Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.894 is out!  (Przeczytany 23204 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Version 0.890 is out!
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 18, 2007, 18:04:17 »
    no jej przyzwyczailem sie juz mowic "lag" zamiast "cina sie" xD a cd-keya to nie mam kupionego tylko na stronce znalazlem :P i za kazdym wejsciem musze crackowac xd

ty sie masz czym szczycić.. raczej dostaniesz ostrzeżenia albo bana.. ;/

Edit:
    nawet wiem na jakiej stronce znalazl
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2007, 20:15:50 wysłana przez Gedus »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 18, 2007, 18:04:54 »
    Normalnie niektóży aż się proszą o bana co nie.
    Vapour  pewno czytałeś regulamin

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 18, 2007, 18:12:38 »
    Vapour, tutaj nie ma co sie chwalic ze jedziesz na piracie, nikomu tym nie zaimponujesz, bo znalezienie *ciasteczka* to zadanie na 5 minut dla srednio rozgarnietego uzytkownika.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 18, 2007, 20:41:41 »
    Ta wersja jest super! Nie grałem, ale obleganie itd. :D A grafa jakaś lepsza, ten krzyżowiec Kolby wymiata! Są większe bitwy - Czy mocniej się tnie czy jest lepiej zoptymalizowane? I czy teraz frakcje to większe zależności strategiczne, tzn. ekonomia zależna od zwycięstw, jak giną władcy miasta mniejsze armie, ale za to władcy zwiększają siłę bojową itd.?

I na czym dokładniej polega ulepszona fizyka?

No i jakie są formacje i jak wygląda ich "upgraedowanie"? Czy to zależy od "tactics"?

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 18, 2007, 20:56:29 »
    I na czym dokładniej polega ulepszona fizyka?
    Np. Zabijasz delikwenta on spada z konia i robi fikołki i leży..

No i jakie są formacje i jak wygląda ich "upgraedowanie"? Czy to zależy od "tactics"?
    tego jeszcze nie widzialem wiec nie powiem..

Są większe bitwy - Czy mocniej się tnie czy jest lepiej zoptymalizowane?
    Powiem tak.. Pola bitew są bardziej urozmaicone (większe).. i na moim kompie tnie sie mniej niż w poprzedniej wersji ;P

I czy teraz frakcje to większe zależności strategiczne
    yyy.. w sumie tak. niektóre frakcje maja daleko rozstawione wioski które można łatwo zajac.. fajnie sie wioski palą :P

A grafa jakaś lepsza
    Nie widze roznicy.. dodano nowe efekty.. ladniejsze modele i to odbija sie na efekcie koncowym :D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 18, 2007, 23:51:00 »
    Nareszcie udalo mi sie sciagnac, pogralem pol godziny i moge powiedziec ze w ogole nie oczekiwalem az takich zmian w mechanice gry. Jestem zupelnie zaskoczony majac na pamieci przejscie z 0.751--->0.808. W ostatnim czasie niestety o malo ktorej grze moge to powiedziec ale M&B rozwija sie w jak najlepszym kierunku. Widac wyrazna wspolprace tworcy z modderami oraz realizowanie ich pomyslow, a to sie chwali. Nie wiem jeszcze w jakim stopniu gra jest rozbudowana bo na razie tylko pobierznie przejechalem po mapie ale juz zrobilo na mnie pozytywne wrazenie. Jutro wiecej pogram wiec pewnie wypisze troche bugow ktorych juz pare zauwazylem (m.in. przy tworzeniu postaci mialem problemy ze zmiana twarzy).

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 19, 2007, 14:45:31 »
    Według mnie to nie bug a celowe zamierzenie (jeśli chodzi ci o to że do niektorych skinów nie można dobrać np. czarnych włosów). Natomiast ja zauważyłem że w Zendar nie ma sprzedawcy armora i to jedyny bug który zobaczyłem po 10 minutach grania

Offline Dreod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 19, 2007, 15:40:12 »
    Ciekawe ile czasu minie zanim znajdą się cwaniacy grający w .890 na cracku... cóż, pozostaje mieć nadzieję że nigdy xD

A mi pozostaje zbieranie kasy... no i czekanie do 18-stki na kartę. Szkoda że moja kochana rodzicielka się uparła i nie chce mieć. xD

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 19, 2007, 15:51:19 »
    Kurde, dodano quick battle! Nie wiem jeszcze czy to losuje się czy to 5 bitew "historycznych". Ale ogólnie spox. Podobają mi się ogromne możliwości zmiany grafiki i ragdolle - Do tego i je można zmieniać. Lecę pykać :D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 19, 2007, 17:05:10 »
    Do najwiekszej wady tej wersji (i poprzednich) zaliczylbym brak zapowiadanego suwaka gammy kolorow lub chocby jasnosci... niestety ale u mnie widac cokolwiek na ekranie tylko w czasie dnia, w nocy niestety nie mam szans na wygrana w bitwach:/. Laczy sie z tym kolejna wada - ogolne przyspieszenie rozgrywki na mapie strategicznej oraz sporo przyspieszony cykl zmian por doby - imo zmiana na gorsze.

