Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pogadaj ze mną na osobności/Prewersja*/Dołącz do mnie!/Honor  (Przeczytany 1761 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam,
    mam 4 pytanka :)
    1. Od czego zależy to czy inny lord zgodzi się ze mną pogadać na osobności?
    2. Co tak na prawdę daje Prewersja* ?
    *- Nie wiem czy to tak się piszę ;/ Jest to umiejętność bohatera związana z nakłanianiem innych ludzi do swojego zdania...
    3. Czy poziom Prewersji ma związek z nakłanianiem ludzi do dołączenia do mnie ?
    4. Do czego mi tak naprawdę Honor ? Ja ciągle wypuszczam pokonanych lordów, jak myślicie - robię dobrze ? Przez to wrogie królestwo nie ponosi w sumie strat i może szybko się zregenerować...

Dziękuje i proszę o pomoc :)

Offline Orzech

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pogadaj ze mną na osobności/Prewersja*/Dołącz do mnie!/Honor
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2010, 01:01:48 »
    1. Wedle mojej wiedzy istotną rolę gra poziom relacji z danym lordem. Zapewne również reputacja robi swoje.
    2. Perswazja, nie żadna perwersja;) Nu pozwala właśnie przekonywać lordów/npc do swoich racji (łatwiej np nakłonić lorda, by oddał kasę innemu)
    3. Zapewne tak, perswazja powinna wpływać na takie rzeczy.
    4. Honor m.in podwyższa realny poziom relacji z postaciami. Przykładowo: mamy poziom relacji z danym lordem "0", ale postać charakteryzuje się wysokim honorem. Sprawia to, iż faktyczny poziom relacji będzie wyższy, np "20".

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.

Miłego
    Orzech