Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak dobrze szkolić armię ?  (Przeczytany 22032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Degren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak dobrze szkolić armię ?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 31, 2010, 12:28:41 »
    Śmiem się nie zgodzić z Arcyliszem.:D Zobacz ile korsarz potrzebuje kasy na stanie się nordyckim rekrutem, a ile rekrut na piechura. Ostatnio wolałem sobie awansować huskarla niż resocjalizować korsarza.

Mnie to zawsze wkurza, bo po dużej bitwie połowa armii ma awans to z całego mojego skarbca ledwo starcza mi na żarcie...
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 03, 2010, 11:39:18 »
    W najnowszym patchu ja chodziłem po świecie i kupywałem interesy (jak dobrze trafisz to zarobisz krocie). Teraz 200tyś denarów , a skarbiec wciąż rośnie (chociaż mam Khudan w którym siedzi 400 szkolonych osób) :D. A co do płatmych awansów to w wersji (języku) ang jest w nawiasie napisane ile upgrade kosztuje (tuż koło nazwy jednostki). A co do rekrutacji najmuje max rekrutów i chodzę na bandytów (najlepiej tam gdzie mają kryjówki, bo najwięcej ich tam się przechadza, a później jeśli chcę jeszcze wyższe poziomy jednostek to tylko i wyłącznie korsarze :)

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:11:49 »
    Umiejętność szkolenie i nic więcej. Mam w swojej grupie chyba z 3 bohaterów z poziomem szkolenia na 8 poziomie i z rekrutacją nie ma problemu, więc polecam. Bardzo przydatna umiejętność, problem tylko w tym że twoi bohaterowie potrzebują dość wysokiego poziomu by osiągnąć choćby ten 8 poziom szkolenia. Obóz szkoleniowy to zadanie dla wytrwałych. Nigdy się w to nie bawiłem, bo nie warte to czasu. Ludzi z tawerny nie bierz, chyba że nie chce Ci się szkolić, masz nadmiar kasy albo nie chce Ci się jeździć po wioskach. Są niewarci swojego żołdu według mnie. Oto moje zdanie nt. rekrutacji.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 03, 2010, 16:13:32 »
    Ja szkolenia używam do wytrenowania chociaż na 2 poziom jednostki (bo ja osobiście nie posiadam um. szkolenie). Ale powiem że bardzo to przydatne ;)

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 06, 2010, 12:53:53 »
    Najmij sobie Bunduka i Firentisa i po kłopocie (polecam także Artimennera bo ma duzó inżynierii, oraz Jeremusa, dzięki niemu 50% żołnierzy jest ranna a nie zabita podczas walki)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 06, 2010, 13:31:54 »
    Bunduk? Oprócz tego że jest strzelcem i powinien rozwijać zręczność, a nie INT to nie widzę przeszkód.
    Firentis? Oprócz tego że jest on typowym kawalerzystą...
    Artimenner? Może być.
    Jeremus? Może być i chirurgiem i szkoleniowcem.

Do szkolenia jest Lezalit, ludzie, a nie Bunduk.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:20:48 »
    Ja tam zgadzam się z Degrenem xd Do szkolenia najlepszy Lezalit, z nim najlepiej się szkoli armia ;)

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 20, 2010, 12:35:18 »
    Witam! nie chcę zakładać nowego wątku więc pytam:
    W podstawce ze szkoleniem nie miałem problemu bo Mój hero i Lezalit spokojnie dawali rade, a w panelu bocznym pokazywało sumaryczny współczynnik szkolenia.
    W warbrandzie mam problem lezalit na starcie ma 4 poziom, a mimo to nie dostaje mój oddział doświadczenia! W panelu nie ma także informacji o współczynniku szkolenia. Więc byłem zmuszony własną postać nauczyć umiejętności. może bug? wersja 1.104 warbrand, Pozdrawiam

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 20, 2010, 12:38:09 »
    Coś ci chyba steam nie działa... Proponuję aktualizować do wersji 1.131 i sprawdzić czy wszystko działa.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Grishnok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 26, 2010, 12:34:30 »
    Szkolenie od danej postaci nie wpływa na jednostki o wyższym poziomie-Jak mówisz Twoj Lezalit ma 4 poziom a taki głupi Nordycki Rekrut 6. Proste

Offline money555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 05, 2014, 19:54:02 »
    Witam.

