Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.894 is out!  (Przeczytany 23160 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Version 0.892 is out!
    « Odpowiedź #75 dnia: Października 05, 2007, 07:39:02 »
    Wiosek nie da się budować, ale można jedną dostać będąc wasalem jednego z królestw.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Października 05, 2007, 14:19:26 »
    Heh, powiem wam że nawet nie jedną. Ja tam grając swadianami mam już pod swoją władzą 3 zamki i 2 wioski. Tylko troche głupio że z zamków sie podatek zbiera.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #77 dnia: Października 05, 2007, 14:45:10 »
    Jak 2 wioski ja mam jedną jak można zdobyć więcej

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #78 dnia: Października 05, 2007, 16:00:03 »

Gdy twoja nacja(czyli Ty) zdobędzie zamek to ktoś dostaje zdobyty zamek a ktoś inny "podpiętą" pod zamek wioskę.

Każdy zamek ma taką swoją wioskę...

No i jeszcze jedna sprawa: gdzie te obiecywane obleganie miast? Podczas gry niby są te komunikaty o obleganiu, ale w świecie gry nic się w liczbie miast frakcji nie zmienia a i sam też nie mogę rozpocząc oblegania...

Twoja nacja lub przeciwna może rozpacząc obleganie jakiegoś miasta. Jest ono wtedy "brane na głodówkę" Po prostu kilka oddziałów ustawia sie pod wybranym miastem i atakuje wszystko co probuje do niego wejśc lub wyjśc, a pod nazwą miasta pojawia sie napis "Under siege". Mozesz oczywiscie im w tym pomóc :) Po jakimś czasie miasto powinno zmienic swojego właściciela, a staje sie nim osoba wybrana przez króla-tak jak z zamkami. Ty też możesz je otrzymac...(podobno dużo z tego złota sie dostaje ale niestety żadnego miasta nie miałem :P )

BTW. Na oficjalnym forum jest opisany przypadek kiedy jedna frakcja zdominowała resztę i zajeła więkosc miast i zamków a niektóre frakcje znikneły z mapy ^^
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2007, 16:07:53 wysłana przez Warrior »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Października 05, 2007, 16:22:42 »
    Ahaa, ale trochę szkoda że zamiast stanąc po męsku do walki to biorą ich na głodówke. W takim razie strasznie trudno jest przejąc jakieś miasto przeciwnika, bo gdy już ktoś rozpocznie takie obleganie to zaraz zlatuje sie kilka lordów przeciwnika by wyzwolic miasto...

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Października 05, 2007, 16:27:29 »
    Ahaa, ale trochę szkoda że zamiast stanąc po męsku do walki to biorą ich na głodówke. W takim razie strasznie trudno jest przejąc jakieś miasto przeciwnika, bo gdy już ktoś rozpocznie takie obleganie to zaraz zlatuje sie kilka lordów przeciwnika by wyzwolic miasto...

No jest to troche skomplikowane ale mnie bardziej irytuje że odziały sojusznicze i wroga zbyt często siedzą w miastach i zamkach...
    Np. gram aktualnie po stronie swadianów... i większośc po prostu siedzi sobie w miastach, a na naszym terenie plątają sie cały czas Rhodkowie. Co zabije jeden oddział to pojawia sie drugi :P Taka ich natura bo mają słabe wojsko ale nadrabiają liczebnością :) Ale wolałbym aby sojusznicze oddziały były bardziej agresywne....

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #81 dnia: Października 05, 2007, 18:42:07 »

Gdy twoja nacja(czyli Ty) zdobędzie zamek to ktoś dostaje zdobyty zamek a ktoś inny "podpiętą" pod zamek wioskę.

W takim razie jak się zdobędzie zamek należy odmówić?

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Października 05, 2007, 19:05:36 »

Nie, to nie tak. Gdy zdobędziesz jakiś zamek przeciwnika, po jakimś czasie przyjdzie do ciebie propozycja objęcia zamku albo wioski ( to chyba dzieje się losowo). Wtedy możesz wyrazic na to zgodę lub nie. Jednak miałem chyba dwie takie sytuacje gdzie po zdobyciu zamku nie przyszła mi żadna propozycja i zamek stał zupełnie pusty :/

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Października 05, 2007, 19:35:27 »

Nie, to nie tak. Gdy zdobędziesz jakiś zamek przeciwnika, po jakimś czasie przyjdzie do ciebie propozycja objęcia zamku albo wioski ( to chyba dzieje się losowo). Wtedy możesz wyrazic na to zgodę lub nie. Jednak miałem chyba dwie takie sytuacje gdzie po zdobyciu zamku nie przyszła mi żadna propozycja i zamek stał zupełnie pusty :/

Jak stał pusty to pewni dostał go ktoś inny i nie dodał tam jeszcze armii.. Najpierw właściciel musi tam dojechac :P

Offline XarDiego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Października 06, 2007, 14:08:22 »
    Mam kolejne pytanie. Jak włączyć tą mapkę:

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #85 dnia: Października 06, 2007, 14:12:52 »
    Aby ukazała ci się ta mapka musisz nacisnąć podczas bitwy Backspace.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Października 08, 2007, 19:58:25 »
    A mam pytanie co do oblężenia...
    Próbował ktoś "wziąsc zamek na głodówke"? Ja tak zrobiłem, wyczekałem te 30dni i pisało że ludzie w zamku głodują. Ale żołnierze jakoś nie chcieli umierac, ^^ może dwóch ubyło przez cały tydzień jak tak czekałem ;/ ? Wg. mnie to kompletnie nie opłacalne jest, podczas oblężenia musiałem cały czas grabic pobliskie wioski, aby mnie sie jedzenie nie skończyło. I w dodatku tyle czasu stracone na niczym -nie zdobyłem tego zamku tylko odpuściłem :( Zabawne jest to że obok mnie przebiegały armie jak tak sobie stałem i wchodziły do zamku ale mnie nie atakowały...

Offline MECENAS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Października 08, 2007, 20:14:59 »
    Pozostaje wypatrywac nowej wersji ;] Mam nadzieje ze AI troche sie polepszy, bo niektore sytuacje naprawde sa zaskakujace i irytujace ;) Na samej mapie tez troche malo sie dzieje wedlug mnie, aby w ogole zobaczyc przeciwnika musze sie sporo ugonic, wszyscy siedza i czatuja w miastach :p Troche szkoda tez ze nie mozna wykonywac zadan dla krola jak w poprzednich wersjach ( chyba ze mam jeszcze za malo reputacji i zadnego mi nie powierzono :p ), ale to chyba swiadczy o tym ze zaczely sie prace nad fabułą związaną z dołączenia do frakcji itd.

Offline misieq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Października 10, 2007, 09:07:33 »
    mam 2 pytania do tej wersji (mam juz patcha 0892)
    - jak zdobywać honor?? mam już 217 reputacji ale nadal o honoru.
    - czemu nie da sie zarządzać zamkami????? dostałem jeden (na razie) i tam była taka wiadomość, że musisz się nim opiekować, szkolic rekrutów itp. klikam zarzadzaj zamkiem i pisze mi " Niedostepne w tej wersji Mount&Blade" - czy trzeba czekac na następne bugfixy żeby zarzasdzac zamkiem??? wioską juz sie da, ale szkoda że nie zamkiem :(

Offline MECENAS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Października 10, 2007, 09:52:16 »
    By zarzadzac zamkiem trzeba czekac na kolejna wersje. A co do honoru to sam niewiem :p ja rowniez mam honor na 0. Moim zdaniem powinno go ubywac np. plondrujac stale wioski i atakujac o wiele mniejsze armie wroga.