Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Quest'y  (Przeczytany 2968 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laska1000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Quest'y
    « dnia: Lipca 08, 2010, 14:33:28 »
    Witam dzisiaj zacząłem swoją przygodę z Mount and Blade Warband i mam parę pytań odnośnie gry, forum, itp, a w szczególności Questów. Nie ma nigdzie na forum osobnego Tematu na Zadania (wiem że jest ich mnóstwo[zadan], ale...), wiec mam problem. Chodzi mi o pewne zadanie, jeśli ktoś je wykonał bądź bedzie niech napisze w temacie.

» Przewóz bydła (Cattle Herding):
    Twoim zadaniem jest dowiezienie stada do następnego miasta w ciągu 30dni.

Gdzie co jak z czym sie je? moze jakies str pomocne?! Pomozcie w miare rzeczowo:)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Quest'y
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 08, 2010, 15:26:52 »
    Musisz zaganiać to stado po prostu. Swoim oddziałem tak manewrujesz, aby stado przemieszczało się w dobrym kierunku. Gdy już podejdzie bardzo blisko celu po prostu zniknie i zadanie będzie wykonane.

Opisy questów

Offline Niemen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 20, 2010, 18:08:33 »
     Chciałem założyć nowy topic, ale stwierdziłem, że jednak lepiej będzie o tym queście napisać tu. Otóż po przeczytaniu całego opisu questów, stwierdziłem, że brakuje w nim jednego zadania! Otóż, kiedy udałęm sie po kolejne zadanie do Yarogleka oczywiście, zlecił mi coś bardzo nietypowego. Otóż miałem poświęcić jednego ze swoich żołnierzy a ten miał dostarczyć wiadomość dla Króla Ragnara (akurat prowadziliśmy wojnę z Nordami :)). W owym liście zawarty był donos o rzekomej zdradzie Lorda Aedina (chyba jego, bo przejęliśmy Tihr bez walki). Ragnar wkurzony takim obrotem sprawy wywala Aedina a My (król. Vaegirów) przejeliśmy go. Mojego Vaegirskiego rycerza, oczywiście nigdy już nie widziałem...chlip...był na torturach i w ogóle. Czy komuś kiedyś zdażyło się wykonać podobną robotę?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 21, 2010, 01:38:59 »
    Mi się trafił dwukrotnie - raz przekabaciłem swadiańskiego lorda (ale to był chyba Jan Bez Ziemi, bo nie zauważyłem, aby coś przybyło... drugim był władca zamku Asguan w Chanacie. Tyle, że to zadanko zmniejsza honor i chyba morale (w koncu poświecasz kogos ze swojej armii!), a na pewno czas i środki zainwestowane w szkolenie ofiary (wredne AI zawsze wybiera na "listonosza" najlepszą jednostkę).

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:33:04 »
    wredne AI zawsze wybiera na "listonosza" najlepszą jednostkę

Gdyby nie to, to zadanie byłoby  za łatwe ;) W końcu nie musisz prawie nic robić.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:58:47 »
    Tyle, że tego zadanei nei opłaca sie wykonywać - zyskujesz lorda z innego państwa (pół biedy, jeśli z zamkiem/miastem, to mu nie przyzna nic na razie król), wiec masz wiekszą konkurencje do włości.