Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turniej Sarmatians - Ogólne informacje  (Przeczytany 4133 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Turniej Sarmatians - Ogólne informacje
    « dnia: Lipca 04, 2010, 16:48:42 »
    Dnia 17.07.2010 o godzinie 20:00 zostanie przeprowadzony turniej na serwerze 1_SRT_SERVER_PL.

Turniej obejmuje:

1.Wyścigi konne

Wyścigi konne odbędą się na specjalnie przygotowanej mapie. Nie będzie trzeba pobierać żadnych modów! Mapy są gotowe i czekają na wrzucenie na serwer.

Zasady:
    - Zawodnik bierze najlepsze opancerzenie, konia arabskiego, oraz jednoręczny bułat.
    - Ilość okrążeń 3
    - Nie wolno zabijać gracza, jedyne co można zawodnikowi zrobić to utłuc mu konia :)
    - W wypadku kiedy zawodnik straci konia może szybko popędzić do stajni po nowego konia ,albo prosić o nowego lub gdy uważa że nie ma to najmniejszego sensu może utrudniać wyścig innym zawodnikom nawet ich zabijając!

UWAGA! Na torze będzie pełno utrudnień uniemożliwiających ukończenie wyścigu od prostych przeszkód kończąc na yyy ... to niespodzianka ;D.

2. Walki na arenie (Turniej piechociarzy)

Walki na arenie odbędą się na specjalnie do tego przygotowanej mapie.

Zasady:
    - Zawodnik bierze najlepsze opancerzenie, najlepszą tarcze, oraz najlepszy miecz.
    - Zawodnik czeka spokojnie na swoją kolej w wypadku wszczynania burd grozi dyskwalifikacja!

3.Turniej konnych łuczników

Zasady:
    - Zawodnik bierze najlepsze opancerzenie, konia stepowego (innego nie ma :)), oraz dowolny łuk i strzały.
    - Gracz dostanie określony czas na ukończenie toru.
    - Ilość okrążeń 1
    - Zawodnik ma za zadanie oddać 1 strzał do tarczy.

a)Punkty karne
    - Za strzelanie z małego dystansu.
    - Za strzelanie z miejsca/niska prędkość.
    - Za nieukończenie toru w wyznaczonym czasie.
    - Ewentualnie za styl :)

UWAGA! Turniej jest na specjalne zaproszenie!

A teraz informacja do graczy niezrzeszonych jeżeli ktoś ma ochotę na wystąpieniu w turnieju to niech napisze mi na PW są dwa wolne miejsca! Kto pierwszy ten lepszy! Jeżeli chcesz dać pstryczka w nos klanom polskiej sceny WB to masz ku temu okazje :p. Zgłoszenia składane w tym temacie będą spamem!!!

EDIT1: Warunkiem uczestniczenia też jest obecność na TS3 (TS Spankiego)

Link do pobrania aktualnie obowiązującej tam wersji:
    - http://teamspeak-2.softonic.pl/

Dane:
    IP - 217.208.132.68
    Port - 9987

Pozdrawiam
    Wambo

« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 22:10:41 wysłana przez Wambo »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Turniej Sarmatians - Ogólne informacje
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 04, 2010, 17:09:40 »
    1.Wyścigi konne

Wyścigi konne odbędą się na specjalnie przygotowanej mapie. Nie będzie trzeba pobierać żadnych modów! Mapy są gotowe i czekają na wrzucenie na serwer.

Zasady:
    - Zawodnik bierze najlepsze opancerzenie, konia arabskiego, oraz jednoręczny bułat.
    - Ilość okrążeń 3
    - Nie wolno zabijać gracza, jedyne co można zawodnikowi zrobić to utłuc mu konia :)
    - W wypadku kiedy zawodnik straci konia może szybko popędzić do stajni po nowego konia ,albo prosić o nowego lub gdy uważa że nie ma to najmniejszego sensu może utrudniać wyścig innym zawodnikom nawet ich zabijając!

UWAGA! Na torze będzie pełno utrudnień uniemożliwiających ukończenie wyścigu od prostych przeszkód kończąc na yyy ... to niespodzianka ;D.
    Reszta - jak to mawiał Bronek w debacie - jest "oczywistą oczywistością", ale ten pomysł z wyścigami konnymi macie zajebisty. :D Dobrze że wychodzicie z tej sztampy i robicie coś zupełnie nowego, bo ile można widzieć tych turniejów "lansiarzy", "piechofrajerów" i "pseudostrzelców". Tak więc gratulacje Panowie za pomysł z wyścigami i w ten sposób odrzucenie utartych i nudnych zaściankowych bubli zakorzenionych w scenie Warbanda. Mam nadzieję że co jak co, ale ta konkurencja Wam wyjdzie tak jak macie w planach. :D

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 04, 2010, 17:35:22 »
    Wyścigi konne to najtrudniejsza część do zrealizowania oczywiście będzie pierwsze takie wydarzenie w Polsce i podejrzewam że będzie też nie raz organizowane na różnych torach, lecz aby wszystko wyszło po mojej myśli nasi ludzie będą musieli pracować jak w szwajcarskim zegarku :). Oczywiście po wyścigu chętnie wysłucham wszelkich sugestii dotyczących usprawnienia tego wydarzenia.

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 05, 2010, 18:58:31 »
    UWAGA! Zwolniły się dwa miejsca z 16 przewidywanych. Także komunikat do niezrzeszonych są jeszcze trzy wolne miejsca! Kto pierwszy ten lepszy.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 19:01:40 wysłana przez Czarnoksieznik »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 05, 2010, 19:02:05 »
    Chciałbym zgłosić dwie osoby z REF. Można tak?

jak coś to Antykaczor i Glaedr

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 05, 2010, 19:05:59 »
    Jeżeli nie możesz się pojawić z przyczyn które mnie nie powinny interesować to oczywiście :). Dopisze ich do listy uczestników od was.

