Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191343 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #570 dnia: Czerwca 26, 2012, 09:32:38 »
    Pewnie bede co 5 minut wstawał żeby walić głową w ściane :P

Nie chwaliłeś sie że masz już AMX 13 75 ^^
    (click to show/hide)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #571 dnia: Czerwca 26, 2012, 10:13:44 »
    Oj tam ja na tygrysku mam te 78k + około 40k na silniki i jakoś nie narzekam xD Jedynie zbieranie 13k na KW-1 przyprawia mnie o ból głowy bo nie cierpię tego T-28 :/
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #572 dnia: Czerwca 26, 2012, 10:30:27 »
    Oj tam ja na tygrysku mam te 78k + około 40k na silniki i jakoś nie narzekam xD Jedynie zbieranie 13k na KW-1 przyprawia mnie o ból głowy bo nie cierpię tego T-28 :/
    To sie ciesz że nie zbierasz na t-34 albo amx 12t. To dopiero było.
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #573 dnia: Czerwca 26, 2012, 11:10:11 »
    Spokojnie, nie graliście artami [gdzie na każdy Tier potrzeba w ci*l dużo expa, a za bitwę leci jakąś połowę mniej niż normalnie] ;) Po prostu miejcie w świadomości to, że wasz kolejny czołg będzie jeszcze trudniejszy do ogarnięcia, na stocku będzie kupą a za naprawę będziecie płacić 2x tyle co wcześniej :D Ja już się oswoiłem z tą świadomością po wymaksowaniu Tigera II - i od tego czasu jakoś nie chce mi się nim grać - bo i tak pewnie nie kupie E-75 bo to krap większy niż Tiger II...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #574 dnia: Czerwca 26, 2012, 11:38:32 »
    Spokojnie, nie graliście artami [gdzie na każdy Tier potrzeba w ci*l dużo expa, a za bitwę leci jakąś połowę mniej niż normalnie] ;) Po prostu miejcie w świadomości to, że wasz kolejny czołg będzie jeszcze trudniejszy do ogarnięcia, na stocku będzie kupą a za naprawę będziecie płacić 2x tyle co wcześniej :D Ja już się oswoiłem z tą świadomością po wymaksowaniu Tigera II - i od tego czasu jakoś nie chce mi się nim grać - bo i tak pewnie nie kupie E-75 bo to krap większy niż Tiger II...

Zawsze został Ci Tiger P który ma większy pancerz niż Tiger II, ogólnie Porsche robił lepsze czołgi :D ( w WoT)
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #575 dnia: Czerwca 26, 2012, 13:18:09 »
    Nie chwaliłeś sie że masz już AMX 13 75 ^^

Czym miałem się chwalić. ;p Czołg tak przy okazji jest znacznie lepszy od AMX'a 12 - porównując statystyki i osiągnięcia w obu pojazdach. Poza tym coraz fajniej zaczęło mi się grać Tygrysem. Jeśli jest dobre losowanie i gram rozważnie to nie wychodzę z bitwy z "psim doświadczeniem" i bez fragów. Najgorsze w przypadku tego czołgu jest podpalenie się i ruszenie do przodu, bo w końcu jestem najlepszym tankiem w meczu. Jeśli natomiast przy złym losowaniu trzymamy się któregoś (którychś) czołgu topowego i wspieramy go z drugiej linii naszym działem to również dobrze na tym wychodzimy - no i w końcu tą 88'ką możemy przebić czołgi do IX tieru (nawet X przy dobrym celowaniu).

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #576 dnia: Czerwca 26, 2012, 13:37:50 »
    Wczoraj w przerwie od nauki postanowiłem zobaczyć co to ten cały WoT. Początek mam dość mierny, jestem dopiero na II tierze lekkich czołgów. Jakieś porady jak szybko zdobywać kredyty i expa?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #577 dnia: Czerwca 26, 2012, 14:45:14 »
    Wczoraj w przerwie od nauki postanowiłem zobaczyć co to ten cały WoT. Początek mam dość mierny, jestem dopiero na II tierze lekkich czołgów. Jakieś porady jak szybko zdobywać kredyty i expa?

Jak lubisz bitwy gdzie z wrogiem stykacie sie bagietkami, to bierz ruskie, celność dupna działo ma pie***nięcie.
    Jak lubisz z daleka ładować to bierz fryców. Mają też dobre przyśpieszenie.
    Jak lubisz być szybkostrzelny czyli też walki z bliska, to francuzy.(do 5 tieru prawdziwny koszmar)
    Jak chcesz mieć dobry balans między pancerzem a działem, hamburgery.

Najlepszy sposób na kredyty to kupić Lowe i premium :D Ale tak to na 5 tierach sie najlepiej zarabia więc na poczatek dobij KW-1 albo Stuga trzeciego. Jak kupisz nowy czołg to nie mów od razu że wrak, każdy stock to wrak :P
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #578 dnia: Czerwca 26, 2012, 16:36:08 »
    Panowie...

Pod nóż pierwszy idzie Kradus:
    bo i tak pewnie nie kupie E-75 bo to krap większy niż Tiger II...

I za to powinienem cię zlinczować. Tiger II jest crapem ze swoją zwrotnością, z najlepszym działem pośród VIII tierów (chyba, że mówimy o Lwie - on ma ulepszoną 10,5 z Tygrysa II)? Jeżeli czołgiem się grać nie umie, to potem takie zdanie się wyrabia. Następnie E-75. Grałeś? Nie? To się nie wypowiadaj. Ja mam zwyczaj sprzedawania IX tierów ciężkich, bo zagracają mi tylko miejsca w garażu, a E-75 jest jedynym czołgiem, który ocalał. Dobre działo, epicka mobilność (29km/h nie powala, ale ten czołg załamuje czasoprzestrzeń - ma tylko dwie prędkości - 0 i 29 km/h, nie istnieje nic pomiędzy). Obrót całego czołgu też jest najlepszy z IX.

