Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190932 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #435 dnia: Czerwca 02, 2012, 16:36:24 »
    Uzbierałem już około 30 tys. doświadczenia do Tygrysa, ale naszła mnie myśl by odblokować VK4002DB (czy coś takiego - piszę z pamięci). Nie wiem jak będzie mi się grało ciężkimi, więc mam pewne wątpliwości w inwestowanie w Tygrysa. Natomiast bardzo lubię jeździć czołgami średnimi i zastanawiałem się czy nie lepiej pójść w Pantery, dlatego mam pytanie czy grał ktoś tym VK4002 i jeśli grał to jak "wspomina" ten czołg? Prócz wrażeń subiektywnych mam również wątpliwości jak w jego przypadku wygląda zbieranie kredytów, bo już przy VK3601 są czasami problemy i bez premium, przy porażce, gdy szybko odpadniemy jesteśmy dobrych kilka tysięcy w plecy... Ten plus, że StuG wychodzi całkiem nieźle do przodu, no i jeszcze PzIV w garażu pozostał jako money maker.

P.S. Chociaż z drugiej strony co Tygrys to Tygrys... Sam nie wiem. xD

edit: Będziecie dziś wieczorem może grać razem, bo bym się przyłączył? ;)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #436 dnia: Czerwca 02, 2012, 17:35:31 »
    Zostaw VK3601 w garażu i odblokuj oba...
    Jeżeli lubisz grę stacjonarną to bierz Tygrysa, jeżeli flankowanie - VK3002DB. VK ta nie jest zła - ale najpierw musisz ją wymaksować, a problem w tym, że podzespoły które trzeba zbadać są kompatybilne tylko z tym czołgiem. Bądź co bądź - wymaksowana daje dużo frajdy.
    Dzisiaj wieczorkiem jak najbardziej mam czas, mogę pograć nawet teraz. TS był gdzieś tu w temacie, parę stron temu.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #437 dnia: Czerwca 02, 2012, 18:14:24 »
    VK3601 zostawię, bo nie gra się nim najgorzej, ale potrzebuję innego czołgu jako odskoczni od niego. xD PzIV też zostawiłem, bo "dobrze się nim strzela" i miałem odblokować również VK3001P, a od chwili przesiadki na 3601 zagrałem nim góra 5 razy... xD

Jak mam czołg średni to mogę pobawić się w snajpera (z tego co przeglądałem to działa Panter nieźle gryzą), dołączyć do czołgów ciężkich, albo nawet omijać linie przeciwnika. Jak wezmę Tygrysa to raczej ostatnia ewentualność odpadnie, bo za wolny jest, więc moje ulubione manewrowanie po mapach miejskich i gryzienie cięższych czołgów "po dupach" w przypadku tego pojazdu odpada. :/ Poza tym jest on chyba dość miękki bo już nawet PzIV posłałem je na złomowisko.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #438 dnia: Czerwca 02, 2012, 19:53:40 »
    Tygrys jest miękki, ale wynagradza to E-75 i KT'ek,
    Jeżeli lubisz snajpić - bierz niemieckie medy, nic lepszego do tego nie znajdziesz. Pasują jak ulał do twojego opisu. VK 3002 DB nie jest typowym medem, ale Pantera I jest tego czystą esencją. :P

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #439 dnia: Czerwca 02, 2012, 21:17:19 »

Jak wezmę Tygrysa to raczej ostatnia ewentualność odpadnie, bo za wolny jest, więc moje ulubione manewrowanie po mapach miejskich i gryzienie cięższych czołgów "po dupach" w przypadku tego pojazdu odpada. :/.

Chciałbym, żeby moje KW-3 tak pędziło jak tygrys.

Tiger może i jest miękki, ale Tygrys od pana Porsche, ma 200mm z przodu, więc w mieście żyleta.
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Czerwca 02, 2012, 22:39:49 »
    Ale Tygrys z fabryki Porsche to nie Tygrys, tylko jakiś mutant. :p Może głupio do tego podchodzę (dlatego np. odpada w moim przypadku gra ruskimi i amerykańskimi czołgami), ale żeby dobrze mi się grało to muszę lubić dany czołg i jeśli Tygrys to jedynie taki: http://www.militaryzone.cz/Pics_Clanky/Tiger/tiger_20.JPG. xD

Co prawda nie ma już nad czym rozważać, bo Tigera odblokowałem dziś i nawet przeszkoliłem na niego tę załogę z VK3601H. Nie wiem czy dobrze zrobiłem idąc w ten czołg, ale zawsze mogę wrócić do VK i dobić te 21k doświadczenia do VK3002DB, by pójść w Pantery. Niemniej cieszę się również z tego, że w końcu dopchałem się do pierwszego ciężkiego czołgu.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #441 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:01:31 »
    A ale żeby dobrze mi się grało to muszę lubić dany czołg i jeśli Tygrys to jedynie taki: http://www.militaryzone.cz/Pics_Clanky/Tiger/tiger_20.JPG. xD

