Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam Nowych Kolegów.  (Przeczytany 2638 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Witam Nowych Kolegów.
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 08, 2010, 21:59:32 »
    Diablo II nie zalicza się do klasyki gatunku cRPG, jako że - w przeciwieństwie do znakomitej części pierwszej - nie ma wiele wspólnego z tym gatunkiem, bardziej przypomina siekaninę niż rasową grę cRPG. Pograjcie sobie w Dungeon Master, Ishar, Eye of the Beholder, Might & Magic I-VII, Daggerfall, czy nawet Fallout/Baldur's Gate/Planescape Torment - to są dopiero perełki! A z nowszych faktycznie świetna jest seria Gothic albo Oblivion, w którego nigdy nie grałem i pewnie nie będę mógł zagrać.

Witam, mimo że...

najbardziej lubię lata za Jagiellonów

Już Cię lubię;)

...nie podzielam opini pana daw790. Bez urazy, ale jesteś jednym z dziesiątek użytkowników na tym forum, którzy nie wyróżniają się niczym szczególnym.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 08, 2010, 22:00:18 »
    To PoP jest RPG'iem? :P

Brr... u mnie w szkole każdy ma PS3/Xbox'a360. Ja sam mam od zaledwie pół roku. A tak wypada, że z Polski nikt nie ma. ;p

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 08, 2010, 22:07:41 »
    Wszystkie części Prince of Persia są zręcznościówkami, więc nie mają nic wspólnego z gatunkiem cRPG.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 08, 2010, 22:46:50 »
    Ja traktuje takie lepsze gry wiesz :p pytali się zawsze sądziłem, że prince jest RPG ale no dobra można zamknąć? :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 08, 2010, 23:33:49 »
    Okres panowania Jagielonów? Eee tam, o wiele ciekawsze jest panowanie Wazów. Co do gier, grałem w Diablo II i jakoś nie przypadła mi do gustu. Jak mówili wyżej za dużo siekania. Z tego gatunku zdecydowanie bardziej wolę Sacreda. Ale przynajmniej grałeś w Gothica. Bo to jest klasyka:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 10, 2010, 21:07:05 »
    Będzie offtop, ale nie mogłem się powstrzymać...

Cytat: Kolba
    Diablo II nie zalicza się do klasyki gatunku cRPG, jako że - w przeciwieństwie do znakomitej części pierwszej - nie ma wiele wspólnego z tym gatunkiem, bardziej przypomina siekaninę niż rasową grę cRPG.

A w którymż to miejscu Diablo I ma wiele wspólnego z rasową grą cRPG? :O Musiałem to chyba przeoczyć, gdy przechodziłem ją te kilkanaście razy...

Zarówno część pierwsza, jak i druga Diablo to siekanki. Obydwie obok gier cRPG co najwyżej stały na półce. ;) Obie jednak są zajebiście dobrymi grami i do obu lubię czasem wracać. Jedynka ma nieco lepszy, znacznie mroczniejszy klimat, dwójka nadrabia jednak swoim rozbudowaniem - czy to chodzi o rozwój umiejętności bohatera, czy to o możliwości kombinacji z ekwipunkiem (przedmioty z miejscami na klejnoty i runy, słowa runiczne, tworzenie przedmiotów w Kostce Horadrimów etc.), czy to o eksperymentowanie w łączenie tego pierwszego z drugim, by stworzyć ciekawą taktykę gry dla postaci.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:40:28 »
    Okres panowania Jagielonów? Eee tam, o wiele ciekawsze jest panowanie Wazów.

Wracając jeszcze do Jagiellonów jak można nie uwielbiać czytać o takim Zygmuncie Auguście, gdyby Polska zawsze miała choć troszkę tak świetnych królów jak on bylibyśmy do tej pory jednym z najbardziej szanowanych mocarstw w Europie. Był dziwny, nie mógł mieć dzieci, ożenił się z Barbarą co mu się w ogóle nie opłacało popełnił parę błędów, ale i tak jest świetny.

Sry za offtop
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 13, 2010, 20:57:08 »
    Ile masz lat?
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.
    Większość ludzi to gaduły. Jedyne, co potrafią, to gadać.
    Ale kiedy przychodzi co do czego, właśnie ludzie czynu odmieniają świat.
    A kiedy to robią, odmieniają też nas. I dlatego nigdy o nich nie zapominamy.
    A kim ty jesteś? Będziesz tylko gadał, czy się postawisz i coś z tym zrobisz?
    Bo, uwierzcie mi, reszta to tylko zwykłe pieprzenie.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 14, 2010, 18:44:03 »
    lat mam 12 :P ale ogarniam wszystko:)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 19, 2010, 16:08:21 »
    Ehh... Witam jeszcze raz...