo, czołgi walczą o 3 tiery wyżej max a nie 2 :)
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #838 dnia: Sierpnia 01, 2012, 19:45:03 »
    Nawet 5 tierów wzwyż...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #839 dnia: Sierpnia 01, 2012, 20:19:42 »
    To nie wiem co wy macie za wersję. :p U mnie normalnie MM działa świetnie i jeżdżąc czołgami nie trafiłem jeszcze na normalną* sytuację gdzie była różnica tylu tierów. :)

*Nie liczę do tego artylerii oraz scoutów.