Gdyby ta gra była historyczna, to Tiger powinien być nie przebijalny dla tierów >6 [no chyba, że by celowano pod wieżyczkę] i potrafił by na hita [czasem na 2 w grze nie można...] z 3km ściągnąć Shermana :P

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #442 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:27:58 »
    Gdyby ta gra była historyczna, to Tiger powinien być nie przebijalny dla tierów >6 [no chyba, że by celowano pod wieżyczkę] i potrafił by na hita [czasem na 2 w grze nie można...] z 3km ściągnąć Shermana :P

To jest bardzo śmieszne, tak śmieszne że aż spadłem z krzesła... KwK 36 L/56 88mm miał SKUTECZNY STRZAŁ do 1500m....

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #443 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:28:06 »
    Ale tak to, mamy to co mamy, a ja przed chwilą moją palce czwórką zjechałem kicie, z ponad 50%, ale nie wiem, czemu do mnie nie strzelał :D
    Jak by ta gra była realistyczna, to na prowincji, by do siebie z respawnów pruli. Ciekawe czy zrobią kiedyś, alianci vs ośka.
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #444 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:32:54 »
    To jest bardzo śmieszne, tak śmieszne że aż spadłem z krzesła... KwK 36 L/56 88mm miał SKUTECZNY STRZAŁ do 1500m....

Może to taki offtop ale co tam, jak prowokują to można: http://pl.wikipedia.org/wiki/8,8_cm_KwK_36
    Radzę sobie przypomnieć o czymś takim jak Pocisk Kumulacyjny.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #445 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:36:11 »
    Może to taki offtop ale co tam, jak prowokują to można: http://pl.wikipedia.org/wiki/8,8_cm_KwK_36
    Radzę sobie przypomnieć o czymś takim jak Pocisk Kumulacyjny.

Radzę nie wzorować się na wikipedii, bo to jest beznadziejne źródło informacji. Działo sprawdziłem w "Niemieckiej Broni Pancernej" autorstwa Dariusza Jędrzejewskiego i Zbigniewa Lalaka. Wikipedią to sobie możesz najwyżej podetrzeć tyłek...

Edit: Dziękuje Ci Proud, tego typu farmazony trzeba eliminować...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #446 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:36:39 »
    Czy ja pisałem kiedykolwiek coś o historyczności? :| Po prostu dla mnie Tygrys to... Tygrys - taki synonim czołgu. Nie żaden wynalazek od Porsche a właśnie czołg, z tego screena co wrzuciłem i nie wciągam w to żadnej historyczności, a jedynie osobiste - SUBIEKTYWNE - odczucia. Po prostu nie lubię ani ruskiego żelastwa, ani tym bardziej hamburgerowych czołgów, a gra niemieckimi sprawia mi przyjemność - nigdy nawet nie przeleciało mi przez myśl cokolwiek na temat historyczności czy realizmu (który nota bene jakoś tam funkcjonuje w WoT'cie). Dlatego nie jestem w stanie zrozumieć co ta odpowiedź miała do cytowanego tekstu...

P.S. Jak ostatnio pisząc rozdział pracy analizowałem książki dotyczące czołgów z drugiej wojny światowej, to raczej 88 (36 L/56) skuteczny zasięg osiągała na góra 2km. Nawet wówczas już ledwie 70 - 80mm pancerz stawał się jednak pewnym problemem, więc pisanie o jakich 3km (na które osiągano przyzwoitą celność jedynie w warunkach poligonowych) mija się z celem, bo z tej odległości pocisk raczej nie byłby w stanie przebić M4.

edit: Widzę, że Corleone uprzedził moje czepialstwo o wyimaginowanych 3 km. ^^

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #447 dnia: Czerwca 03, 2012, 12:18:23 »
    Ma ktoś z was KW-13? Przejście z ciężkich na medy to droga przez mękę, czy da się tym grać?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Czerwca 03, 2012, 12:46:37 »
    Przejście z medów na ciężkie to droga przez mękę... Normalnie zagrałem kilka bitew tym Tygrysem i już mam go dosyć. :( Wszystkie losowania były tak gówniane, że najwyżej mogłem robić za jeden z pierwszych czołgów do wyzłomowania, a później tylko obserwowałem jak kasa z konta wycieka. Dlatego chyba wracam do VK3601 i biję w Pantery, bo nawet chyba psychicznie nie dam rady odblokować tej najlepszej 88 u Tygrysa - wtedy mógłbym coś postrzelać, a tak? Co ja mam zrobić takiemu E-75 albo E-100... Już nawet T29 czy T34 są cholernie trudne, a mobilność Tygrysa nie pozwala mi objechać ich ulicami i nękać od tyłu.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #449 dnia: Czerwca 03, 2012, 13:23:42 »
    A jak wyglada aktualnie gra niszczycielami czolgow?Z ktorej nacji sa najlepsze i czy sa w gole grywalne?