Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nation Cup Wystartował !!! - Info dla graczy, terminarz, zasady turnieju  (Przeczytany 23727 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Skład Polskiej Reprezentacji:                                                             Wyniki:                                                                          
    PL_Mulek (Kapitan)                                                                                Polska 9:9 Wielka Brytania                                                                                                                                     PL_Pifcio                                                                                               Polska 11:4 DNI
    PL_Oktawian                                                                                         Polska 11:3 Turcja  
    PL_Konrad                                                                                            Polska 11:9 Czechy  
    PL_Glaedr                                                                                             Polska 5:11 Szwecja
    PL_Rara                                                                                                Polska 15:4 Hiszpania  
    PL_Sir_Michał
    PL_Barbarian (IvE)
    PL_Darkula
    PL_Kasparus
    PL_Xasan
    PL_Kalsiver
    PL_Blackitt
    PL_Duczek
    PL_Rozman
    PL_Chidori

Lista Rozegranych Meczy z wynikami
    (click to show/hide)

Kolejka 27 Czerwca-18 Lipca (Już rozegrane):
    (click to show/hide)

Rozwinięcia skrótów zastosowanych do drużyn składających się z kilku narodów:
    (click to show/hide)

Zasady Turnieju
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2010, 15:44:41 wysłana przez ^IvE »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    Odp: Nation Cup Wystartował !!! - Info dla graczy, terminarz, zasady turnieju
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2010, 17:45:07 »
    Rozumiem że pierwszy mecz do 9 lipca... Czy wszystkie?

Mam nadzieję, że będziecie na bieżąco informować nas o wynikach.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2010, 17:51:18 »
    Rozumiem że pierwszy mecz do 9 lipca... Czy wszystkie?

Wszystkie mecze trzeba rozegrać do 9 Lipca. Co do informowania na bieżąco, postaram się o to zadbać ;).

Offline Mulek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2010, 19:30:34 »
    TERMINY MECZY

PL vs UK
    Czwartek 1 lipca
    20:00

PL vs TR
    Piątek 2 lipca
    19:00

PL vs CZ
    Poniedziałek 5 lipca
    19:00

PL vs SE
    Środa 7 lipca
    18:30

Jak komuś nie pasuje któryś termin proszę o PM ASAP.

Oficjalny serwer Pucharu Narodów to Nations_Cup_EU - zalecałbym sprawdzenie na nim swojego pingu, jeżeli będzie wyjątkowo słaby będziemy mogli prosić o rozgrywanie na innym serwerze. W razie problemów PM do mnie, przekażę Yazzyemu.

Składam bannerpack do pucharu z narodowymi flagami, oto propozycja dla Polski (pomysł IvE, trochę zmieniony przeze mnie):
    (click to show/hide)
    Na razie umieszczam ją w bannerpacku, jeżeli komuś się nie podoba proszę o PM.

Mulek nie wiem czy czytałeś regulamin, czy nie, ale usuwanie dopisków administracji nie jest tutaj mile widziane.
    Sorry.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 14:47:08 wysłana przez Mulek »
    GG: 1.9.7.9.1.0.3
    Nie pisać głupot

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 29, 2010, 09:01:33 »
    Trening przed meczem z UK odbędzie się jutro (środa) o godzinie 19.00 na naszym serwerze. Zapraszamy wszystkich reprezentantów.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 29, 2010, 10:35:30 »
    Będzie można obserwować rozgrywkę ze specta? Było by miło.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 29, 2010, 10:46:13 »
    Zizka ktoś mówił (chyba Pifcio) że meczy nie można oglądać :(  Życzę wygranej!!!

