Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Obalenie Króla - Skąd ten pomysł ?  (Przeczytany 14688 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Obalenie Króla - Skąd ten pomysł ?
    « dnia: Czerwca 27, 2010, 12:44:53 »
    Witam,
    bardzo chcę zostać królem Swadii, tylko pytanie - Czy to jest aby na pewno możliwe ?
    Skąd się wziął ten temat na forum, że można obalić króla ?
    Czytałem np:
    1: Musisz mieć zamków od "ch0ja"
    2: Musisz mieć przynajmniej z 15-20 relacje z królem (mój przypadek sułtan hakim :) 45 relacji ;])
    3: Dużo wojska
    4: Wasali królestwa (conajmniej 10 jakoś tak)
    5: Myślę też, że musisz dużo wysyłać towarzyszy na misje "Zbieranie Wsparcia" :)
    To oznacza że aby zostać królem Swadii muszę założyć własne królestwo a potem coś zagadać do króla i on mi odda władzę -.- ?
    Bardzo proszę niech ktoś mi coś podpowie / pomorze ;(

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    Odp: Obalenie Króla - Skąd ten pomysł ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2010, 18:57:37 »
    Z tego co wiem to nie ma możliwości obalenia króla, lecz moge się mylić bo nigdy nie byłem bardzo długo wiernym wasalem.
    Jedyna możliwość to założenie własnego królestwa o podobnej nazwie i wyniszczenie Swardów. Nie ma takiej możliwości żeby król oddał Ci władzę...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2010, 21:22:06 »
    Zbieraj reputację, miej dobre relacje i co najważniejsze wykonuj zadania na powiększenie pozycji w królestwie. Musisz mieć żonę. To wszystko, potem przyjdzie czas a zostaniesz królem tzn. przejmiesz tron uzurpatorze.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2010, 13:24:51 »
    Ale to będzie coś że jakiś dialog z żonką albo coś ?

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2010, 23:30:39 »
    A i mam jeszcze takie pytanie, jak mam pogodzić 2 osoby (misja od żony) i tam ciągle jest: ktoś + Król, to jak myślicie to nie ma znaczenia i lepiej jest godzić te 2 osoby, czy właśnie być sprzecznym z królem ? Przez to podważać jego "superowość" ...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 29, 2010, 09:21:25 »
    Edytuj posty, moderatorzy lubią takie multi "nagradzać".

Żona jest praktycznie niezbędna do przejęcia władzy i co lepsza zleca misje o których pisałem (możesz je dostać i od lordów, ale od niej też).

A pogodzenie polega na tym, że jedziesz do jednej ze skłóconych person i gadasz z nią. Oczywiście obstajesz po stronie jej przeciwnika, ale musisz pamiętać, że relacje polecą w dół. Nie wyskakuj więc z tym do przyjaciół.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 30, 2010, 11:17:35 »
    No właśnie ona zleca mi ciągle misie typu:
    Ktoś jest w sporze z Król Haglus, bla bla bal
    I aby zostać królem to ja muszę stawać bo stronie tego kogoś, jednocześnie kłócąc go z królem ?
    Czy mogę po prostu wykonywać je tak aby wzrosła mi renoma i tyle ?

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 05, 2010, 00:51:01 »
    Przepraszam że piszę 2 post pod rząd ale chciałbym "wskrzesić" temat ;(
    Mianowicie mam już prawie 1000 renomy, 84 prawa do rządzenia i nadal nie mam pojęcia co dalej robić -.-
    Żona zleca mi ciągle te same misje, że ktoś jest w sporze i ja mam ich godzić, co mam robić :(
    Bardzo proszę o pomoc :(

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 05, 2010, 10:56:51 »
    Jeeezusie brodaty!!! Jak chciałeś pomocy mogłeś do kogoś napisać, albo w SB "zareklamować".

Sam już siebie zacytuję, przeczytaj dokładnie:
    A pogodzenie polega na tym, że jedziesz do jednej ze skłóconych person i gadasz z nią. Oczywiście obstajesz po stronie jej przeciwnika, ale musisz pamiętać, że relacje polecą w dół. Nie wyskakuj więc z tym do przyjaciół.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 05, 2010, 17:33:34 »
    Czyli mam stawać zawsze po stronie przeciwnika króla ?

