Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem nowicjusza...  (Przeczytany 1548 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zuro

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem nowicjusza...
    « dnia: Czerwca 25, 2010, 14:46:23 »
    Witam. Jestem tu nowy i nie wiem czy to dobry dział. Poda mi ktoś sposób, na dodanie nowych przedmiotów(bronie, tarcze zbroje)? Chciałbym je dodać do modu Better Than None, słyszałem, że trzeba do tego dwóch programów. Mógłby mi ktoś podać do nich linki i krok po kroku opisać jak sie z nich korzysta? Byłbym wdzięczny i pewnie inni z tym samym problemem też.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    Odp: Problem nowicjusza...
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 25, 2010, 20:18:01 »

Offline Zuro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 26, 2010, 19:33:49 »
    nic z tych filmików nie rozumiem :/ może mi to ktoś opisać? krok po kroku, gdzie i co dodać, żeby broń była w grze.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 26, 2010, 23:21:49 »
    Tutaj powinieneś wszystko zrozumieć bez problemu... http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=491.0 W drugim poście jest tutorial Daedalusa, nawet z dołączonymi obrazkami.

Offline Zuro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2010, 14:41:40 »
    kuuurr..... nie udaje mi się :( mi chodzi tylko o to, co trza wpisać w item_kinds(albo module). Bo pobrałem sobie bronie i zbroje, są tam pliki .brf i .dds, tylko nie wiem co zrobić, żeby to w grze było :[ dodałem na końcu module to całe load_module_resource, ale przy wczytywaniu ini mi błąd wyskakuje :[ jak usuwam tą linijkę, to gra działa, ale dodanego miecza nie ma :[ tzn jest, ale nie ma obrazka i nie można go kupić, ponadto, gdy jest u któregoś kupca, to gdy do niego wchodzę, to błąd! i nie mogę nic kupić, tylko wyjść od niego :[

Offline Zuro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2010, 19:44:12 »
    przybliżę to trochę. W folderze textures mam wiadomo textury broni i pancerze(format .dds), w folderze Resource mam 2 pliki w formacie .brf, jedna dotyczy broni(są w niej), a druga pancerzy. Czy mam je po kolei konwertować itd.?

Offline Zuro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:48:20 »
    dobra, temat do zamknięcia, sam się już połapałem :D trzeba każdy miecz czy zbroję czy inne duperele exportować z tej paczki .brf