To nie wiem co to może być. Może spróbuj spatchować grę do najnowszej wersji (1.011), jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. I zmień te ustawienia na minimum (wszystkie), komp może być dobry, ale np. karta graficzna może się przegrzewać itp.
Jeśli nadal będzie występował ten problem - to usuń Mount&Blade. Następnie poczyść wszystkie pliki cookie, tempy itd. - wszystko co niepotrzebne. Potem wyczyść rejestr i zdefragmentuj dyski. Następnie - Reset kompa - Install Mount&Blade - Reset kompa - Odpalasz Mount&Blade. Hmmm... jeśli to nie pomoże, to już chyba tylko format kompa...
Jeśli nawet format kompa nie pomoże - to przynajmniej twój komp będzie "zdrowszy". :p
Innego rozwiązania nie widzę... albo jestem ślepy...
Sorry, że taki temat, ale chciałem, żeby ktoś mi pomógł.
To jak zmienisz nazwę - to szybciej Ci ludzie pomogą. Każdy jak widzi taką nazwę tematu to se myśli "No kurde, znów jakiś dzieciak nie umie włączyć gry...". Ludzie, żeby znaleźć twój temat (czyli Ci pomóc) muszą przekopać się przez 20 takich tematów, albo i więcej. To na pewno nie ułatwia sprawy. Zrozum to.
Klikasz "zmień" na pierwszym poście w tym temacie i po prostu zmieniasz nazwę tematu. Bez żadnych "help", "pomocy", "błagam"... -.-