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 29, 2010, 10:56:40 »
    Zizka ktoś mówił (chyba Pifcio) że meczy nie można oglądać :(  Życzę wygranej!!!

okazja do przekrętów? (oczywiście wątpię, ale to tak jakby Mundial obserwować na podstawie notek prasowych)
    czy nikt nie poświęci się aby zachować co najlepsze akcje dla potomnych [FRAPS]

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:02:31 »
    okazja do przekrętów? (oczywiście wątpię, ale to tak jakby Mundial obserwować na podstawie notek prasowych)

Okazji do przekrętów nie będzie, nad każdym z meczy czuwa sędzia oraz będą one nagrywane (nie wiem czy wszystkie i kiedy zostaną udostępnione nagrania). Do tego jestem więcej niż pewien, że przedstawione zostaną screeny po zakończeniu każdej z map, a w zasadzie po pięciu rundach po których dochodzi do zamiany spawna i frakcji. Mecze są rozgrywane według z góry określonych zasad, a więc nie sądzę aby ktokolwiek miał ochotę na oszukiwanie, glitchowanie ponieważ kończy się to automatycznie przegraniem rundy.

Zresztą można to zobaczyć na przykładzie wczorajszego meczu rozegranego pomiędzy Rosjanami a Portugalczykami:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,114295.msg2942964.html#msg2942964

Edit. Jednak jeżeli takie osoby znajdują się na zupełnie innym serwerze komunikatora głosowego, lub nie korzystają z niego w ogóle wtedy to nie powinno stanowić żadnego problemu. Jednak dla chcącego nic trudnego, choć wątpię aby ktokolwiek chciałby korzystać z takiej "pomocy".
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 11:10:05 wysłana przez Dalhi »

Offline Mulek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:04:26 »
    Ja się postaram coś nagrać, jednak dużo nie obiecuję gdyż z miejscem na dysku u mnie cienko :/

Okazji do przekrętów nie będzie, nad każdym z meczy czuwa sędzia oraz będą one nagrywane (nie wiem czy wszystkie i kiedy zostaną udostępnione nagrania). Do tego jestem więcej niż pewien, że przedstawione zostaną screeny po zakończeniu każdej z map, a w zasadzie po pięciu rundach po których dochodzi do zamiany spawna i frakcji. Mecze są rozgrywane według z góry określonych zasad, a więc nie sądzę aby ktokolwiek miał ochotę na oszukiwanie, glitchowanie ponieważ kończy się to automatycznie przegraniem rundy.

pogomce chodziło chyba o ghostowanie przez widzów.
    Nie pisać głupot

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:12:02 »
    Ja się postaram coś nagrać, jednak dużo nie obiecuję gdyż z miejscem na dysku u mnie cienko :/

pogomce chodziło chyba o ghostowanie przez widzów.

zdaję sobie sprawę, że 20 obserwatorów to obciążenie dla serwa, i może irytować graczy w ważnych spotkaniach.
    to może zbiórka na dysk dla Mulka?

Offline Mulek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:24:19 »
    Nie jestem może ekspertem gier Multiplayerowych, ale 20 graczy nie powinno obciążyć serwera, jeżeli są tylko obserwatorami.

Problem polega na tym, że spectator może być połączony z jakąś drużyną TSem lub Ventem i podawać pozycje przeciwnika.
    Nie pisać głupot

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:36:05 »
    Dobra, sprawdziłem ping: Ping jest stabilny na serwerze EU i utrzymuję się grubo poniżej setki, co do US nie sprawdzałem.

Co do meczy, każdy będzie nagrywany, ale tak jak Mulek wspomniał nie wiadomo kiedy będą udostepnione nagrania, a screeny na pewno będą zrobione i umieszczone na forum.
    Przy okazji tutaj podaje link do pobrania oficjalnego banner packa wykonanego przez Mulka: http://www.mediafire.com/?ndmnjymmnjl

PS. Czemu Portugalia przegrała aż 9 rund bez walki?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 11:40:27 wysłana przez ^IvE »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:38:56 »
    Bo jak napisał mi Black Corsair, Ruscy tak ich jechali, że odechciało im się grać :D

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:49:49 »
    Problem polega na tym, że spectator może być połączony z jakąś drużyną TSem lub Ventem i podawać pozycje przeciwnika.

arena i do przodu! (choćby na 3 ostatnie rundy)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 12:13:52 wysłana przez pogomce »