Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jednostki pomozcie ;)  (Przeczytany 6441 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Odp: Jednostki pomozcie ;)
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 29, 2010, 17:26:27 »
    Jest jeszcze bodaj najemny kawalerzysta. Jeśli mówię o tym, o czym myślę, to zdaje się, że bierze najwięcej spośród jednostek konnych (54?). O ile pamięć nie zawodzi. A siostrzyczkami do miecza nigdy nie pogardzam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 18:02:17 wysłana przez Klakson »

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 29, 2010, 17:51:53 »
    Ja wiem, że Nordowie miotą i w ogóle, ale walcząc z pięciokrotnie większą armią nordów swadianami wchodzi się w nich jak w masło. Rhodoków też idzie ulać, choć straty wtedy już wydają się bardziej realistyczne. Najwięcej frajdy jest z khergitami, za którymi trzeba się nieźle oganiać i uważać też trzeba wyjątkowo, bo łatwo zginąć po jednej strzale, która nadleciała nie wiadomo skąd. Z vaegirami i sarannidami nie miałem większych okazji walczyć.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 29, 2010, 17:59:25 »
    Wprawdzie nie jest to temat o frakcjach, ale masz rację, Swadią łatwo walczyć w polu z Nordami, ale co ci z tego jak te brodate dziadki nie oddadzą Ci nawet zamku?

Najemny gwardzista? Pierwsze słyszę.:P Z najemnych konnych są: najemny jeździec i najemny kawalerzysta.

Co do sióstr - always.:D Jak miałem jedną w oddziale, a khergici mi ją zabili to chamów zniszczyłem.:D A lorda który ją zabił do dziś trzymam w niewoli.:P Sukinsyn... oczywiście, to tylko sentyment, teraz już mam chyba 30 sióstr.

Mówicie że mają dobry pancerz - <Bóg/Szatan/inny wymyślony kolega> Was opuścił? Co z tego że mają płytową zbroję jak nie ma hełmu? Byle strzała w głowę je zabija.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 29, 2010, 18:03:30 »
    Tak tak, porąbały mi się drogi rozwoju ; D Piechota i konnica ;d O kawalerzyście mówię. Btw. a mi się podoba co zrobili z łowcami głów. Fajnie awansują i fajnie wyglądają ;d (Łowca niewolników np)

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 29, 2010, 18:06:45 »
    Ja tam ich nie lubię. Słabe pancerze... w walce z regularnym wojskiem łatwo padają. No, ale umieją łapać tych niewolników... o, nawiązując do innego tematu - ich bym trzymał w garnizonie wioski.:D Szybka wymiana wojsk i w drogę za bydlakami (bandytami).;)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 29, 2010, 18:22:36 »
    Wprawdzie nie jest to temat o frakcjach, ale masz rację, Swadią łatwo walczyć w polu z Nordami, ale co ci z tego jak te brodate dziadki nie oddadzą Ci nawet zamku?
    Nie wiem, jakoś nie miałem problemów z odbieraniem nordom zamków czy miast i choć na pewno nie poddają się łatwo, to przyjemność jest większa niż z wyżynania khergitów, których ratują jedynie ich lansjerzy, ale i tak ogólnie padają jak muchy.
    Dla mnie to właśnie największy problem nordów, że mimo świetnych wojaków i tak dostają zawsze w cztery litery i nawet przykro mi z tego powodu, że funkcjonują u mnie jak worek treningowy...
    Swadiański rycerz nie jest może jednostką oblężniczą, ale i tak sprawdza się nieźle, tylko straty nieco większe. Wolę już rekrutować rhodoków - może przez sam fakt, że czasem napsuli mi krwi i mam do nich respekt ;) A nordowie i bez mojej ingerencji z reguły ostro dostają po głowie. Może wyglądałoby to inaczej gdyby mieli w łapach więcej długich dwuręcznych toporów (w ogóle mają takowe...?), bo wtedy zastanowiłbym się dwa razy zanim poleciałbym na takiego konno.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 29, 2010, 18:27:03 »
    Jaki poziom trudności?:) Jak pełne obrażenia to rycerze w starciu w huskarlem padną. Jeden cios toporem i tarcza szlachcica leci w pył.

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 29, 2010, 18:37:28 »
    Maks. W niższą można się bawić jedynie w celach szkoleniowych albo w zastępstwie za fps'a ;) Może niestety też chodzi o to, że gdy idę na zamek, to huskarli w nim jest może kilku, a u mnie wszyscy to stare wygi. No ale ja AI wojska nie wyszkolę :[

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 30, 2010, 09:47:19 »
    Daj spokój nordom przez 2 tyś dni to zobaczysz jak niektórzy lordowie po 200 woja beda iść a w zamkach sami huskarle i lucznicy weterani :D
    (click to show/hide)

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 30, 2010, 10:29:53 »
    Po 2 tysiącach dni podejrzewam, że w pojedynkę bym ich wybił :D No ale powiedzcie - u was jest inaczej (gdy nie wspieracie nordów)? Nie są jechani przez wszystkich naokoło? Mimo, że to swadia jest położona w centrum, z resztą słusznie.

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 30, 2010, 11:02:28 »
    U mnie Nordowie byli najsilniejszym i największym królestwem. Jako wasal Swadii toczyłem długie wojny z Rhodokami - to zajęło obydwie frakcje. Nordowie bili się głównie z Vaegirami więc nieźle dawali sobie radę z powiększaniem swoich włości.

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 30, 2010, 11:17:37 »
    Tak... Pamiętam wielką bitwę Nordów ze Swadią. Nordowie zdobyli 6 zamków i dwa miasta. Wojna się zakończyła z powodu upadku Swadii (Nordowie razem z Rhodokami ich zjechali).

Natomiast mając własne królestwo pomagałem Nordom. Swadia upadła, relacje z Nordami wynosiły ponad 50. Co się okazało... Te sk******ny wypowiedziały mi wojnę. O co kaman? Miałem tylko jeden zamek na ich terenach, więc im go oddałem. Pan Królek stwierdził, iż zająłem mu Praven (choć JA pierwszy wypowiedziałem wojnę Swadii i zdobyłem Praven). Dlatego nie lubię Nordów. Pchają się wszędzie nie wiadomo po co i chcą wszystko. Dlatego dostają po dupie. Nie pomagać im, chyba, że chcesz stracić królestwo lub jesteś ich wasalem :P

Kiedyś ich lubiłem - teraz ich nienawidzę. Już wolę Swadię choć oblężenia z nimi nie są tak doskonałe jak z huskarlami, ale ładnie idzie. Rhodokom zostało jedno miasto - Yalen. Nawet podczas bitwy, mój oddział złożony z 80 Swadiańskich Rycerzy pokona armię 200 Rhodoków w niecała minutę :P
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 30, 2010, 16:54:29 »
    Bo Lordowie nie mają taktyki tylko zasuwają wkurzająco przez pół mapy, żeby Cie okrążyć a potem i tak dostać po du*ie :P

Swadia zazwyczaj u mnie ma rozbiory robione przez rhodoków, Vaegirów i nordów
    (click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 30, 2010, 17:13:05 »
    Trudno się dziwić, jest na środku mapy :) Ale nie zawsze tak jest. Wiecie, od czego zależy początkowa siła frakcji? Dzięki tej wiedzy będę mógł lepiej wybrać frakcję bez długotrwałego przyglądania się jej :) Raz np. Nordowie wymiatają i koszą wszystkich, a raz zostają zmiażdżeni przez względnie słabych Veagirów. Ot, zagadka.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 31, 2010, 12:49:21 »
    Siła frakcji? Hmm... od tego ile walczą. ;) Im więcej tym gorzej bo dostają. Najlepiej sobie wybrać jakichś pokojowo nastawionych, np. Vaegirów lub Sarranidów (według mnie) bo jak Swadia zaatakuje Vaegirów, a ciągle walczy to Vaegirowie których jak określiłeś (choć się z tym nie zgadzam, dla mnie są najsilniejsi) są słabsi zmiażdży swadianów którzy są osłabieni. Wszystko zależy od losu, jeśli skryptowi się "spodoba" żeby Nordowie zaatakowali Vaegirów i Swadianów to i tak dostaną mocno po dupie, ale jeśli Vaegirowie zaatakują Nordów i Khergitów, to walczą na dwóch frontach, a jeśli N i K walczą na jednym to zostaną zmiażdżeni. Na początku, bo później mogą jeszcze dać im po dupie jeśli mają długi okres pokoju za sobą.

Tak... Pamiętam wielką bitwę Nordów ze Swadią. Nordowie zdobyli 6 zamków i dwa miasta. Wojna się zakończyła z powodu upadku Swadii (Nordowie razem z Rhodokami ich zjechali).

Gdzieś czytałem że lordowie mają skrypt nie pozwalający im doprowadzić do upadku jakieś frakcji, czyli, jeśli Swadia byłaby na wykończeniu to by podpisała pokój i tyle. Tak samo miałem z Nordami, musiałem własnoręcznie ich dobić.