Następnie, także Kradus:
    Spokojnie, nie graliście artami [gdzie na każdy Tier potrzeba w ci*l dużo expa, a za bitwę leci jakąś połowę mniej niż normalnie] ;)

Jeżeli dobija się tanki na 20 hp, zamiast ładować w najlepsze czołgi wroga - to tak jest.

Nekst:
    Jak lubisz bitwy gdzie z wrogiem stykacie sie bagietkami, to bierz ruskie, celność dupna działo ma pie***nięcie.
    Zgodzę się. Chociaż jeżeli chodzi o topowe działa, to IS-4, IS-8 oraz ST-1 posiadają trochę słabszą wersję amerykańską wersję działa z T110 i M103. W skrócie - dość celne, b. dobra penetracja, krótki czas ładowania.
    Jak lubisz z daleka ładować to bierz fryców. Mają też dobre przyśpieszenie.
    Tu też zależy o czym rozmawiamy. O snajpieniu się zgadzam (istnieją wyjątki od reguły), ale przyspieszenie? Tygrys II, E-75, VK4502A i właściwie koniec...
    Jak lubisz być szybkostrzelny czyli też walki z bliska, to francuzy.(do 5 tieru prawdziwny koszmar)
    Szybkostrzelny to on może być przez pierwsze 4/6 strzałów. A potem jest udupiony na 30/40/45 sek. Zależy od czołgu. Trzeba się nimi nauczyć odpowiednio grać, aby móc się schować w każdym momencie na reload, po za tym trzeba mieć dobrą drużynę.
    Jak chcesz mieć dobry balans między pancerzem a działem, hamburgery.
    Amerykańce mają dobry pancerz, haha. Totalne masło, chyba że mówimy o wieżyczce. Można sobie strzelać do usranej śmierci, a i tak się nie przebijesz. Bądź co bądź istnieje jeden weakspot - właz dowódcy na wieżyczce. Ktoś zaraz powie, że IX i X tier są mocne. I tu się nie zgodzę. W oba czołgi wchodzi spokojnie w kadłub, bo w te tiery nie wrzuca czołgami, które nie dysponowałyby takim działem, aby ich nie przebić. Chyba, że ruskie i amerykańskie medy 8 tieru, to wtedy jest trochę loteria.

Podsumowując, amerykańce na początek są najbardziej wymagające, najłatwiejsze są ruskie, a Niemcy? Cóż, ja mam do nich sentyment, chociaż Łorgejming z każdym patchem próbuje ich jak najbardziej pogrzebać...

Edit: Łapka w górę, gregor! :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2012, 17:37:10 wysłana przez Tymbark »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #579 dnia: Czerwca 26, 2012, 17:10:18 »
    Każdy kto przeżył AMX 40 i wszelkiej maści KW (poza 13) ten nie zwróci uwagi na prędkość Tigera II :D
    (click to show/hide)

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #580 dnia: Czerwca 27, 2012, 23:58:46 »
    Amerykanie mają mocny pancerz... Przedni. Jeśli mówimy o ciężkich czołgach, bo średnie mają pancerz służący do odbijania pocisków różnego rodzaju drobiu który zrobiłby obrażenia tylko Francuzom.
    A ciężkie? T1 - najmocniejszy przód na swoim tierze, M6 to samo, T29 kadłub słabszy od tigera P, wieża o wieeeeele mocniejsza, T32 - podobnie, wieża jest wręcz nietykalna, a kadłub nie odstaje od reszty stawki. M103 z kolei ma dość skomplikowaną strukturę pancerza, ale zdecydowanie łatwiej przebić wieżę niż kadłub, podobnie wygląda sprawa w T110... Za czasów T34 i T30 to był papier z mocną wieżą, teraz wygląda to trochę inaczej. Wszystkie jednak dzielą jedną cechę - boczny pancerz jest słabiutki.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #581 dnia: Czerwca 28, 2012, 15:48:32 »
    Gra ktoś nowymi francuzami?
    (click to show/hide)

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #582 dnia: Czerwca 28, 2012, 19:57:03 »
    Ja raczej zostaje przy ZSRR, Moim IS-4, no i idę dalej w T-54. Ew. Tiger 2 wygląda nieźle. ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #583 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:49:13 »
    Wiecie co, ja też zostane przy ruskich ciężkich. Nie umiem grać innymi klasami :P
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #584 dnia: Lipca 01, 2012, 02:59:35 »
    Nie wiem czy ktoś to dawał, czy nie, ale oto plany drzewek czołgowych

http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-655--zaaktualizowane-drzewka-rozwoju/

Coś tam ktoś gadał o tych czołgach, ale przez kilka tygodni byłem wyłączony z WoT'a. Cholernie, ale to cholernie nie podoba mi się to wszystko. Szczególnie Leopard-1 u Niemiec... Jeszcze moment i załadują tu Abramsa, Merkavę i T-90MS, a my swoimi Tygrysami, ARL'ami, czy takimi T29 będziemy mogli dumnie skoczyć z mostu by im miejsca ustąpić.

Jeszcze potrafiłem zrozumieć amx'y ze względu na ich budowę, czy też inne pojazdy, ale coraz gorzej się to wszystko prezentuje. Wszak taki Leopard nie jest jakimś tam amx'em.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/