Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191410 razy)

Opis tematu:

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #450 dnia: Czerwca 03, 2012, 13:40:31 »
    Najlepsze są radzieckie (Suczki), w moim odczuciu. Początkowe niszczyciele są dupne tam, ale od su-85 jest git (wiem bo grałem u kumpla na koncie)

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #451 dnia: Czerwca 03, 2012, 16:58:36 »
    Z TD sprawa jest odmienna dla każdej z frakcji np. Towarzysze ze wschodu mają niszczyciele o mocnym dziale ( i pancerzu ?, nie wiem , nie grałem ruskimi td  , to moja subiektywna ocena ) kosztem obrotu i mobilności . Siły USA mają TD nietypowe ( mają wieże ) . Są w większości szybkie , przyzwoite działo ( w większości do 6 tieru to standardowa 76) , za to pancerz mają do d**y . Z nazistowskimi niszczycielami mam styczność bardzo rzadko , więc się nie wypowiem .

Jednak radujcie się niewierni , czołgi brytyjskie nadchodzą . Ja już zaczynam oszczędzać na wymarzonego Cromwella ;p

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #452 dnia: Czerwca 03, 2012, 20:27:05 »
    Te z wieżyczką są szybkie, te bez już niekoniecznie.
    Niszczyciele niemieckie są boskie, taki Stug III w KAŻDYM terenie pruje swoje max 39 km/h, skręca w miejscu jak baletnica, szybko ładujące się w miare mocne działo dotego celne. Brać nie płakać.
    (click to show/hide)

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #453 dnia: Czerwca 04, 2012, 06:43:39 »
    No powiem ci szczerze , że narobiłeś mi trochę smaku na tego stugga . Może po t20 i m18 zajmę się niemieckimi td . Tylko podobno droga przez hetzera to droga przez mękę.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #454 dnia: Czerwca 04, 2012, 07:04:11 »
    Potwierdzam, że StuGiem bardzo fajnie się gra ze względu na mobilność, ale czasami jak wrzuci cię do wysokich tierów to jest ciężko - chociaż dotyczy to raczej wszystkich czołgów ze "środka listy", wiec nie jest to jakiś ewenement.

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #455 dnia: Czerwca 04, 2012, 09:35:55 »
    Siły USA mają TD nietypowe ( mają wieże ) . Są w większości szybkie , przyzwoite działo ( w większości do 6 tieru to standardowa 76) , za to pancerz mają do d**y .
    Co ty pierdzielisz ? od 8 tieru pancerz mają po 200-300mm i działo 105mm jednynie hellcat nie ma pancerzu reszta jest w miare pancerna
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #456 dnia: Czerwca 04, 2012, 09:40:23 »
    Może i Hellcat pancerza nie ma... Ale po paru tygodniach gry nim można śmiało stwierdzić, że jest on mu po prostu zbędny. Z jego prędkością i przyspieszeniem wróg i tak nie powinien mieć możliwości w ciebie strzelać.

Bardzo dobrze grało mi się taż Wolverinem, jak tylko odłożę trochę kredytów to znowu sobie go sprawię.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #457 dnia: Czerwca 04, 2012, 13:52:13 »
    No powiem ci szczerze , że narobiłeś mi trochę smaku na tego stugga . Może po t20 i m18 zajmę się niemieckimi td . Tylko podobno droga przez hetzera to droga przez mękę.
    Mówię wam, że stug w porównaniu do su-85 jest słabiutki. SU z tym działem 107 mm dosłownie kosi wszystko. Niższe tiery na jeden albo dwa strzały, a czasami udaje się nawet zjechać 8 tier, jeżeli dobrze się schowasz. Gra nim to miód i orzeszki ;d No i poprzednicy też są całkiem fajni.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #458 dnia: Czerwca 04, 2012, 15:06:53 »
    Tylko podobno droga przez hetzera to droga przez mękę.

Co ty gadasz... Hetzer to najlepszy Td 4 tieru. Ma kąty, działo 10.5 wszystko miażdży [do 5, czasem 6 tieru]. Wypada o niebo lepiej [na swoim tierze] niż Stug, który:
    w porównaniu do su-85 jest słabiutki. SU z tym działem 107 mm dosłownie kosi wszystko.
    Bo po prostu Su-85 jest to Td ze starym koksiarskim działem KW, które chyba nawet ma lepszą celność i szybkostrzelność (?).

Btw. Próbował z was ktoś, zdobyć Medal Fadina na Marderze II? Bo w sumie, to jak dobrze się schowasz, to i nawet więcej niż 3 czołgi 5 tieru [o 2 wyższe] można by skosić.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #459 dnia: Czerwca 04, 2012, 16:38:08 »
    Stug strzela szybciej, ale nie ma  takiego pier*olnięcia. Ja zawsze się cieszę jak trafię 1v1 na stuga. Łatwy frag dla mojej SUczki. No i wszyscy mówią, że su ma pancerz jak z papieru, ale ode mnie się sporo odbija. Chociaż najlepiej i tak pozostać niewykrytym, co ze względu na niski kształt ruskich TDków nie jest trudne.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #460 dnia: Czerwca 05, 2012, 17:10:27 »
    Tu wam przyznaje racje :( Niemcy mają celne działa, ale brak im pie*olnięcia, może dlatego Hitler go tyle szukał? (Coś tam na yt było, "Hitler w poszukiwaniu pier*olnięcia")
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #461 dnia: Czerwca 05, 2012, 17:39:36 »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #462 dnia: Czerwca 05, 2012, 18:11:06 »
    Coś w stylu :D. Niemcy jednakowoż to elita, bo gdy rosyjskie kololsy leją się stykając sie lufami, piwosze mogą strzelać z daleka.
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #463 dnia: Czerwca 05, 2012, 18:36:11 »
    Znalazłem na polskim forum WoT'a cytat, który idealnie określa te różnice: IS to taki odpowiednik chama ze sztachetą który wali mocno, niecelnie i bez żadnej finezji szczęśliwy że w ogóle trafił. Tygrys może przykładowo kulruralnie zerwać tedekowi gąsienniczkę i wykończyć w białych rękawiczkach.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #464 dnia: Czerwca 05, 2012, 19:32:13 »
    To w takim razie medy są psami które wpadają gryzą w jaja i znikają równie szybko?
    (click to show/hide)