Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190844 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #795 dnia: Lipca 28, 2012, 09:52:42 »
    Zależy z jakiej strony na to patrzeć, penetracja/celność pantery jest imba, jednak cała pantera to przykład pojazdu wysoce wyspecjalizowanego - da się nią ustrzelić jaja komarowi z 600 metrów ale z bliska każdy czołg tego tieru zje ją na śniadanie, więc ogólne porównanie do innych medów jest trochę bezsensowne.

Taki T20 może robić praktycznie wszystko "nieźle" - da radę w kołówkach, na flance sobie radzi, "partyzantować" może, snajpić gdzieś do 300 metrów też, w efekcie ludzie wyciągają nim zdecydowanie lepsze wyniki, gdyż pozwala dostosować się do sytuacji, a pantera? Siedzieć na drugiej-trzeciej linii i pruć w przeciwników po weakspotach na odległościach z których oni mają problem z trafieniem w sylwetkę - jeśli coś sprawia, że nie można się zachować w taki sposób(choćby co bardziej agresywne medy, które ciągle nas spotują) to radzi sobie kiepsko.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #796 dnia: Lipca 28, 2012, 11:22:43 »
    Brakuje mi 4k xpa do (DB)... oczywiście nie mam floty, bo wydałem na PzIII, żeby cisnąć na nim hajs, ale 18k za bitwę? (Za wygraną... może czasem więcej) Nie zdążę uzbierać nawet miliona do jutra włącznie...

EDIT1: Mam odblokowanego (DB), jednak brakuje mi na niego 1kkk. No, 300 tysi uzbierałem w dzień, to może do wtorku się wyrobię podczas eventu. :D

EDIT2: Ma ktoś z Was może odznakę mistrzowską "As pancerny"?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2012, 17:54:46 wysłana przez Theoden »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #797 dnia: Lipca 28, 2012, 18:25:46 »
    1kk chyba. ;o
    A co do "Asa Pancernego" - jestem pewien, że jest tu wiele osób, które mogą ci pomóc. ;)

edit: Jedynie pogratulować. ;)
    Już nie pamiętam jak się jeździ StuGiem. ;p
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2012, 18:45:02 wysłana przez Tymbark »

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #798 dnia: Lipca 28, 2012, 18:30:20 »
    No to ten 1kk, nie orientuję się w tym skrócie za bardzo. :)

Nie o to chodzi, że nie wiem od czego. Sam dzisiaj go zdobyłem na StuGu, którego teraz nie sprzedam. :P Bardzo cieszę się z tego, bo ściągnąłem nim aż 7 wrogich pojazdów i oczywiście najwięcej ich załatwiłem. Pierwszy raz mi się tak udało. :) Na prawdę miłe uczucie, jeździć "Asem pancernym". ^^

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #799 dnia: Lipca 28, 2012, 20:47:54 »
    Asa pancernego ubiłem na Tygrysie, Pz IV i na KW-1

...EDIT1: Mam odblokowanego (DB), jednak brakuje mi na niego 1kkk. No, 300 tysi uzbierałem w dzień, to może do wtorku się wyrobię podczas eventu. :D
    No nieźle ja na dzień ubijam ostatnio po 50k ;) (tyle że mało bitew rozgrywam)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #800 dnia: Lipca 28, 2012, 21:07:56 »
    Asa pancernego ubiłem na Tygrysie, Pz IV i na KW-1
    No nieźle ja na dzień ubijam ostatnio po 50k ;) (tyle że mało bitew rozgrywam)

As pancerny ładnie pasuje do Tygrysa. :D
    Co do tego hajsu. Tylko dlatego, że kupiłem PzIII, a mam Elitarnego, do tego jest na nim do wtorku 200% zwiększony przyrost doświadczenia i forsy. Z resztą... miałbym o wiele więcej. Ale przez przypadek kupiłem wcześniej PzIII Ausf. A, na którego wydałem jakieś 150k prawie. Sprzedałem i znowu kupiłem PzIII i również wydałem majątek na niego. Ale nawet się opłacało. :P

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #801 dnia: Lipca 28, 2012, 22:00:30 »
    Najlepiej to się chyba zarabia złomkami premium ale mi szkoda kasy na złoto żeby któregoś kupić poza tym  cierpliwy jestem i mogę zbierać kasę powoli :) Zarabiam sobie spokojnie na stugIII, kw-1 i m7 priest i gdyby nie straty na tygrysku II to zarobki były by lepsze (kurde kto wymyślił aby jedna kulka tysiaka kosztowała :/) .
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #802 dnia: Lipca 29, 2012, 09:38:20 »
    Powinno być tak, że za ubicie czołga premium jest premium kasa i exp ;D
    (click to show/hide)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #803 dnia: Lipca 29, 2012, 11:07:41 »
    Powinno być tak, że za ubicie czołga premium jest premium kasa i exp ;D

Z tym się zgodzę. :D Sam nie raz o dziwo StuGiem, Lowe, ubiłem. o.O To normalnie cudo niszczyciel. Plus te działo 105mm i pociski burzące. ^^ Za bitwę, co tak 7 zniszczyłem, dostałem jeszcze bodajże "Rozpruwacza", za zniszczenie pod rząd 4 jednym strzałem. ^^

P.S. Wszyscy mieli pełne HP. :P

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #804 dnia: Lipca 29, 2012, 11:23:55 »
    Lowe ma papierowy pancerz z przodu. Bardzo łatwo go podziurawić nawet używając armaty z T-34-85.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #805 dnia: Lipca 29, 2012, 12:28:16 »
    Akurat czołgi premium są słabsze od swoich "odpowiedników" na danym tierze - np. Lowe jest gorszy od elitarnego Tygrysa II, KV-5 od KV-4, etc. W nieszczęsnego Lewka (jak i większość ciężkich niemieckich*) w dolną płytę nawet loltraktor się wbije. :p

Co jest skrajną głupotą, gdyż podstawiając dane pancerza do rzekomej mechaniki gry, taka dolna płyta Maus'a powinna być niemal niemożliwa do penetracji - uwzględniając płaski teren i jej kąt w stosunku do strzelającego. Tam powinno być 200 mm, czyli po doliczeniu stosownego kąta będzie to blisko 300 milimetrowy pancerz...

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Lipca 29, 2012, 13:57:30 »
    Do DB brakuje mi jeszcze 659281 tysięcy... kurde. Mam nadzieję, że dziś, bądź jutro to zarobię.

@proud, tu masz rację. Może i łatwo się na premium grinduje, ale co z tego? Jak to słabe. Dla mnie Lowe i T-25, to są słabe czołgi.... również pod względem wizualnym. :P

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #807 dnia: Lipca 29, 2012, 14:26:30 »
    Ale można na nich koksować sobie załoge :)
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #808 dnia: Lipca 29, 2012, 14:54:40 »
    Lowe ma akurat najlepsze działo z hevików tieru VIII. Ja tam lubię nim jeździć, bo choć miękki - to wbija się we wszystko.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #809 dnia: Lipca 29, 2012, 15:09:12 »
    A ile w przyłożeniu kosztuje Leon?
    (click to show/hide)