Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191465 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #555 dnia: Czerwca 23, 2012, 21:37:05 »
    Akurat KV-2 mógł ci rozwalić działo strzelając 155mm (chyba takie ma działo) z odłamkowo-burzących. One właśnie często zabijają załogę i niszczą sprzęt.

Co do ruskich czołgów. O ile seria KV jest brzydka, tak te najlepsze IS'y z drzewka po prawej wyglądają bardzo przyjemnie - podobnie jak średni T-54.
    Fakt kaliber ma spory no ale ani jednego HP nie zabrało a działo poszło, ale co tam arty i tak zmiotły ruska w 2 sekundy później :)

Co do IS'ów to faktycznie są całkiem przyzwoite i często się od nich strzały odbijają, ale jakoś nie przypadła mi do gustu gra ruskimi(mi osobiście najbardziej podoba się ten z linii po KW chyba IS 4)

PS. Dobiłem w końcu do działa i nawet KW-3 na trzy strzały weszło ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #556 dnia: Czerwca 24, 2012, 11:22:37 »
    musiałem tygrysem  zbierać na silnik).

No i zrobiłeś błąd :( Trzeba było lecieć w wierzę i działo [bo pewnie FuG12 to już dawno masz] a później od razu w Tygrysicę II gdyż, drugi silnik I jest na II stockiem i jesteś jakieś 16k expa w plecy, a na Tigerze I można spokojnie grać bez silników ;) Najlepiej odblokować II a później [jeśli ma się hajs] kupić go i expić na nim a I zostawić do odblokowania pozostałych silników. Ew. [jeśli się nie ma mamony] nie kupować II puki się nie odblokuje silników...

EDIT: To dziwne, bo ja akurat tak zrobiłem i nie narzekałem ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2012, 13:03:31 wysłana przez Kradus »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #557 dnia: Czerwca 24, 2012, 12:19:01 »
    Nie byłbym tego taki pewien. :) Tygrys bez silników rozpędza się tragicznie, a dodatkowo - o ile szedł przez VK3601H - to właśnie drugi silnik Tygrysa mógł odblokować na tamtym czołgu. Ja tak właśnie zrobiłem i po zakupie wieży, działa i gąsienic wbiłem ten najlepszy silnik z 870km i dopiero na nim czołg rozpędza się do tych 30km/h błyskawicznie oraz jest dużo bardziej dynamiczny co ułatwia taktykę "wychyl się, strzel i schowaj się". No i oczywiście te dodatkowe konie mechaniczne przydają się na mapach gdzie są wzniesienia.

edit: Małe sprostowanie. :) Tygrys Królewski ma ten najsłabszy silnik zwykłego Tygrysa jako stockowy, a nie wyobrażam sobie kogoś, kto dochodząc do Tiger'a nie odblokował tego silnika wcześniej.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2012, 12:59:01 wysłana przez proud »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Czerwca 24, 2012, 13:30:14 »
    Właśnie to był największy błąd że nie odblokowałem silników jeszcze na VK bo ten podstawowy do tygrysa to tragedia (zanim zdołałem schować się za skałą to połowa wrogów zdążyła mi przywalić) poza tym więcej kasy bym uzbierał i pewnie obyło by się bez sprzedaży VK (a całkiem dobrze się nim grało). Teraz już nie będę się spieszył i wyexpię tygrysa do końca i dopiero potem kupię II.

Do zbierania kasy mam Pz IV i całkiem nieźle na niej dochód idzie tyle że szkoda tego doświadczenia bo nie ma co z nim zrobić a na złoto szkoda mi kasy wydawać :/

EditVVChyba właśnie tak zrobię chociaż i tak chłopaki mają już po 50 % dodatkowych umiejętności :) Co do kasy to może w końcu tygrys z nowym działem zacznie przynosić jakieś dochody ( a jak nie to po wyexpieniu pójdzie na żyletki xD)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2012, 14:04:09 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #559 dnia: Czerwca 24, 2012, 13:42:47 »
    adamk23 - polecam "Trenuj załogę szybciej" czy jakoś tak. Na ulubionych czołgach bardzo się to przydaje jeśli się nie wymienia expa za złoto [bardziej już się opłaca premka, choć 1 dniowa]. Wtedy ci będzie jeszcze łatwiej zdobywać kasę ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #560 dnia: Czerwca 24, 2012, 19:25:38 »
    Zawsze też możesz drugiego VK koksić :P
    (click to show/hide)

