Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.894 is out!  (Przeczytany 23154 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Version 0.894 is out!
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 18, 2007, 17:38:35 »
    W sprawie zdobywania wiosek przeczytaj posty wyżej w tym temacie, na pewno znajdziesz, wierzę w Ciebie...

Offline misieq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 18, 2007, 19:07:20 »
    gdzie to masz??? ja jakoś nie widze....

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Version 0.892 is out!
    « Odpowiedź #107 dnia: Października 18, 2007, 19:15:03 »
    Jak 2 wioski ja mam jedną jak można zdobyć więcej

Gdy twoja nacja(czyli Ty) zdobędzie zamek to ktoś dostaje zdobyty zamek a ktoś inny "podpiętą" pod zamek wioskę.

Każdy zamek ma taką swoją wioskę...

W takim razie jak się zdobędzie zamek należy odmówić?
    Nie, to nie tak. Gdy zdobędziesz jakiś zamek przeciwnika, po jakimś czasie przyjdzie do ciebie propozycja objęcia zamku albo wioski ( to chyba dzieje się losowo). Wtedy możesz wyrazic na to zgodę lub nie. Jednak miałem chyba dwie takie sytuacje gdzie po zdobyciu zamku nie przyszła mi żadna propozycja i zamek stał zupełnie pusty :/

Eh niektórzy są ślepi.
    Edit: W złym miejscu wpisałem komętaż
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2007, 16:17:39 wysłana przez mat berserker »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 18, 2007, 19:49:07 »
    TU. Echh, wiara w cuda...Inna sprawa, że jest jeszcze opcja SZUKAJ. Ale dobrze chociaż, że nie zakładałeś osobnego topica, bo w tedy byłaby dopiero masakra...

Ale żeby nie było offtopu: W którym mieście w gospodzie można wynając bohatera o imieniu Rolf? Szukałem go już długo ale nie znalazłem.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2007, 19:56:54 wysłana przez Emil »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 18, 2007, 20:08:56 »
    Dżizas wystarczylo poczytac temat do kurki nedzy. Wioski sie dostaje a nie zdobywa i jesli dostales zamek to i dostales wioske lezaca w najblizszej okolicy zamku.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 18, 2007, 20:15:07 »
    TU. Echh, wiara w cuda...Inna sprawa, że jest jeszcze opcja SZUKAJ. Ale dobrze chociaż, że nie zakładałeś osobnego topica, bo w tedy byłaby dopiero masakra...

Ale żeby nie było offtopu: W którym mieście w gospodzie można wynając bohatera o imieniu Rolf? Szukałem go już długo ale nie znalazłem.

Jest to fakt losowy więc musisz miec szczescie i na niego trafic :D

nie ściągam - dlatego, że ver. 893 to chyba taki chwyt - będą coraz więcej wydawać, chwalić sie w zapowiedziach czego tam nie poprawią a my będziemy czekać... swoja droga, to, że dodali wskaźnik zdrowai konia jest do d***! jakby dali podczas bitwy - dzięki temu wiedzuiał bym, czy oszczędzać konia czy szarżować, a tak dali w oknie ekwipunku... wersja nastepna tez na pewno pierdoła, czekam na nastepna wersję, nie bug-fixa!!!!!

p.s. ja się zdobywa wioski w 0.893???? mam już 3 zamki, ale ani jednej wioski! jak sie podbije zamek, to wysyła sie zapytanie, czy mozna go miec na własność. ale przy wiosce, nawet po splądrowaniu, nie ma takiej opcji. jechałem nawet do króla, ale tam tez nie było takiej opcji :/ co robić?

To nie żaden chwyt jak to sam nazwałeś tylko autorzy chcą miec wersje gry bez większych bugów aby zacząc prace nad nową wersją która coś wnosi do gry -jak sami napisali.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2007, 14:32:18 wysłana przez Warrior »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #111 dnia: Października 19, 2007, 13:58:37 »
    nie ściągam - dlatego, że ver. 893 to chyba taki chwyt - będą coraz więcej wydawać, chwalić sie w zapowiedziach czego tam nie poprawią a my będziemy czekać... swoja droga, to, że dodali wskaźnik zdrowai konia jest do d***! jakby dali podczas bitwy - dzięki temu wiedzuiał bym, czy oszczędzać konia czy szarżować, a tak dali w oknie ekwipunku... wersja nastepna tez na pewno pierdoła, czekam na nastepna wersję, nie bug-fixa!!!!!

p.s. ja się zdobywa wioski w 0.893???? mam już 3 zamki, ale ani jednej wioski! jak sie podbije zamek, to wysyła sie zapytanie, czy mozna go miec na własność. ale przy wiosce, nawet po splądrowaniu, nie ma takiej opcji. jechałem nawet do króla, ale tam tez nie było takiej opcji :/ co robić?

