Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kampania Wojenna  (Przeczytany 4643 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Kampania Wojenna
    « dnia: Lipca 13, 2010, 17:43:41 »
    Minęło ponad 20 dni, odkąd król Ragnar zorganizował wyprawę. Na początku trochę powojowaliśmy i było milusio. Teraz mnie to męczy, bo od ponad 14 dni, nie robimy nic. Ragnar jeździ sobie naokoło zamku (patroluje) a za nim wszyscy lordowie.. Końca kampanii nie widać, a nie chcę kończyć jej na zasadzie "zadanie nieudanie". Co mogę zrobić, żeby ten kret albo zrobił coś sensownego, albo zakończył misję? Nie mogę się nawet ruszyć do własnej wioski, bo ta łajza żąda żebym za nim latał.. ;/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2010, 17:45:20 wysłana przez Klakson »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Kampania Wojenna
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2010, 22:29:30 »
    Nie wiem, czy Ci sie uda, ale ja w takiej sytuacji zapytałem go o to, czy nie ma dla mnie nowych zadań. Miałem szczęście i miał - poprzednie, czyli bycie towarzyszem podróży, zostało anulowane(zaliczone? nie jestem pewien), a ja miałem spokój - zrobiłem to zadanko dla króla, potem zebrałem podatki i wróciłem do niego... zresztą nie przejmuj się tak bardzo królem, straconą reputację odbijesz sobie u niego na innych questach.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2010, 23:48:05 »
    Hmm... Klakson, jest późna pora, może źle coś przeczytałem, ale... Jeżeli pójdziesz do swojego jaśnie pana i powiesz mu, że nie jesteś w stanie wykonać misji (chodzi tu tylko i wyłącznie o zadanie pt. "Kampania wojenna") to twoja postać nie będzie obarczona żadnymi "represjami", typu: obniżenie stosunków z królem czy z frakcją itd. Za to Ty będziesz wolny... Robię tak za każdym razem. Stawiam się na każde wezwanie, ale od razu mówię organizatorowi, że nici z tego. Nie mam zamiaru wypełniać tych głupich questów, wolę spokojnie podążać za lordami, którzy biorą "teoretycznie" dalej udział w kampanii, a przy okazji mieć sposobność do zabrania udziału w jakiejś większej bitce. Już nie wspominam tu o łupach i jeńcach... ^^

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2010, 02:27:01 »
    @matigeo: Nie ma takiej opcji dopóki czegoś nie zrobię z TYM zadaniem.
    @Roland: O patrz, nawet nie wiedziałem, że nie ma za to żadnej kary. Dzięki wielkie ^^. Swoją drogą ciekaw jestem, jak długo jeszcze będzie "trzymał" tą kampanię.. Wszyscy lordowie za nim ganiają ;/ Nie wiem czy to błąd gry czy jak..

Offline Nordycki Huskarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 14, 2010, 12:49:27 »
    Nie ma sie co martwić o stosunki z królem.Ja jak chciałem polepszyć ze swoim to dał mi kilka takich samych misji (najczęściej dowieść list) i z praktycznie 0 dobiłem do 40 za jednym razem więc git ;D
    Paweł rządzi.

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2010, 13:05:40 »
    No tak, tylko że mi bardziej zależało na expie z tego questa ; D Latanie z listem mi się nie uśmiecha, bo brak w tym polotu ; d No ale już powiedziałem mu, żeby spadał. Co nie zmienia faktu, że i tak przerąbane, bo ze wszystkimi niemal lordami jeździ naokoło pieprzonego zamku patrolując i nie ma kto zdobyć dwóch ostatnich miast wroga ;/ (zamki zdobyte). Sam tego nie zrobię bo mam ledwie 70 wojaków, a w miastach +300 + lordowie. (nie mają gdzie siedzieć więc się w miastach tłoczą xd)

Och, btw. Jeśli wypowiem królowi wasalstwo, to jak się zmienią moje relacje z tym królestwem? I czy mogę później (po dołączeniu się do innej nacji i ponownym odłączeniu) znów się wkupić w jego łaski i zostać wasalem? W sumie nigdy tego nie robiłem, więc pytam z ciekawości xd

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2010, 22:52:15 »
    Hmm mozliwe, że nie ma... ja tak zrobiłem tylko raz, powiem Ci szczerze... zresztą często olewam rozkazy króla i jadę z poóźnieniem, poza tym moi pracodawcy szybko sie biją.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 15, 2010, 21:28:34 »
    Ale kiedy mu uciekniesz, wtedy jest kara do stosunków i wielce przerażająca wiadomość typu "Król wyrzucił Cię z armii [...] to nie zostanie ci wybaczone!" Oczywiście konsekwencje nie są zbyt wielkie ;)

Jeśli byś miał cierpliwość to mógłbyś poczekać do wyborów na marszałka (jeśli jeszcze nie miałeś) Wtedy chociaż kilku ruszyło by za tobą. Najlepiej zapisać i poczekać w zamku do wyborów, ale to już raczej akt desperacji...

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 16, 2010, 10:56:37 »
    No tak, wielkiej desperacji, bo kampania trwała już w cholerę czasu, a ja i tak ją przyspieszałem obozowaniem. No ciągle mi morale spadały bo nie było za bardzo z kim walczyć.

Offline Nordycki Huskarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 16, 2010, 14:07:23 »
    Sam tego nie zrobię bo mam ledwie 70 wojaków, a w miastach +300 + lordowie.

Dasz radę. Zmień w ustawieniach liczbe wojaków biorących udział w bitwie na minimum i leć na miasto. Ja tak robiłem mając 40 woja zdobywałem miasta po 300+ .Wtedy masz gdzieś tak na starcie z 30 na murach i z 4 fale po ok. 15 chłopa i dasz radę przejąć miasto. Wyjdzie Ci ok. 90 + to co na ulicach i w twierdzy czyli w sumie 100 obrońców .I dzięki temu pozostałe 200 masz na niewolników. ;)
    Paweł rządzi.