Dosc kontrowersyjne sa tez zmiany statystyk itemow. O ile zwiekszenie obrazen zdrowo podwyzszylo stopien trudnosci to do dopalaczy u koni na poczatku nie moglem sie przyzwyczaic. Ogolnie bitwy sa teraz duzo szybsze ale w opcjach pojawily sie 3 poziomy szybkosci akcji.

Mam wrazenie ze teraz tez o wiele szybciej nabija sie lvl - podchodzac do jednej duzej bitwy z 6 lvl zakonczylem ja na ok 11, bo moj team szybko wymarl i mialem troche mieska dla siebie.

Nie znalazlem zadnych ze starych misji. Tzn NPC rekrutowani sa od reki, nie ma eskortowania karawan procz tych z poziomu mapy i nie ma misji od lordow. Nie zebym tesknil za nimi ale liczylem ze zrobia cos fajniejszego.

Ogolnie mysle ze ta wersja jest dopiero podwalina pod kolejna wieksza ktora polaczy zalety poprzednich i tej obecnej. Armagan pewnie teraz sprawdzi jak te zmiany zostana odebrane przez ludzi.

EDIT: Okazalo sie ze jednak pasek gammy kolorow jest ale dziwnym trafem nie u mnie, powinien byc na samej gorze ponad tymi suwakami - http://img204.imageshack.us/img204/5143/beztytuuhu5.jpg
    http://img204.imageshack.us/img204/7533/beztytuuul6.jpg
    Mozecie sie wypowiedziec o kogo jest ten suwak a u kogo nie, bo nie moge jakos dojsc od czego to jest zalezne...
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2007, 18:15:47 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 19, 2007, 19:06:03 »
    Dosc kontrowersyjne sa tez zmiany statystyk itemow. O ile zwiekszenie obrazen zdrowo podwyzszylo stopien trudnosci to do dopalaczy u koni na poczatku nie moglem sie przyzwyczaic. Ogolnie bitwy sa teraz duzo szybsze ale w opcjach pojawily sie 3 poziomy szybkosci akcji.

Rzeczywiście, bitwy są znacznie szybsze i trudniejsze ale te poziomy szybkości akcji to niewiele podnoszą - nie zauważyłem większych zmian prócz nieco szybszego biegania żołnierzy.

Mam wrazenie ze teraz tez o wiele szybciej nabija sie lvl - podchodzac do jednej duzej bitwy z 6 lvl zakonczylem ja na ok 11, bo moj team szybko wymarl i mialem troche mieska dla siebie.

To z kolei chyba wkurzy nieco tych co nie kupili gry, ale można zaczynać za każdym razem od nowa albo grać w trybie Quick Battle.

Nie znalazlem zadnych ze starych misji. Tzn NPC rekrutowani sa od reki, nie ma eskortowania karawan procz tych z poziomu mapy i nie ma misji od lordow. Nie zebym tesknil za nimi ale liczylem ze zrobia cos fajniejszego.

Heh a ja wogóle nie zauważyłem że nie ma misji od lordów bo mnie tak wciągnęła walka. Czytałem na Taleworlds że misje od władców miast będą w kolejnych bugfixach do tej wersji.

Ja jeszcze zauważyłem sporo imion w dialogach które nie pojawiły się bezpośrednio w grze (np. królowa czy córka barona). Są jeszcze sprzedawcy koni - według mnie można zaoszczędzić trochę czasu i pieniędzy (są tańsze niż te u merchantów).

A co do twojej gammy Jason to u mnie też nie ma takiej opcji w menu.

« Ostatnia zmiana: Września 19, 2007, 19:20:05 wysłana przez Kolba »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 19, 2007, 20:36:24 »
    Ja mam te opcje...Trochę to dziwne...

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 20, 2007, 15:07:24 »
    Natomiast ja zauważyłem że w Zendar nie ma sprzedawcy armora i to jedyny bug który zobaczyłem po 10 minutach grania

Jest na jednym z dachów. U mnie był na nad jego straganem, a u mojego brata na tawernie.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 23, 2007, 19:40:10 »
    Ponawiam pytanie o obecnosc gammy kolorow. Na zalozonym przez kolbe topicu nikt nie raczy rzetelnie odpowiedziec, wiec sprawe musimy wyjasnic sobie sami. Boje sie ze to moze byc spowodowane czyms tak idiotycznym jak ograniczenia naszych kart graficznych (gf2) czyli nic innego jak bug w tej wersji ktory mam nadzieje bedzie poprawiony. Ale zeby potwierdzic ta teze potrzebuje wypowiedzi wiekszej ilosci osob najlepiej z podanym sprzetem.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 23, 2007, 20:27:17 »
    No cóż, ja mam pasek tej gammy w Video Options na samej górze a mam sprzęt też niezbyt dobry czyli Radzio 9600 Pro. A może jakąś wybrakowaną wersje ściągnołeś czy coś? A z czego ściągałeś? ze stronki czy z torrenta?