Czekam na odpowiedź od klanów:
    - Sarmaci Królewscy
    - Imperium Polskie
    - Wielka Gwardia

A odpowiedź dostałem od klanów REF, Gothia i klanu JZ.

EDIT1: Od graczy nie powiązanych z żadnym POLSKIM KLANEM jest dwóch uczestników. Także zostały jeszcze dwa miejsca.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 19:19:18 wysłana przez Wambo »

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 05, 2010, 22:50:48 »
    Dnia 17.07.2010 o godzinie 20:00 zostanie przeprowadzony turniej na serwerze 1_SRT_SERVER_PL.

Turniej obejmuje:

1.Wyścigi konne

Zasady:
    - Ilość okrążeń 3

Pozdrawiam
    Wambo

Medieval Destruction Derby? piszę się na to. a co do
    Reszta - jak to mawiał Bronek w debacie - jest "oczywistą oczywistością", ale ten pomysł z wyścigami konnymi macie zajebisty. :D Dobrze że wychodzicie z tej sztampy i robicie coś zupełnie nowego, bo ile można widzieć tych turniejów "lansiarzy", "piechofrajerów" i "pseudostrzelców". Tak więc gratulacje Panowie za pomysł z wyścigami i w ten sposób odrzucenie utartych i nudnych zaściankowych bubli zakorzenionych w scenie Warbanda. Mam nadzieję że co jak co, ale ta konkurencja Wam wyjdzie tak jak macie w planach. :D

to są już "pokręcone" konkurencje:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,120405.msg2909750.html#msg2909750

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 05, 2010, 23:05:42 »
    Pisałem żeby mi pisać na PW a nie tutaj, ale że mam dobry humor to bierzesz udział. Co do javelinball może kiedyś też zorganizujemy ;D.

EDIT1: Zostało ostatnie miejsce ale jeśli tu ktoś napisze zgłoszenie do udziału to zignoruje.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 06, 2010, 01:19:15 »
    Czy można zgłosić się jako widz??

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2010, 01:24:08 »

Nie odpowiadam za to ale myślę że każdy będzie mógł pojawić się jako widz. Są już nawet stworzone trybuny:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 06, 2010, 12:00:10 »

Widzowie jak najbardziej, raczej wątpię że zabraknie miejsca na serwerze :P. Hasło na serwer zostanie podane na TS Spankiego, kiedy wszyscy się już zbiorą.

Przypominam że zostało jeszcze jedno wolne miejsce dla graczy nie powiązanych z żadnym Polskim klanem! I przy okazji dostałem odpowiedź od klanu WG. Na odpowiedź czekam jeszcze od klanów:
    - Imperium Polskie
    - Sarmaci Królewscy

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 06, 2010, 22:38:02 »
    Pisałem żeby mi pisać na PW a nie tutaj, ale że mam dobry humor to bierzesz udział. Co do javelinball może kiedyś też zorganizujemy ;D.

EDIT1: Zostało ostatnie miejsce ale jeśli tu ktoś napisze zgłoszenie do udziału to zignoruje.

wyraziłem swój zachwyt, a nie zapisałem się (to była taka metafora taka) bo nigdy nie wiem , kiedy będę miał czas na grę.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 06, 2010, 23:32:51 »
    Aha, zaszła mała pomyłka. Komunikat do graczy nie zrzeszonych brak już wolnych miejsc.

I przypominam że spotkanie odbędzie się na TS Spankiego dane i link do pobrania obecnie panującej tam wersji w pierwszym poście. Nie przyjście na TS grozi dyskwalifikacją! Nie trzeba posiadać mikrofonu wystarczy słuchać. Nie będę komuś wyjątkowemu pisał co ma robić.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 07, 2010, 09:40:27 »
    Pytanko.? Czy można wystawić Kilku zawodników?

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 07, 2010, 11:50:35 »
    Pytanko.? Czy można wystawić Kilku zawodników?

Od każdego klanu wymagamy po dwóch graczy :)

Turniej ma na celu aby polskie klany sceny WB oraz gracze nie powiązani z żadnym polskim klanem mogli się spotkać i wspólnie spędzić czas nad grą. A pisząc nie powiązani mam na myśli graczy niezrzeszonych i graczy polskich z zagranicznych klanów.

Wciąż nie dostałem odpowiedzi od klanu Sarmaci Królewscy. Na odpowiedź czekam do końca tygodnia potem klany które nie odpowiedziały w tym wypadku 1 klan wstawimy graczy niezrzeszonych.

I jeszcze jedno jeżeli ktoś się nie wstawi z jakiegoś klanu na swoją walkę klan ma zadanie natychmiast go zastąpić w wypadku kiedy to nie jest możliwe zastąpią go nasi wojownicy(Tyczy się to tylko turnieju piechociarzy który też może jakoś urozmaicimy).

W turnieju piechociarzy może zostać dodana któraś z dwóch następujących opcji:
    - Zawodnik który wybiegnie po za arenę np. Skoczy na trybuny zejdzie na schody, natychmiast zostanie rozstrzelany przez straż.
    - Ewentualnie druga opcja straż i może publiczność robią dookoła walczących duże koło na tyle duże żeby gracze mieli swobodę ruchu, i kiedy zawodnik podejdzie zbyt blisko koła dostaje kopa :)