Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Medieval mod  (Przeczytany 20679 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Medieval mod
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 07, 2007, 14:31:33 »
    Miałem na myśli że nie przeniesiemy dokładnie wszystkich jednostek z Medka ale będziemy się starali żeby nasz mog był jak najpardziej realistyczny.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 07, 2007, 16:23:12 »
    Medek jest realistyczny i jak na grę historyczny - Fakt, jest kilka dziwnych, ale to nie zmienia faktu że są dobre. Powodem nie przenoszenia powinno być raczej to, żeby własne wymyślać ;p

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 07, 2007, 17:34:45 »
    Ej chłopaki dajcie jakies screeny.. :D

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 07, 2007, 17:53:23 »
    jest kilka dziwnych
    np ze orzelek na godle polski ma leb odwrocony w druga strone albo ze wszystkie jednostki polskie sa ze wsi
    a mielismy dobra armie w tamtych czasach i silnie uzbrojona
    zawsze jak robia polske to badziewnie
    znacie jakies gry w ktorych jest polska i jest dobrze odwzorowana historycznie bo ja nie
    sory ze zboczylem z tematu
    Ej chłopaki dajcie jakies screeny.. :D
    tez z mila checia czekam na screny :D
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 07, 2007, 21:16:48 »
    Może zamiast narzekać pomógłbyś nam robić moda??? To nie jest wcale takie łatwe jakby się wydawało...

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 08, 2007, 07:52:50 »
    Miałem na myśli że nie przeniesiemy dokładnie wszystkich jednostek z Medka
    Zwłaszcza nie bombard elephanta, sherwood archerów i norse war clerica!
    Natomiast, jeśli robicie Wenecję to stradiotów dobrze byłoby tam dać i koniecznie gwardię waragiana w bizancjum. Bizantyjczykom dałbym też clibanari.

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 08, 2007, 15:25:38 »
    Może zamiast narzekać pomógłbyś nam robić moda??? To nie jest wcale takie łatwe jakby się wydawało...
    pomoglbym ale sie natym nie znam a tak wogole to nie narzekam tylko jestem wszciekly gdy robia polske do dupy
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości

Józef Piłsudski

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 08, 2007, 17:29:49 »
    Nie wyszła nawet jeszcze beta tego moda a ty już uważasz że wojska polskie są do du...??

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 08, 2007, 19:32:48 »
    Crus, pozwolę sobie wtrącić, że Kania mówił o M2TW, a tam jakby nie patrzeć rzeczywiście mamy obraz polski na modłę: "wieśki, wieśki i jeszcze więcej wieśków", choć polish nobles a potem także knights i guards robią swoje :D :D

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 08, 2007, 19:57:30 »
    kowal ma racje
    mam nadzieje ze przynajmiej wy polacy zrobicie mod z prawda historyczna
    moze zaczne sie uczyc modowania m&b ale nie napewno w tym i nastepnym tygodniu bo mam duzo nauki

Józef Piłsudski

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 09, 2007, 07:44:37 »
    Kania mówił o M2TW, a tam jakby nie patrzeć rzeczywiście mamy obraz polski na modłę: "wieśki, wieśki i jeszcze więcej wieśków"
    Zgodzę się z tym, faktycznie wszyscy krzywdzą polskie wojsko, mimo, że krzyżaków zazwyczaj pokonywaliśmy, chociaż im póżniej, tym rzeczywiście polska piechota była coraz bardziej zacofana w stosunku do zachodnich odpowiedników.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 09, 2007, 08:56:35 »
    Nawet jeśli zrobią mod zgodny z prawdą Historyczną,to co może sobie pomyśleć np. taki Niemiec?Polak zrobił moda ,wiec zrobił Polskę mocną.
    Myślicie że społeczeństwo w innych państwach Europy wie że Polska była potęgą w tamtym okresie?

Jednak oczywiście zgadzam się z Arcylisz'em i Kania92.Im bardziej Historyczny mod powstanie tym przyjemniej będzie się w niego grało.
    Macie moje poparcie i jeśli tylko chcecie pomoc przy robieniu scen.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2007, 09:04:22 wysłana przez Oktawian »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 09, 2007, 10:42:27 »
    Ja nareszcie znalazłem czas i mogę kontynuowac pracę. Oktawian witaj w teamie.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 09, 2007, 12:25:17 »
    Jak już mówiłem tekstur i modów robić na razie nie umiem, ale mogę podać trochę broni, jednostek razem ze zdjęciami, jeśli się wam to na coś przyda. Może na ich podstawie rozbudujecie arsenał niektórych państw.

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 09, 2007, 12:29:48 »
    chociarz to nie uzbrojenie nie wyszkolenie lecz duch walki jest najwazniejszy bez niego np wietnam by nie wygral wojny z usa
    mi sie zdaje ze w m&b jest takie cos jak morale
    rzeczywiście polska piechota była coraz bardziej zacofana w stosunku do zachodnich odpowiedników
    no i co z tego my mielismy najlepsza kawalerie bo polska jest plaska a prawie zawsze walczylismy w otwartym polu
    Nawet jeśli zrobią mod zgodny z prawdą Historyczną,to co może sobie pomyśleć np. taki Niemiec?Polak zrobił moda ,wiec zrobił Polskę mocną.
    zalezy ci co taki ss mowi ich historia opiera sie na zlodziejstwu i wyzyskiwaniu dzieki takiemu czemus ich imperium powstalo chociarz nie zawsze
    Myślicie że społeczeństwo w innych państwach Europy wie że Polska była potęgą w tamtym okresie?
    polska byla najlepsza w renesansie w sredniowieczu bylismy bardzo silni
    wiedza wtedy gdy dostana w dupe od polakow
    madry obcokrajowiec wie ze lepiej nie zadzierac z polakami
    mozesz polakowi zabrac ojczyzne zabrac wszystko co ma ale potem ci sie odwdzieczy i to  zabierze wszystko nie mowiac o zyciu
    Jak już mówiłem tekstur i modów robić na razie nie umiem, ale mogę podać trochę broni, jednostek razem ze zdjęciami, jeśli się wam to na coś przyda. Może na ich podstawie rozbudujecie arsenał niektórych państw.
    w tym zakresie moge tez pomoc

Józef Piłsudski