Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: muzyka w modach  (Przeczytany 1121 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karlitka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    muzyka w modach
    « dnia: Czerwca 10, 2010, 19:30:53 »
    Witam wszystkich. Jestem osobą absolutnie nową na forum, natomiast zdarza mi się od pewnego czasu czytać co ciekawsze wątki - zwłaszcza te o modach polskich i zagranicznych.

Zakładając temat podejmuję pewne ryzyko, że odpowiedz na moje problemy już gdzieś się pojawiła. Nie przeczytałem wszystkiego, natomiast szukałem czegoś na temat muzyki i generalnie nie znalazłem. Jeżeli narobiłem kłopotu i odpowiedz jest gdzieś w miejscu oczywistym i ogólnodostępnym to przepraszam za swoją niezdarność (nie wykluczam na przykład, że pojawiła sie na 65 stronie tematu Age of Turbulance, nie przeglądałem wszystkiego aż tak wnikliwe) :)

Problem mam taki, że nie do końca umiem odpalić muzykę z moda. Wezmy na przykład mod Crusaders - jest w nim muzyka z filmu Królestwo Niebieskie. Niestety gdy właczam moda (dobrze zainstalowanego w foldery Modules) to mam muzykę z wersji podstawowej. Tak samo nie odpala mi się muzyka z filmu Ogniem i Mieczem w najnowszej wersji Age of Turbulance 0.990. Jest to o tyle dziwne, że np w Rus XIII mam dzwięki z moda, a np w modzie Western 1866 na początku miałem totalny brak muzyki, potem przy kolejnych włączeniach pojawiły się efekty dzwiekowe (kliknięcia etc), a dwa razy nawet sympatyczna i klimatyczna muzyka.

Zgłupiałem szczerze mówiąc. Początkowo myslalem, że moze to zalezy od tego, że gdy odpalam np Natvie, a nastepnie mod Europa 1200 to mam muzyke z Nativa. Jesli potem wezme mod Crusaders to nadal mam muzyke z Nativa. Natomiast gdy odpale mod Western 1866 po wczesniejszym odpaleniu Rus XIII z nową muzyką to w modzie westernowym mam muzykę z tego moda, a nie Nativa, gdyz tego Natvia kasuje jakby Ruś. Tylko, że Ruś nie skasowała mi muzyki podstawowej w Crusaders ani w Age of Turbulance.

W folderze z muzyką w Crusaders mam normalnie pliki do odpalenia w winampie z filmu. Wrzuciłem to do moda Europa 1200 ale dalej jest muzyka z nativa.

Pytanie brzmi: Jak ogarnać to wszystko?

Pozdrawiam i WIELKIE dzięki za odpowiedz.