Wielokrotnie już mówiłem, że żadnego paska postępu czy procentowego wskaźnika nie będzie. Dlaczego? Bo nie lubię nikogo okłamywać, a nie mam pojęcia jak mógłbym w miarę wiarygodny sposób takie procenty obliczyć. Zaś procenty wyciągnięte z zadka mijają się z celem. W modzie, gdzie dodaje się trochę nowych tekstur, frakcji czy przedmiotów, coś takiego można sobie wprowadzić i procenty ustalać wedle ilości tekstur czy modeli. Jednak nie da się tego zrobić w momencie, gdy znaczna część podstawowego modułu jest zmieniona czy wręcz napisana na nowo i do tego wzbogacona o tony nowych skryptów.
To właśnie nad skryptami siedzi się najwięcej i bardzo często nie da się tu - w przeciwieństwie do np. modelowania czy teksturowania - powiedzieć, że skrypt się skończyło i że można dodać go do listy rzeczy ukończonych. O ile bowiem sam skrypt może działać w porządku, może on jednakże powodować błędy w innym skrypcie, lub inny skrypt może powodować błędy w nim. Ja do dziś poprawiam część skryptów, które pisałem jakiś rok temu, bo w niektórych z nich nagle wyskoczyły błędy, mimo iż wcześniej ich nie było, a inne zaś wydają mi się strasznie źle zoptymalizowane lub nie jestem zadowolony z ich działania.
Jeśli tak bardzo zależy wam na informacjach, to postaram się za jakiś czas coś wrzucić, może z dodatkiem nowych screenów...