To nie żaden chwyt jak to sam nazwałeś tylko autorzy chcą miec wersje gry bez większych bugów aby zacząc prace nad nową wersją która coś wnosi do gry -jak sami napisali.
    Wiec do tego potrzebne jest opublikowanie nowych bufixów?Naprawdę głupie myślenie...!

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Października 19, 2007, 14:31:40 »

Wiec do tego potrzebne jest opublikowanie nowych bufixów?Naprawdę głupie myślenie...!

Głupie myślenie? Obrażasz mnie w tym momencie! Jeżeli nie zgadzasz sie ze mną to podaj jakieś argumenty! Nie wiem jaki jest sens wydawania ciągle nowych wersji gry z tymi samymi bugami.. lepiej poprawic wszystko a dopiero później brac sie za coś nowego -jak już coś robisz to rób to dobrze.

PS. Sry za double posta poprzedniego...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #113 dnia: Października 19, 2007, 15:02:06 »
    Nie miałem zamiaru Ciebie obrazić...te słowa nie były kierowane do Ciebie.Jeśli byś trochę pomyślał to  domyślił byś sie że to nie do Ciebie...Napisałeś wcześniej:"To nie żaden chwyt jak to sam nazwałeś tylko autorzy chcą miec wersje gry bez większych bugów aby zacząc prace nad nową wersją która coś wnosi do gry -jak sami napisali"Wiec domyśl się do kogo było to kierowane.
    To po pierwsze a po drugie:zacytuje:"nie wiem jaki jest sens wydawania ciągle nowych wersji gry z tymi samymi bugami.. lepiej poprawic wszystko a dopiero później brac sie za coś nowego -jak już coś robisz to rób to dobrze"Jak już zrozumiesz mojego wcześniejszego posta to będziesz wiedział ze właśnie o to mi chodziło.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2007, 15:04:39 wysłana przez Oktawiam »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Października 19, 2007, 18:28:20 »
    Nie miałem zamiaru Ciebie obrazić...te słowa nie były kierowane do Ciebie.Jeśli byś trochę pomyślał to  domyślił byś sie że to nie do Ciebie...Napisałeś wcześniej:"To nie żaden chwyt jak to sam nazwałeś tylko autorzy chcą miec wersje gry bez większych bugów aby zacząc prace nad nową wersją która coś wnosi do gry -jak sami napisali"Wiec domyśl się do kogo było to kierowane.
    To po pierwsze a po drugie:zacytuje:"nie wiem jaki jest sens wydawania ciągle nowych wersji gry z tymi samymi bugami.. lepiej poprawic wszystko a dopiero później brac sie za coś nowego -jak już coś robisz to rób to dobrze"Jak już zrozumiesz mojego wcześniejszego posta to będziesz wiedział ze właśnie o to mi chodziło.

Czyli rozumiem że nic nie rozumiem co ty piszesz? :D Skoro nie potrafisz dosłownie sie wyrazic tylko piszesz dwuznaczne to ciężko się domyśle o co akurat ci chodziło? Naprawdę nie potrafie tego rozgryzc ale ok nie ważne. Nie spamujmy... pisz sobie jak tam chcesz tylko sie nie dziw że dochodzi do nieporozumień...

Offline Drayon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 02, 2007, 14:43:04 »
    jak pomagać komuś w oblężeniu?
    chciałem im pomóc, wchodze do miasta które jest ,,Under Siege" ale tam jest wszystko jak zawsze:

Speak With the hail Guard(niepamiętam dokładnie jak to było)

Besiege The Castle

Disquise Yourself and Try to Sneak it

i tyle. mało opcji bo obcy zamek ale jak klikam ,,Besiege The Castle" to wszystko jest tak jakbym sam miał robić oblężenie a ja chciałbym pomóc komuś kto już atakuje ten zamek. więc jak komuś pomóc w oblężeniu?
    podpis...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 02, 2007, 15:41:47 »
    Nie sadzisz ze skoro nie ma takiej opcji, to pewnie nie zostala zrobiona? to nie jest ostateczna wersja gry i ona dopiero sie ksztaltuje. Nikt by przeciez zlosliwie niczego nie chowal...

Offline Drayon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 02, 2007, 15:50:08 »
    No to niewiem bo napisane było że w takich oblężeniach można pomagać
    podpis...

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 02, 2007, 16:05:48 »
    No to niewiem bo napisane było że w takich oblężeniach można pomagać

Masz po prostu robic to co reszta, czyli stac pod miastem i atakowac wszystko co chce tam wejśc lub wyjśc. Aż sie miasto podda...

Offline Drayon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 03, 2007, 10:02:55 »
    aa to oto chodzi, bo właśnie sie zastanawiałem dlaczego oni nie są w tym zamku ;d
    dziękuje za odpowiedź.
    podpis...