Trochę nie zaglądałem, patrzę i głupoty widzę, no przesadzam trochę ale warto sprostować...
te czolgi francuskie poza tymi ktore walczyly we Francji w 1940 braly udzial w wojnie czy wszystko to prototypy?
Btw gdzie brytyjskie czolgi?Bedzie drzewko?I wiadomo kiedy wejdą bitwy nacji czyli np Niemcy vs Rus?
We Francji broniły się ciężkie czołgi b1 , d1 , Arl 44 oraz lekkie Amxy . Co do Brytoli to nawijałem o nich pare(naście) postów wyżej , jest już nawet opracowane drzewko.
W 1940 we Francji walczyły R35(nie ma w grze), H35, H38, S35, B1, B1bis,D1/D2, FT17 Char 2c(w niewielkiej ilości) i kilka innych no name-ów których nie spamiętam :f. Po 1940 duża ich część została "zutylizowana"(przekształcona na ciągniki, pojazdy szkoleniowe, niszczyciele czołgów etc.) przez armię niemiecką.
Większość czołgów z tego drzewka powstało naprawdę, AMXy13 75/90 były produkowane masowo, w tym roku ostatnie z nich skończyły swoją służbę(w Argentynie). O ile 13 90 wykracza poza ramy czasowe, to z uwagi na specyficzne zastosowanie konstrukcji można było ją wprowadzić do gry bez obawy o wrzucenie czołgów powodujących jakiś skok jakościowy(limit masy z uwagi na bycie pojazdem służącym do wsparcia spadochroniarzy nie pozwolił na wsadzenie tam nie wiadomo czego). AMX50 miały swoje prototypy(w przeciwieństwie do serii E, poza E100), standaryzacja NATO zabiła jednak te projekty mimo, że dowództwo wydawało się z nich zadowolone pod koniec testów. Batmobil był konkurentem dla AMX30(którego nie ma i nie będzie w grze). Jedynym zmyślonym pojazdem jak na razie jest tam Lorraine.
Teraz Medy/TD tier 10. Nie chciało mi się ciachać posta Prouda na kawałki, nie ma też sensu cytowanie go w całości, ale będę się do niego odnosił.
Dłuuugi temat.
Przede wszystkim T62 nie jest czołgiem z 1962 roku. Był wprowadzony do służby w 1959. Tak samo T54 - wprowadzony w 1946, albo T-34 - 1940. Oznaczenia te nie odnoszą się do dat.
W grze będziemy mieli T62A bez gładkolufowej armaty 115mm, zamiast tego dostanie jaką 100mm bagietkę. Top speed 50km/h. Pancerz - przód wieży 240mm, przód kadłuba 100mm(tak jak w późnych T55, tyle że pod większym kątem), nieco szerszy/wyższy/dłuższy. OP? Nie sądzę.
M48, żaden inny czołg tutaj nie pasował, M60 byłby zbyt nowoczesny, M46 już jest a M47 nie stanowi wielkiej zmiany względem niego. Czym jest M48? In-game-owym Pattonem z kiblem na głowie(jak T110) i minimalnie grubszym pancerzem(czyli dalej będzie ultra papier) i celniejszym działem. Ponownie zapytam OP? Nie sądzę.
E-50M, dlaczego on a nie np. Leoś? Leosia mają podobno dodać w drugiej linii niemieckich medów, a chodziło tutaj o kontynuację "gameplayu" poprzedniego czołgu. Pozostałe pojazdy to po prostu to samo co wcześniej tylko więcej. Tutaj będzie tak samo. Czołg jest +- w 90% fantastyczny więc staty prawie na pewno będą zbalansowane.
Francuzów nie będę komentował, bo przesunięcie o tier wyżej chyba jasno mówi, że będzie buff hp, cofnięcie nerfów, zbuffowanie co bardziej cierpiących maszyn i koniec.
Medy przeszły, teraz TD.
Problem nr.1, po WW2 niespecjalnie przykładano się do ich rozwoju. Nie ma co się dziwić, jest to typowo "wojenne" rozwiązanie.
ZSRR ma rzeczywisty prototyp, Niemcy mają pojazd na bazie E100 z jak na razie największym kopytem wśród "strzelających na wprost" pojazdów w grze. A Amerykanie... Szczerze mówiąc wiedziałem, że będą musieli jakieś fantasy-pojazdy stworzyć, bo po wojnie z TD w USA zrezygnowano... Tylko dlaczego są takie paskudne? Nie lepiej zbuffować T95/T30 i wrzucić je na tier 10 a te potworki dać na tier 9?