A ja chciałem podpytać się o zadanie od innych Wasali, żeby wyszkolić im kilku ludzi, bo im brakuje w armii. Wtedy to działa tak samo jak z ludźmi w mojej armii, tzn. rekrutuję kilku rekrutów i czekam aż osiągną odpowiedni poziom po przez walki i co dalej??? Czy jeżeli mam już wyszkolone odpowiednie jednostki, to mogę odrazu przekazać je wasalom, ale w jaki sposób to się powinno odbywać i jak to kontrolować (muszę sprawdzać cały czas oddział, czy dostanę jakieś powiadomienie)?
    Jak jeszcze (po za bitwami) mogę szkolić takie jednostki na zmówienie???
    I ostatnie pytanie, to jak mogę się dowiedzieć czy dany "wojak" jest już na maxa wyszkolony czy nie (nie mówię tu o bohaterach tylko o normalnych rekrutach)???

Czekam niecierpliwie na odp., bo chciałbym podreperować sobie stosunki z wasalami , a tylko tego typu zadania mi pozostały.

Offline Frugo xD

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • "im alive"
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 05, 2014, 21:11:14 »
    Jak szkolisz wojsko dla wasali ( i jest to zadanie od nich ) to najlepiej wyszkól ich na maksymalny poziom, dawno nie grałem w tą grę ale chyba powinni ci mówić, jaką jednostkę chcą albo jest im to obojętne xd.

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 14, 2014, 17:12:01 »
    Na początek próbuj walczyć z łupieżcami i jakimiś słabszymi bandytami. Tylko pamiętaj - niech Twoi ludzie zabijają w większości. W międzyczasie znajdź i zrekrutuj Lezalita, dzięki niemu ludziki dostają więcej dziennego doświadczenia. Musisz sam mieć z 3 punkty SZKOLENIA. Od czasu do czasu przetrenuj cały dzień w obozie treningowym. Walcz z najsłabszymi jednostkami, zawsze z czterema. Teraz powinieneś mieć nie najgorszy oddział. Spróbuj pobić bandytów z tajgi - okolice Khudan (Veagirowie). Próbuj bić też korsarzy, ale oni są mocni - dostaniesz w pełnym galopie toporkiem albo oszczepem w twarz i koniec imprezy :D I w żadnym wypadku nie bij sie z bandytami z pustyni - bez konnych nie masz szans, wystrzelają cie albo ponabijają na lance. Chyba że masz z 30 strzelców rhodockich :D
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Frugo xD

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • "im alive"
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 16, 2014, 21:02:50 »
    Na początek próbuj walczyć z łupieżcami i jakimiś słabszymi bandytami. Tylko pamiętaj - niech Twoi ludzie zabijają w większości. W międzyczasie znajdź i zrekrutuj Lezalita, dzięki niemu ludziki dostają więcej dziennego doświadczenia. Musisz sam mieć z 3 punkty SZKOLENIA. Od czasu do czasu przetrenuj cały dzień w obozie treningowym. Walcz z najsłabszymi jednostkami, zawsze z czterema. Teraz powinieneś mieć nie najgorszy oddział. Spróbuj pobić bandytów z tajgi - okolice Khudan (Veagirowie). Próbuj bić też korsarzy, ale oni są mocni - dostaniesz w pełnym galopie toporkiem albo oszczepem w twarz i koniec imprezy :D I w żadnym wypadku nie bij sie z bandytami z pustyni - bez konnych nie masz szans, wystrzelają cie albo ponabijają na lance. Chyba że masz z 30 strzelców rhodockich :D

Nie prościej brać udział w wielu turniejach, zdobyć kasę a potem chodzić po tawernach i werbować np. Najemne Ostrza ? :p

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 16, 2014, 22:54:52 »
    Jeśli stać Cie na utrzymanie najemników, którzy wypadają w porównaniu cena-jakość słabo - nie ma problemu. Wyszkoleni wieśniacy są lepsi i zdecydowanie tańsi. Ale owszem, turnieje to dobra sprawa. Kilka wygranych i możesz się spokojnie uzbroić. Zresztą w turniejach walcz przy każdej okazji.
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson