Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.894 is out!  (Przeczytany 23126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Version 0.890 is out!
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 23, 2007, 20:37:29 »
    Sciagnalem z torrenta, ale watpie zeby byla miedzy nimi jakakolwiek roznica - link byl podany chyba jeszcze tego samego dnia co pierwotny.

Offline MIk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 23, 2007, 20:56:51 »
    Ściągnąłem z linka podanego na forum taleworlds (nie z torrenta).
    Paska gamma brak.
    Karta graficzna Radeon 9700 pro.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 23, 2007, 21:01:21 »
    No cóż, ja mam pasek tej gammy w Video Options na samej górze a mam sprzęt też niezbyt dobry czyli Radzio 9600 Pro.
    Paska gamma brak.
    Karta graficzna Radeon 9700 pro.

Czyli wyglada na to ze to nie wina karty (co w sumie bylo by idiotyczne ale wszystkiego sie mozna spodziewac)

... co pozostaje.... chyba reinstal albo sciagniecie jeszcze raz z innego zrodla, ale ja juz dzisiaj nie mam czasu na takie zabawy.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 23, 2007, 21:08:56 »
    Spróbujcie może jeszcze raz reinstalke gry zrobic. Byc może w ustawieniach karty coś trzeba zmienic (albo i wy sami coś namieszaliście przedtem). Chociaż z drugiej strony, mi tam ta cała gamma za bardzo nie obchodzi i nawet jej wogóle nie zmieniałem. Już lepiej monitor rozjaśnic ;P

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 23, 2007, 21:12:45 »
    Tylko ze gamma w grach sluzy wlasnie do tego zeby nie musiec rozjasniac monitora co spowoduje rozjasnienie wszystkiego. Poza tym w monitorze mam opcje jasnosc/kontrast co nie daje takiego wyraznego efektu jak pasek gammy (probowalem:/)

Offline MECENAS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 24, 2007, 10:43:36 »
    Wie ktoś może gdzie nająć zwykłych chłopów?? a nie jakiś 2 najemników w tawernie za 250 :/ Z oberżystą w tawernie nie ma w ogóle opcji najmowania ludzi :/

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 24, 2007, 11:02:08 »
    Po co komu zwykli chłopi?:PMoja taktyka:zebrałem 20 najemników(zajeło mi to jakies 3h)Szukałem party z jęcami...wszyszło mi to na dobre...

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 24, 2007, 13:58:40 »
    Z oberżystą w tawernie nie ma w ogóle opcji najmowania ludzi :/
    I właśnie tu wida niedokończenie tej wersji - nie można w ogóle porozmawia z tawernkepperem (nawet w sprawie noclegu). A ja tam zawsze na początku kupywałem chłopów w Zendar i szedłem z nimi na river piratsów. Bez tego jest znacznie trudniej, bo potrzeba mnóstwa kasy na kupno i żołd. Mam nadzieje że w bugfixie przywrócą rozmowy z oberżystą.

Offline MECENAS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 25, 2007, 13:36:42 »
    Jeszcze chcialbym zauwazyc ze kiedy podejme questa niema go nigdzie zapisanego w notatkach, jedynie tresc questa mozna odczytac w miescie. Taki drobny bug, ale idzie zdzierzyc przy takiej wypasnej gierce :pp

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 25, 2007, 17:40:13 »
    Wie ktoś może gdzie nająć zwykłych chłopów?? a nie jakiś 2 najemników w tawernie za 250 :/ Z oberżystą w tawernie nie ma w ogóle opcji najmowania ludzi :/

Ja jak dołączyłem do jednej z frakcji dostałem na własnośc małą wioske :> którą mogę ulepszac i rekrutowac w niej podstawowych żołnierzy. Więc nie potrzeba chłopów ^^

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 25, 2007, 19:46:05 »
    Do jakiej frankci dołączyłeś i jak dostałeś tą wioste opisz dokładnie bo jestem ciekawy.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 25, 2007, 19:59:00 »
    Gdy masz juz odpowiednia reputacje i jesli jeszcze nie dolaczyles sie do zadnej frakcji to dostajesz propozycje od jakiegos krola np. Khergitow i daje on ci we wladanie jakas wioske.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 25, 2007, 20:10:27 »
    Fuck czyli musze grać od początku. PS jak sie zdobywa reputacje skoro nie pomaga sie w bitwach?

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 26, 2007, 10:44:36 »
    PS jak sie zdobywa reputacje skoro nie pomaga sie w bitwach?

Jeśli chodzi o reputację potrzebną do przyjęcia w szereg danej frakcji to nie ma czegoś takiego (na początku). W moim wypadku, przy reputacji 0 (wzgl. każdej frakcji) przyjechał do mnie goniec Khergitów z propozycją wasalizacji. Odmówiłem, reputacja u Khergitów spadła do -3, po czym po jakiejś dobie (w grze) pojawił się następny goniec, tym razem od Nordmenów (propozycję przyjąłem :) )

Offline MIk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 26, 2007, 11:43:43 »
    Dla misiooLlama chodziło raczej o reputację w sensie Renown(sława,renoma). Chyba trzeba mieć jej przynajmniej 100 żeby dostać propozycję. Czyli jeżeli zaczynamy jako noble ktośtam, to od razu mamy 100 Renown. Jeżeli jako unknown adventurer (Renown=0) to musimy tą renomę sobie podnieść, np. przez walki z bandytami...