Edit1:
    Ale ja umiem przejść tą misje!
    Tylko gówno mi to daje, dostaje renomy i tyle...
    A jak zostać królem nie wiem nadal, o to mi chodzi :(
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 17:41:51 wysłana przez Colder »

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 05, 2010, 19:28:09 »
    Ja również proszę o wyjaśnienie, jak zostać królem istniejącej frakcji. Przechodzę grę drugi raz, wszystkich możliwych puntów mam w c...j i jeszcze takiej opcji czy też sposobności do obalenia króla nie natrafiłem - ale też nie szukałem. Czytam to forum od ponad pół roku i jeszcze, poza kilkoma przypuszczeniami, nie przeczytałem nigdzie, żeby to komuś się udało. Dlatego też proszę kolegę Trebrona o opisanie krok, po kroku, jak tej rzeczy dokonał, jeśli tylko nie ściemniał, bo to, co do tej pory napisał, brzmi dość niejasno i mgliście. Będę wielce rad.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 19:38:46 wysłana przez januery »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 05, 2010, 19:52:23 »
    Ja również proszę o wyjaśnienie, jak zostać królem istniejącej frakcji. Przechodzę grę drugi raz, wszystkich możliwych puntów mam w c...j i jeszcze takiej opcji czy też sposobności do obalenia króla nie natrafiłem - ale też nie szukałem. Czytam to forum od ponad pół roku i jeszcze, poza kilkoma przypuszczeniami, nie przeczytałem nigdzie, żeby to komuś się udało. Dlatego też proszę kolegę Trebrona o opisanie krok, po kroku, jak tej rzeczy dokonał, jeśli tylko nie ściemniał, bo to, co do tej pory napisał, brzmi dość niejasno i mgliście. Będę wielce rad.

Och przyparłeś mnie do muru :) masz więc to co musisz zrobić:
    1. Żonka, bierz misje od niej.
    2. Bierz misje od lordów, poprawiaj z nimi relacje.
    3. Bierz misje jak to mówią NPC "na poprawienie pozycji w królestwie".
    4. Duuużo prawa do rządzenia.
    5. Renoma wyższa od króla.
    6. Lenna.
    7. Rób uczty w zamkach i miastach (swoich). To pomoże Ci poprawić relacje z lordami.
    8. Wysyłaj towarzyszy, na misje.

DOWN: Reeeetyyyy to wymaga CZASU I PRACY!!! Myślisz, że zostaniesz królem z dnia na dzień??? Zmuś się do myślenia, jeśli dowiedziesz, że tak słabo sobie radzisz dam Ci wszystko na tacy.

Przejęcie tronu jest możliwe w Warbandzie nie podstawce, od ch0ja ludzi wie, że da się.

Przydatne linki: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4625.0  http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4795.0

« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 23:48:04 wysłana przez Trebron »

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 05, 2010, 21:05:48 »
    Toś mnie oświecił. Jak już pisałem, mam wszelakich możliwych punktów od ch...ry i wszystkie wymienione przez ciebie punkty spełniam. Mam tylko dwa pytania:

1. Czy udało ci się przejąć jakiś tron i możesz potwierdzić, że to możliwe, czy tylko teoretyzujesz w tym momencie?

2. Jeśli tak, to napisz jaka to misja, kto ją zleca i jak ona przebiega (czyli co trzeba w niej zrobić). I proszę zrób to raz, a konkretnie, ponieważ, w przeciwnym wypadku, ten wątek będzie się ciągnął w nieskończoność, przy twoich niejasnych tłumaczeniach. Wszyscy będziemy ci wdzięczni. Dziwię się, że biedny Colder ma jeszcze cierpliwość.

Jeśli masz zamiar kolejny post pisać "Bierz misje od żony/lordów", to lepiej daj sobie spokój.

Z góry, dzięki.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 05, 2010, 21:17:50 »
    U mnie nie jest tak źle ;)
    Ja jeszcze nie mam punków do ch0*a, wiec puki co zdobywam renomę i te nieszczęsne prawo do rządzenia, choć już nie mogę wysyłać towarzyszy ;(

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 05, 2010, 21:45:29 »
    Nie przejmuj się Colder. Najszybszy i wręcz błyskawiczny sposób na podniesienie Prawa Do Rządzenia, to założenie własnego królestwa i rekrutowanie wasali (cyferki lecą jak sekundy). Można też namawiać innych lordów do przyłączenia się do swojego króla, ale to już nie to samo. A najszybszy sposób na podpakowanie własnego herosa i teamu wszelkimi punktami i statystykami, to długa, powolna, kontrolowana wojna oraz wypuszczanie większości lordów. Ja podczas małej wojny z Rhodokami, zdobyłem ok. 1000 reputacji, masę przyjaciół i kupę forsy :)