Offline Haller

• Użytkownik
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #561 dnia: Czerwca 25, 2012, 19:04:21 »
    Postanowiłem sobie dziś po długiej przerwie powrócić do naszej wspaniałej gry. Wszystko ok, fajne i ciekawe zmiany ale... sytuacja na serwerach to porażka. Ja rozumiem że każda gra mmo się z tym boryka, ale czy tutaj też musiała przypłynąć fala trollów i dzieciaków? :( Nie wiem, może mnie fatum prześladuje i zsyła do takich drużyn, ale team kill'e, bluzgi i granie totalnie bez sensu to teraz norma.
    Wiem wiem, nie ma sensu o tym gadać, ale musiałem przelać gdzieś swoje negatywne emocje...
    Różnica na serwerach między betą a czasem teraźniejszym miażdży... :/
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #562 dnia: Czerwca 25, 2012, 19:27:38 »
    Masz totalnego niefarta, bo ja rzadko na to trafiam :D
    (click to show/hide)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 25, 2012, 19:54:22 »
    Debilami nie ma co się przejmować bo szkoda nerwów. Sam miałem okazję parę razy na takich trafić, najlepszy był jeden z rodaków który próbował ze mną zdjąć w mieście 3 czołgi. Biedaka rozwalili bo się wychylał za bardzo no ale winę za swoją porażkę zwalił na mnie i do końca rundy wypisywał bzdury. Takich najlepiej ignorować i robić swoje. Dzięki Bogu głupota nie jest zaraźliwa ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #564 dnia: Czerwca 25, 2012, 20:18:54 »
    Dzięki Bogu głupota nie jest zaraźliwa ;)

Tzw "Złe towarzystwo" to idealny przykład, że głupota jednak JEST zaraźliwa :)

Ludzie ja nie wytrzymie, mam wbić kupe expa na pz 4 bez premki, do końca życia będe bił :(
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #565 dnia: Czerwca 25, 2012, 22:03:59 »
    Mimo wszystko widać na tacy że grę robi brać ze wschodu, chociażby przez kokszenie ZSRR.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Czerwca 25, 2012, 22:14:52 »
    ...Tzw "Złe towarzystwo" to idealny przykład, że głupota jednak JEST zaraźliwa :)
    Fakt to może być prawdą ;)

Ludzie ja nie wytrzymie, mam wbić kupe expa na pz 4 bez premki, do końca życia będe bił :(
    No co ty na Pz IV całkiem dobrze exp leci nawet bez premki (exp na VK 3601 H wbijałem jakieś 5 dni) przy kiepskich bitwach to co prawda było 100-150 expa ale jak dobrze poszło to i 500-600 kiedyś nawet 900 i to to cały czas bez premium (szkoda mi na razie kasy xD) Na razie najwięcej udało mi się ubić 1100 na VK ale to była moja życiowa bitka xD

Mimo wszystko widać na tacy że grę robi brać ze wschodu, chociażby przez kokszenie ZSRR.
    Może i kokszą ruskich ale jakoś lepiej mi się gra niemieckim żelastwem. Expię od czasu do czasu T-28 do KW-1 ale jest to droga przez mękę bo jakoś nie cierpię tego czołgu :/

Offline Haller

• Użytkownik
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #567 dnia: Czerwca 25, 2012, 22:23:59 »
    Kokszenie ZSRR? No nie wiem... nie zauważyłem tego jeszcze, choć grałem od pierwszej bety. Jednak ja mało mogę się o tym wypowiedzieć, ponieważ osobiście nie patrzę nigdy czy dana linia czołgów jest super pro extra, ale raczej zwracam uwagę na walory estetyczne i tym podobne rzeczy :)
    Dlatego najlepiej wspominam sobie grę KW-1 czy Ferdynandem. Nie ma piękniejszych pancerniaków w tej grze :P
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #568 dnia: Czerwca 25, 2012, 23:20:41 »
    Nie mówie że PZ IV jest słaby, przyjemny czołg, ale to jest cała kupa expa :<.

Jakiegos rusowstrętu dostałem, paskudnie niecelne ich te ameliniowe rury są.
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #569 dnia: Czerwca 26, 2012, 09:04:36 »
    Nie mówie że PZ IV jest słaby, przyjemny czołg, ale to jest cała kupa expa :<.

To sobie zobaczysz jaka ogarnie cię niechęć, gdy przy Tygrysie pojawi się 78k doświadczenia, przy Panterze 88k doświadczenia, a przy AMX 13 90 (co prawda jeszcze go nie odblokowałem, ale jestem w połowie drogi) 110k doświadczenia. xD To będzie hardcore...