Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak dobrze szkolić armię ?  (Przeczytany 22024 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak dobrze szkolić armię ?
    « dnia: Czerwca 22, 2010, 20:34:23 »
    Witam,
    osobiście to zawszę kupowałem jednostki ze Tawern, ale wydaję mnie się że robiłem źle :P
    Gdyż to są Najemny *** czyli nic pokazują naszego pochodzenia, a chciałbym korzystać z mocy koni Swadi :)
    Tak więc, jak dobrze szkolić wojowników ?
    Rekrutujesz we wsi i normalnie nimi tłuczesz ?
    Ale przecież oni giną na hita -.-
    A może przez ten Obóz szkoleniowy ?
    Bardzo proszę o jakieś rady i pomoc :)
    Pozdrawiam.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    Odp: Jak dobrze szkolić armię ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:54:04 »
    Najlepiej rozwinąć u towarzyszy (i ewentualnie u siebie) umiejętność Trainer - ganiając z siedmioma czy ośmioma towarzyszami dosyć szybko z podstawowych rekrutów dorobisz się dobrych jednostek - a te już dadzą sobie radę w bitwie, co dodatkowo zwiększy im doświadczenie. Warto też, by któryś z towarzyszy miał wysokie Surgery - dzięki czemu jednostki częściej będą ogłuszane, niż zabijane.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 22, 2010, 23:35:29 »
    Ja mam PL xD
    Ale myślę że rozumiem, Chirurgia i ....
    Trening ?
    Bo jest takie coś że wzrasta ten dzienny trening, ale to mam wyszkolić u wszystkich towarzyszy to wtedy będzie lepiej działało ? Tzn będę się te punkty jakby sumować ?
    Dzięki za pomoc!

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 22, 2010, 23:59:45 »
    Chodziło o umiejętność "szkolenie". Im szybsza tym więcej xp zdobywają jednostki.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 23, 2010, 00:02:47 »
    Możesz w obozie się tłuc, ale to nudny proces... ponadto zabraknie Ci kasy na awansowanie. O wiele lepiej jest ich szkolić w walkach. Tak, padają na hita, ale jeżeli dasz najlepsze jednostki (w Twoim przypadku najemni jeźdźcy, kawalerzyści i ostrza) to może w walce nawet nie wejdą rekruci do bitwy, a expa i tak dostaną, a ty kasę na ich awans.:D
    Szkolenie jest najszybszym sposobem i w ogóle "takie fajne" bo sobie patrolujesz okolicę, a Tobie z rekrutów wychodzą rycerze (tak zsumuje się trening z wszystkich towarzyszy).
    A co do najemnych... znaczy, nie są źli. Są słabsi od zwyczajnych jednostek "narodowych" i drożsi, ale jeżeli nie masz gdzie rekrutować, np. na obsadę zamku żołnierzy to możesz tam ich powsadzać.

A tak offtop:
    Jakim cudem z wioski Odasan dostaję ciągle podatki w wysokości 14995 denarów?:D Jak ktoś nie wierzy mogę dać screena.:) Aha! Mam u nich 0 nastawienia i nie robiłem dla nich zadań.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Ale nuda...
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 23, 2010, 07:38:09 »
    Może twój bohater ma jakieś tajne umowy z mafią że nawet ty nie o nich nie wiesz a zyski są :)

Ale tak na serio to pewnie zwykły bug i re-instal powinien pomóc.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:21:04 »
    Ehhh... niestety dali mi tyle tylko trzy razy... :( Ale zarobiłem ponad 40 000. :D Wszystkie inne dają mi normalne podatki.

Taaakkk... zapewne mafia... zawsze podejrzewałem że Alayen ma jakieś ciemne interesy.:D
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:39:39 »
    Ja mam z kolei takiego buga, że co tydzień cały czas płacę swoim żołnierzom 3980 złota jako żołd i nie ma znaczenia czy mam 100 ludzi czy 700, ale to dobrze bo mogę spokojnie utrzymywać duże armie w swoich lennach. :d

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 24, 2010, 13:59:10 »
    Grzebałeś w plikach?

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 24, 2010, 14:04:13 »
    Grzebałeś w plikach?

Właśnie o to chodzi, że nie.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 24, 2010, 15:08:17 »
    Ja mam inny sposób na szkolenie. Najmuję rekrutów w wiosce, a jak się nadarza walka, to sam do boju naginam (przynajmniej z tymi łatwiejszymi), swoich zostawiając na pozycji. Jak już zredukuję większą część "tych groźnych" to wzywam swoich coby ich wykończyli albo po prostu sam wszystkich rozwalam. W ten sposób przynajmniej mi rekruci nie zginą i będą mogli sobie awansować. Dodatkowo w nocy odpoczywam w obozie. Zawsze to kilka/naście/dziesiąt PD dla jednostek.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 13:35:23 wysłana przez Klakson »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 30, 2010, 10:39:42 »
    ... ponadto zabraknie Ci kasy na awansowanie...  ...a ty kasę na ich awans.:D

Z całą resztą się zgadzam, ale od kiedy to potrzeba kaski na awans? Żołd płaci się co tydzień, ale to nie ma związku z awansem.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 30, 2010, 10:46:25 »
    a sie przyjrzyj ze Ci kasy ubywa gdy awansujesz ludzi :)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 30, 2010, 15:10:34 »
    W Warbandzie został wprowadzony płatny awans i to bodajże rosnący wraz z poziomem jednostek. Awans rekruta na drugi szczebel w drabince kosztuje 10 denarów, ale np. jednostki z czwartego stopnia na piąty bodajże 40 denarów o ile nie więcej.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 30, 2010, 15:26:38 »
    O_O serio nie zauważyłem. Dzięki za ostrzeżenie, może da się jeszcze uchronić mój skarbiec od bankructwa ;)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński